GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Celebrele lovituri ale lui Pele

Articol de GSP - Publicat luni, 12 iunie 2017 12:23

Pele, gol-gheterul tuturor timpurilor al Nationalei Braziliei, Legenda Fotbalului si Jucatorul secolului, acesta personalitate remarcabila a fotbalului a reusit sa marcheze 1281 de goluri in 1363 de partide jucate. Sa fi fost oare magie? Sau stiinta? Sau a fost pur si simplu talent nativ? Cum reusea acel dribling de aproape jumatate de teren? Cum reusea acea foarfeca care de cele mai multe ori se transforma intr-un gol?

Cu toti stim ca Pele a impresionat de-a lungul carierei intreaga lume cu miscarile si trucurile sale extraordinare acest lucru fiind ...si in Cartea Recordurilor.

Se pare ca miscarile lui Pele de pe teren au fost patentate si transformate in scheme logice si bine definite ca sa poata fi folosite in antrenamente de catre generatiile viitoare. Una dintre aceste miscari este celebrul dribling conceputa sa depaseasca adversarul si sa se apropie cat mai mult posibil de poarta. Pele o folosea des, mai ales in Campionate, pentru a tine adversarul la distanta in timp ce avea posesia mingii, dribland si sutand de la o distanta considerabila fata de poarta. Pentru Rege, de cele mai multe ori, acel sut se transforma intr-un gol.

Pele a revolutionat lumea fotbalului cu stilul lui de joc electric, creativ si foarte atletic. Maratia trucurile si a miscarilor sale vinea din pasiunea si din munca neincetata, pornind inca din copilarie.

Neavand o minge atunci cand era copil, intrcat parintii sai nu-si permiteau sa ii cumpere una, nu l-a impiedicat sa joace fotbal cu o inversunare uimitoare, inca de la varsta de 6-7 ani.  Juca cu o soseta umpluta cu carpe sau cu grapefruit in loc de minge pe strazile din oraselul sau natal Tres Coracoes, din Brazilia. Atunci cand cel care l-a descoperit,  Waldermar de Britocel, l-a prezentat conducerii echipei Santo, acesta le-a spus ca va fi cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

Si asa a si fost!

Astazi, Pele este recunoscator pentru tot ce i-a oferit fotbalul si este fericit ca are posibilitatea de a darui ceva inapoi fanilor sai, dupa cum declara cu ocazia parteneriatului recent cu Snickers.

Asadar, Pele invita fanii fotbalului din Romania sa profite de sansa de a il intalni personal in Barcelona. El promite ca va impartasi cu ei si niste trucuri „stiintifice”.

Snickers în ultima sa campanie “Play like Pelé” prin care a încheiat un parteneriat cu cel mai mare jucător de fotbal al tuturor  timpurilor, legenda fotbalului, Pelé. Prin această campanie „Câștigă un antrenament cu Pelé”, trei români vor avea șansa de se întâlni, față în față, cu cel mai mare jucător de fotbal din lume, pe stadionul Olimpic din Barcelona  și – mai mult – de a avea un antrenament cu celebrul fotbalist. Tot ce trebuie să facă fanii sportului rege este să se înscrie în concurs între 24 Aprilie și 18 Iunie  și să încarce un video sau o poză cu cea mai bună lovitură de fotbal a lor, executată în stilul lui Pelé, pe pagina de Facebook Snickers România.

Așadar, ce mai aștepți? Adună-ți prietenii și faceți un video cu voi executând un trick de fotbal în stilul lui Pelé și încărcați-l pe pagina de facebook Snickers România. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
mmvv80
mmvv80  •  12 Iunie 2017, 15:42

"Maratia trucurile".... poate autorul a vrut sa scrie Maretia trucurilor...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează