GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  TURUL CICLIST AL SIBIULUI 2017

Finalmente, Androni! "Noul Quintana" a câștigat Turul Sibiului 2017, iar Edi Grosu a luat ultima etapă

Edi Grosu, foto: Dragoș Dumitru +4   FOTO
Edi Grosu, foto: Dragoș Dumitru

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 iulie 2017 23:44

După mai multe încercări, un rutier al pro-continentalei Androni Giocattoli, Egan Bernal, a băut şampanie din trofeul Turului Ciclist al Sibiului, chiar sub ochii managerului Giani Savio.

Androni s-a numărat, an de an, printre favoritele Turului Ciclist al Sibiului, o competiţie 2.1 în calendarul UCI, cea mai importantă din România din punctul de vedere al clasificării, dar de fiecare dată cicliştii acesteia au ratat victoria finală.

A fost nevoie de acest puşti columbian de 20 de ani, Egan Bernal, "noul Quintana" în viziunea celor de la cyclingnews.com, pentru ca numele pro-continentalei din Italia să fie trecut printre echipele care dau câştigătorul la Sibiu.

Prevăzând parcă victoria lui Bernal, despre care are numai cuvinte de laudă, managerul echipei din Peninsulă, Gianni Savio, şi-a făcut timp să dea o fugă până în oraşul de pe malurile Cibinului pentru a savura succesul.

Tânărul columbian şi-a câştigat respectul prin modul în care a obţinut acest titlu, trecând primul linia de sosire atât pe Transfăgărăşan, cât şi la Păltiniş.

Motive de bucurie au avut şi românii, la finalul etapei de ieri, ultima a unui tur extrem de lung, de 734 de kilometri.  Eduard Grosu a sprintat decisiv pe ultimii 500 de metri, trecând linia de sosire înaintea principalilor urmăritori, Maclej Paterski (CCC Sprandi) şi Francesco Gavazzi (Androni).

Românul s-a accidentat la braţul stâng, la antrenamentele dinaintea Prologului, în urma unei căzături care i-a pus în pericol participarea, iar în prima etapă, columbianul Edwin Avila (Team Illuminate) i-a "furat" şansa de a fi primul român care câştigă o etapă la Sibiu.

Revenind la Bernal, columbianul pleacă acasă atât cu tricoul galben în bagaje, cât şi cu cele alb şi portocaliu. Eduard Grosu şi l-a păstrat pe cel roşu, pe care l-a deţinut încă de la finalul Prologului.

Germanul Moritz Fusneger (Team 0711 / Cycling) s-a ales cu cel verde, iar suedezul Damian Luscher (TRA), cu cel albastru. Victoria la echipe le-a revenit celor de la Roth-Akros.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează