Articol de GSP - Publicat joi, 26 noiembrie 2015 08:27

Parcursul Viitorului în UEFA Youth League s-a încheiat miercuri, după remiza de pe teren propriu cu Pribram, scor 0-0

Rezultatul de aseară a fost insuficient pentru a asigura calificarea în primăvara europeană a campionilor României la juniori A, pentru că ai noștri pierduseră în tur cu 2-0. Puștii susținuți de Pepsi, rezultat al proiectului Next 11, s-au descurcat însă onorabil la prima participare în cea mai importantă competiție inter-cluburi rezervată juniorilor.

Elevii lui Vasile Mănăilă au controlat partida de la Ovidiu, dar s-au lovit de o defensivă de fier a cehilor și de portarul Jedlicka, aflat și el în mare formă. Răzvan Marin și-a împins în permanență colegii în ofensivă, Viitorul avînd nu mai puțin de 79 de acțiuni ofensive și 7 ocazii mari de gol! Cifre net superioare cehilor. Totuși, constănțenii puteau chiar pierde nemeritat partida pe final, însă Tordai a reușit să îl întimideze pe Januska, iar acesta a ratat lovitura de pedeapsă.

Parcursul Viitorului în UEFA Youth League este de bun augur, un semn de încredere în viitor, și confirmă încă o dată succesul parteneriatului dintre Gheorghe Hagi și Pepsi, unul dintre partenerii UEFA Champions League. Academia "Gheorghe Hagi" este cel mai mare proiect privat din Estul Europei pentru inițierea, formarea și educarea tinerelor talente în fotbal. În cei peste 4 ani de existență a programului Next 11, numeroși sportivi au beneficiat de formare și au atins performanța, grație investiției Pepsi în pregătirea generațiilor viitoare de jucători de talie mondială.

Viitorul - Pribram 0-0 (în tur 0-2)

Viitorul: Tordai - Căpuşă (59 Manole), Nedelcu, Iacob, Rusu (77 Grecu) - Cicîldău, R. Marin, Dumitrescu - Ciobanu, C. Ene (46 Drăguș), Măţan

Rezerve: Dur-Bozoancă, Kilyen, Iani

Pribram: Jedlicka - Makos, Chalus, Holy, Ruzek - Hlavaty (90+4 Brizdala), Kvet, Januska - Srain (78 Cervenak), Ayong, Lanka (90+2 Boucek)

Rezerve: Sedivy, Matousek, Rataj

Cum se desfășoară UEFA Youth League

Începînd cu acest sezon, în Youth League participă, pe lîngă reprezentantele echipelor calificate în grupe Champions League, și campioanele naționale la juniori A. Primele vor fi împărțite în grupe, la fel ca la seniori, în timp ce campioanele se vor înfrunta în două tururi eliminatorii. Cele 8 echipe calificate din "ruta campioanelor naționale" se vor întîlni cu cele clasate pe locul 2 în grupe. Începînd cu această fază, toate confruntările se vor desfășura într-o singură manșă. Învingătoarele vor merge în optimi, unde vor evolua împotriva cîștigătoarelor de grupe.

 pepsiiii

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”