GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

“Ca pe vremuri”, Holograf, Compact și Iris cu Cristi Minculescu au făcut un spectacol istoric și emoționant la Arenele Romane

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 iunie 2017 18:27

Aseară, pe 15 iunie 2017, la Arenele Romane, s-a desfășurat un eveniment cu adevărat memorabil pentru generațiile care au crescut cu caseta audio, vinilul, revistele importate și muzica rock adusă pe sub mană de la prietenii din străinătate.

Concertul “Ca pe vremuri”, organizat de Sublime România și promovat de HTag PR, a reunit, pe aceeași scenă, după mai bine de 20 de ani, cele 3 trupe legendare ale rockului românesc: Holograf, Compact și Iris cu Cristi Minculescu.

Cei peste 5000 de oameni, veniți din toată țara să retrăiască alături de trupele lor de suflet amintirile dragi ale tinereții, au umplut până la refuz frumoasa locație a Arenelor Române.

Spectacolul, care a durat mai bine de 5 ore, a fost deschis de Wings of Hope, o trupă de adolescenți pe care Cristi Hrubaru, prezentatorul evenimentului, a introdus-o drept “o promisiune în muzica de la noi, care va ajunge în curând în liga întâi a rock-ului romanesc”.

Compact și-a deschis recitalul cu “Jocul ielelor”, în aplauzele publicului. Timp de o oră și jumătate, Paul Ciuci și colegii de trupă au stârnit emoții și melancolie prin hituri precum “Fata din vis”, “Esti totul pentru mine” sau “Mi-e tare dor de tine”. “Un alt inceput”, piesa preferata a celor doi prieteni pierduți din trupă Compact, Emil Laghia și Teo Pețer, a stârnit emoții intense în rândul fanilor.

Priviri galeșe și ochi înlăcrimați, completate de explozii de entuziasm și refrene cântate la unison împreună cu trupa, au acompaniat concertul Compact, care ne-a purtat printr-un repertoriu generos, de la 1982 până astăzi.

Iris a urcat pe scenă alături de Cristi Minculescu, rândurile din față mișcându-se în favoarea unui bloc compact de rockeri în bocanci și tricouri negre, fanii Iris de demult dar și din zilele noastre, ovationandu-și cu convingere trupa favorită și cântând alături de ea piese ca “La popas”, “Strada ta”, “Cine mă strigă în noapte”, “Somn bizar” etc. La “Baby” toată audiența era în delir. Ocheade complice și legănări nostalgice au cuprins întreaga suflare a Arenelor Romane, pline până la refuz. Un moment îndelung aplaudat și admirat de public a fost solo-ul de tobe interpretat de Nelu Dumitrescu și fiul sau, Cristi.

Holograf și-a început prestația la ora 22, cu “Masina timpului”. După alte două piese, “Singur pe drum” și “ Umbre pe cer”, publicul a fost în delir. Fetele și doamnele au început să cânte vers cu vers, cu ochii ațintiți în scenă și cu un zâmbet fericit pe buze.

Momentul cel mai emoționant, poate, din întregul spectacol de la Arene, care a provocat amintiri dureroase atât colegilor de breaslă, dar și publicului înlăcrimat, rămâne însă piesa “Vine o zi”, dedicată muzicienilor din cele trei trupe, care nu mai sunt printre noi: Mihai Coman, Teo Peter, Emil Laghia, Marti Popescu și Cornel Stănescu.

Rămânând în același registru de nostalgie, Edi Petrosel și-a adus chiar și tobele din ’92 înapoi la Arenele Române, aceasta fiind scena pe care le-a folosit pentru prima oară, când Holograf a deschis concertul Uriah Heep. 

Așadar, sentimente amestecate, de nostalgie și regret, de bucurie și entuziasm, mâini ridicate, aplauze îndelungi, îmbrățișări și  lacrimi au acompaniat concertul Holograf.

Un moment unic și emoționant, care cu siguranță va rămâne multă vreme în amintirea fanilor, a fost acela din final, în care toate cele 3 trupe au interpretat împreună, 3 dintre hiturile cele mai iubite de generații întregi: “Cântec pentru prieteni” (Compact), “Maxima” (Iris) și “Cât de departe” (Holograf).

Dan Bittman, Paul Ciuci și Cristi Minculescu, aflați în prim plan, și-au interpretat unul altuia refrenele și și-au dat mâinile ca într-un pact al solidarității și respectului reciproc. Fără îndoială, acest jam session din cadrul concertului “Ca pe vremuri” de la Arenele Romane va rămâne în muzica rock din România drept un moment istoric, demn de menționat generațiilor viitoare de fani și de muzicieni.

Evenimentul a fost organizat de Sublime România și promovat de HTag PR.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
baruch
baruch  •  17 Iunie 2017, 17:47

"celelalte cuvinte", "phoenix", "semnal m", "rosu si negru"...uff....bine ca sunt oameni care-si mai aduc aminte ce era muzica adevarata.

para.para
para.para  •  17 Iunie 2017, 13:14

Ba ce sa mai, frumos articol despre sportul romanesc. Pacat ca in articol n-ati amintit si de echipa voastra favorita sau de gigi, ca sigur aveati traficul asigurat pe 3 saptamani.

carol_k
carol_k  •  17 Iunie 2017, 11:59

Mare eroare...gresit spus "cele 3 formatii legendare ale rock-ului romanesc" atat timp cat lipseste Sfinx !!!! Au fost 4 !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close