GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DERAPAJ

TVR a recidivat! Emisiune-odă pentru președintele FRF: "Burleanu, un om special. Un bun național!"

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2017 00:00

TVR a recidivat cu o emisiune-odă dedicată președintelui FRF. În loc de întrebări, moderatorul Andrei Cristea s-a rugat la Dumnezeu să meargă proiectele Federației.

Răzvan Burleanu a revenit la Televiziunea Română. Nu mai apăruse într-o emisiune din iulie, când "Repriza a treia" a alocat o ediție pentru proiectul "Fotbalul pe uliță", un program fără legătură cu fotbalul profesionist.

De data asta n-a mai fost o emisiune de sport, ci una de business, "Legile afacerilor". Subiectul a fost tot fotbalul. De fapt, mai mult Burleanu și mai puțin fotbal.

"Eu? Sau fotbalul?"

"Bună ziua! Sunt Andrei Cristea. Bine ați venit la "Legile afacerilor", la Televiziunea Română!". Moderatorul a continuat cu prezentarea invitatului: "Alături de mine e astăzi un om special, Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal".

I s-a părut că nu a insistat suficient pe cât de special e invitatul și a revenit tot cu prezentarea și după generic: "Alături de mine, așadar, astăzi, la "Legile afacerilor", la televiziunea națională, Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal. Un bun național, domnu' Burleanu!".

Vorbirea moderatorului l-a făcut pe invitat să se simtă jenat de complimentul exagerat. "Fotbalul?", a întrebat președintele ca să sublinieze că nu el e bunul național. Moderatorul a sesizat și el ce s-a înțeles: "Fotbalul, da, fotbalul! Hahaha!".

Reclamă pentru frf.ro

Decorul: plasme cu site-ul FRF, o reclamă pentru comunicarea Federației, un departament pe care Burleanu l-a pomenit ori de câte ori a discutat despre reformele pe care le-a realizat în trei ani la "Casa Fotbalului". Dar este comunicarea proiectul proiectelor? "Care e proiectul dumneavoastră de suflet, domnule Burleanu?" e curios moderatorul.

Președintele nu are un răspuns concret: "Proiectul meu de suflet nu este unul singur. Proiectul meu de suflet e legat de tot ce înseamnă investiții în fundație. Și aici mă refer la investițiile care nu se văd. Fiindcă în fotbal ca să ai rezultate trebuie să investești și mai ai nevoie de o resursă pe care nu o poți cumpăra de nicăieri: timpul. Orice investiție pe care o facem la copii și juniori... Rezultatele nu apar mâine, dar sunt rezultate pe care le vom lăsa în urmă și care trebuiau să fie făcute".

"Doamne-ajută!, să vă iasă!"

Nu se găsește timp? Ba da, la TVR se găsește. Andrei Cristea i-l oferă lui Burleanu: "Înseamnă că mai aveți nevoie de cel puțin un mandat, ca să vedem și primele roade, nu?".

Alegerile vor fi în martie anul viitor. Răzvan profită de mingea ridicată la fileu: "Voi candida cu siguranță în 2018, dar proiectele astea sunt pentru toți copiii, pentru toți suporterii, pentru că avem nevoie de o schimbare de abordare, iar suporterul trebuie să fie în centrul atenției. Dar vă mai fac o confesiune. După primele trei luni la Federație, am vrut să plec, să-mi dau demisia!".

Îl speriase ce găsise, moștenirea primită de la Mircea Sandu. Moderatorul simte nevoie să-l încurajeze, că ar fi păcat să renunțe tocmai acum: "Doamne, ajută!, să vă iasă o mare parte dintre aceste proiecte! Să se vadă dincolo de fundație! Eu îndrăznesc să spun că niște cărămizi deasupra fundației deja se văd".

"Eh, încă lucrăm la fundație", recunoaște modest Burleanu în încheiere. Va continua în episodul următor?

Apariții contra unei datorii

Gazeta a scris anul trecut despre un deal TVR-FRF pentru imaginea lui Burleanu. Televiziunea publică avea o datorie de 170.000 de euro către Casa Fotbalului, însă şeful FRF a cerut să aibă expunere într-o emisiune în prime-time în contul sumei respective.

Un show a avut loc în iulie, o emisiune doar cu Burleanu invitat, "Repriza a treia", în care președintelui FRF i s-a oferit ocazia să-și promoveze diverse proiecte, planuri și gânduri despre perioada pe care o petrece la Federație.

REACȚIA MODERATORULUI PENTRU GSP

"Faptul că l-am considerat un om special și i-am spus că este un bun național, făcând și o glumă, nu văd să fie o problemă. Nimeni nu mi-a sugerat ce să spun, mai ales că este o producție externă. Din punctul meu de vedere, domnul Burleanu este un om inteligent, știe ce să spună și să jongleze cu subiectele delicate atunci când simte asta. Mie nu mi s-a părut deloc ciudat să-l laud. Până la urmă suntem într-o țară liberă"
Andrei Cristea, moderatorul emisiunii "Legile afacerilor"

950.000.000 de leireprezintă bugetul TVR propus de Guvern pentru anul acesta, de 20 de ori mai mult decât cheltuie Federația de Fotbal într-un an

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  31 Ianuarie 2017, 17:32

Cine e invidios în toată această chestie ?! GSP ? DIGI ? Burleanu în ciuda a ce cred unii și spre deosebire de ei e un tip destept și educat ! Mai trebuie să aibă grijă de oamenii cu care se înconjoară !

mircea1957
mircea1957  •  30 Ianuarie 2017, 19:45
Postat de Vasiliu Daniel pe 30 Ianuarie 2017, 12:37

cat despre autorul acestui articol *** a subliniat "Doamne ajuta sa va iasa " oricum asta e un articol la comanda .. dar voi restul ce ati fi vrut sa`i spun .. "Sper sa distrugi fotbalul .. si sa te dea afara " :))) daca ii ies proiectele tu te bucuri varzare

Putea sa-i spuna "cu multa caldura", ca sa nu-i spuna direct "arzate-ar focul". Oricum constat ca a inceput cu un an inainte ampania pentru alegerile FRF 2018. Imagine, cate un cadou (camere de televiziune)...Ce mai urmeaza?

nosferatv
nosferatv  •  30 Ianuarie 2017, 16:21

Bineinteles ca nu va convine voua, cei care v-ati obisnuit si ati profitat de regimul hotesc al lui Sandu si Mitica. Asa se vad cu ochiul liber caracterele murdare care se opun transparentei si evolutiei. Din cauza lui Sandu si a lui Mitica, fotbalul romanesc va trebui sa-i plateasca lui Mititelu multe milioane de euro. Despre asta nu scrieti? Bineinteles ca nu, ipocritilor!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează