GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Donează pentru programul de educație montană din zonele rurale din Apuseni!

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 mai 2015 13:43

Pe 30 mai Clubul Alpin Român - Secția Universitară Cluj și Natura Transilvaniei dau startul curselor de maraton, semimaraton, cros și family de la a V-a ediție Maraton Apuseni msg systems.  

Cu această ocazie organizatorii lansează și campania de strângere de fonduri pentru programul de educație montană din zonele rurale din Apuseni. Susținătorii sunt invitați să contribuie folosind pagină de donații a site-ului www.maratonapuseni.ro/donează.  10% din valoare taxelor de participare achitate începând cu luna mai vor fi direcționate către cauză.

Clubul Alpin Român - Secția Universitară Cluj, Natura Transilvaniei și msg systems România, partener oficial al Maraton Apuseni msg systems dedică ediția aniversară a evenimentului dezvoltării educației montane în zonele rurale din Apuseni.  
 
''Ne desfășurăm activitatea într-un mediu pe care îl îndrăgim, pe munte, printre cătune, prin păduri și poieni pline de verdeață, în natură, respirând aer curat.  Alergând prin aceste locuri, cunoscând-le mai bine de la an la an, am început să conștientizam cât de importante sunt ele pentru noi, pentru oamenii pasionați de munte, pentru sportivi, turiști și mai ales pentru localnici.  
 
De-a lungul anilor am văzut schimbări ale acestor zone, am văzut construcții noi, drumuri pe unde nu ne închipuiam că ar putea fi construite, exploatări forestiere lângă rezervații botanice, zgomot de mașinării sau mijloace de transport. Vrem să alergăm în continuare prin natură și păduri, și vrem să păstrăm munții și traseul nostru de maraton prin locuri la fel de pitorești cum v-am obișnuit deja'' spune Mihnea Prundeanu, unul dintre coordonatorii Maraton Apuseni msg systems și ambasador al cauzei.
 
Cu ocazia aniversării a 5 ani de Maraton Apuseni msg systems organizatorii se angajează la un efort suplimentar pentru protejarea Munților Apuseni și sprijinirea comunităților locale.  
 
 Obiectivele programului de educație montană din zonele rurale din Apuseni sunt:
 
1. organizarea de cursuri, tabere, ateliere și activități educativ-sportive destinate comunității locale, în special copiilor și tinerilor din Apuseni
 
2. integrarea unei păduri seculare din zonă Baisoara în rețeaua ariilor protejate din Apuseni

3. construcția unui centru de activități montane pe traseul Maraton Apuseni msg systems, cu o arhitectură inspirată de colibele tradiționale din zonă
 
''Se spune că un loc nu va putea fi protejat la nesfârșit, într-un final el ajunge să fie exploatat într-un fel sau altul de către cei care trăiesc în el. Credem că putem găsi, împărtăși, promova noi feluri prin care resursele  muntelui pot fi benefice pentru locuitorii lor, reușind în același timp să lăsăm în urmă același peisaj generațiilor următoare.   
 
Dorim să înființam în Munții Apuseni, pe traseul Maraton Apuseni msg systems un centru de educația montană prin intermediul căruia să atragem alături de noi și de activitatiile noastre oamenii de munte, tinerii din satele din jur și să încercăm să le oferm noi perspective despre ce se poate face cu munții de lângă noi'' continuă Mihnea Prundeanu.
 
Inițiativei CAR U Cluj și Natura Transilvaniei se alătura și World Vision România-Cluj, fundație care derulează programe de dezvoltare comunitară, advocacy și intervenție umanitară de urgență, care pune în centrul activității sale bunăstarea copilului. La a V-a ediție Maraton Apuseni msg systems, World Vision România - Cluj contribuie prin promovarea și susținerea meșteșugarilor locali care își vor prezența produsele tradiționale în zona expo a maratonului.
 
Pentru a sprijini strângerea de fonduri organizatorii vor rezerva 10% din valoarea taxelor de participare achitate în luna mai la probele de maraton, semimaraton sau cros, cauzei ''Program de  educație montană Apuseni''.
 
Donațiile se pot face în contul Asociației Clubul Alpin Român - Secția Universitară Cluj, IBAN RO77BRDE410SV77496424100 deschis la BRD Groupe Societé Generale. În secțiunea detalii plată donatorii sunt rugați să mentioneze ''Centrul de educație montană Apuseni''. Donații online se pot face pe pagina dedicată (http://maratonapuseni.ro/doneaza) iar mai multe informații despre program și posibilități de implicare pot fi oferite via e-mail la [email protected].
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează