GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Joacă Demetrescu, zici că-i Barcelona... » S-au decis cîştigătoarele fazelor regionale

Cei de la Demetrescu au făcut spectacol la ultimul meci, marcînd la fiecare trei minute. Buzăul s-a  consolat cu golul de onoare... // Foto: Vlad Pahonţu (Constanţa) +7   FOTO
Cei de la Demetrescu au făcut spectacol la ultimul meci, marcînd la fiecare trei minute. Buzăul s-a consolat cu golul de onoare... // Foto: Vlad Pahonţu (Constanţa)

Articol de GSP - Publicat marti, 24 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 23 aprilie 2012 20:42

La Constanţa, echipa din Craiova a făcut legea la faza regională a Cupei Coca-Cola, adunînd punctaj maxim. Astăzi, marile semifinale de la Bucureşti, la Polivalentă!

Vacanţa de Paşte s-a terminat cu o surpriză pentru toate cele patru licee venite de la Buzău, Craiova, Piteşti şi Ploieşti în faza regională a Cupei Coca-Cola. Constanţa i-a primit cu braţele deschise pe jucătorii veniţi în "excursia" de pe litoral. Fără să stea pe gînduri, Craiova le-a administrat un sec 11-0 "constănţenilor" de la Dimitrie Cantemir, chiar la primul lor meci.

Prahova nu s-a simţit nici ea trădată de reprezentanta trimisă pe malul mării. Liceul din Ploieşti a ţinut ştafeta ridicată pînă la derby-ul cu puştii din oraşul lui Păunescu. Grupul Şcolar Industrial 1 mai a clacat exact atunci cînd îi era lumea mai dragă şi le-a pus craiovenilor de gît medaliile de campioni regionali. Fără să aibă o disciplină tactică, "Ion Barbu" din Piteşti a terminat grupa fără nici un succes.

"Traian Demetrescu" nu a avut emoţii nici cu "CF Transporturi", cu care a reuşit să facă instrucţie: 14-1. La finalul celor două zile de joc, Constanţa a avut parte de o campioană care nu a simţit gustul înfrîngerii şi care a primit biletele către grupele finale din 18-20 mai, la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Turneu final regional CONSTANŢA
Campioană: Traian Demetrescu (Craiova)

Rezultatele obţinute:
D.Cantemir (Constanţa) - T.Demetrescu (Craiova) 0-11
I.Barbu (Piteşti) - T.Demetrescu (Craiova) 5-6
T.Demetrescu (Craiova) - Gr.Şc.1 Mai (Ploieşti) 10-6
CT Transporturi (Buzău) - T.Demetrescu (Craiova) 1-14

Clasament final:
1.Craiova 12 puncte 
2.Ploieşti 9 puncte
3.Constanţa 6 puncte 
4.Buzău 3 puncte
5.Piteşti 0 puncte

Ultimul hop înainte de...Doneţk!

La o lună de la începerea Cupei Coca-Cola la Bucureşti, cele opt semifinaliste - patru echipe de fete şi patru de băieţi se vor duela pentru un loc la turneul final.

Mult a fost, puţin mai este! În Capitală, compeţia a ajuns la ultimul act înaintea turneului final din 18-20 mai. Astăzi, cele mai bune opt echipe de fete şi de băieţi vor lupta pentru a se alătura echipelor deja calificate. Au existat multe surprize, dar şi confirmări ale favoritelor. Benjamin Franklin a pornit de jos, din faza meciurilor preliminarii, s-a rodat pe parcurs şi a ajuns departe. Doamna Chiajna (care n-a fost chiar o surpriză, dacă ne gîndim că echipa mare a învins pe CFR Cluj) a mers perfect cap-coadă, doar Hermesul împiedicînu-se în ultimul meci din grupe.

La fete, Barbu şi Brîncoveanu au obţinut biletele mai devreme, celelalte două echipe aşteptînd ziua de ieri pentru a primi biletele de semifinale. Cele mai distractive momente au fost acelea cînd profesorii ţipau de pe margine: "Ţine omul! Pardon, ţine fata!" Sf. Pantelimon nu s-a regăsit, aşa cum nu s-a regăsit nici la băieţi, fetele nereuşind să marcheze un singur gol în 40 de minute. Eliade (partea sexului frumos) n-a avut probleme...

Astăzi, la Polivalentă, se anunţă zi de foc, nu numai pentru echipele de pe parchet, ci şi pentru spectatori, pentru că sunt promise multe concursuri...

Turneu final BUCUREŞTI
BĂIEŢI

Cîştigătoare grupa 1: Hermes
Rezultate: 12-8 cu Şincai, 8-6 cu Brîncoveanu, 4-7 cu Moisil

Cîştigătoare grupa 2: Doamna Chiajna
Rezultate: 8-1 cu Onicescu, 8-3 cu I. Barbu, 5-2 cu M. Viteazul

Cîştigătoare grupa 3: Benjamin Franklin
Rezultate: 8-3 cu Hulubei, 3-1 cu Griviţa, 8-5 cu Mihai I

Cîştigătoare grupa 4:
Rezultate:

FETE
I. Barbu
Sadoveanu sau Sf. Pantelimon
Brîncoveanu
M. Eliade sau Bălcescu

PROGRAM BUCUREŞTI, 24 aprilie, SEMIFINALE
(Sala Polivalentă)

12.00 – 12.45 SEMIFINALA 1 FETE: I. Barbu - ........
12.50 – 13.35 SEMIFINALA 1 BĂIEŢI: Hermes - Benjamin Franklin
PAUZĂ 13.35 – 14.00
14.00 – 14.45 SEMIFINALA 2 FETE: C-tin. Brîncoveanu -
14.50 – 15.35 SEMIFINALA 2 BAIETI: Doamna Chiajna -
Echipele cîştigătoare se califică la turneul final

Regina "Regina Maria"

Prima campioană locală va veni la Bucureşti!

Elevii de la liceul "Regina Maria" au pornit devreme competiţia pentru a ajunge la Bucureşti. După ce au ieşit campioni pe Dorohoi, au învins şi la Botoşani, după un 10-1 cu Aschi şi 5-2 cu Nicolae Iorga. Apoi, asemenea lui Eminescu, au luat calea Iaşului. N-a început prea bine, remizînd cu gazdele, 4-4. Au transpirat contra brăilenilor, n-au avut problemele cu gălăţenii şi au făcut instrucţie de front cu băcăuanii.

La fete, cele de la Banyai Janos au cam speriat Bucureştiul, dacă ne uităm la rezultate, ele primind medaliile de campioane regionale de la Virgil Stănescu, fostul căpitan al echipei naţionale de baschet masculin.

Turneu final regional IAŞI
Campioană: Regina Maria (Botosani / Dorohoi) (băieţi)

Rezultate obţinute:
A. Saligny (Iaşi) - Regina Maria (Botoşani) 4-4
N. Bălcescu (Brăila) - Regina Maria (Botoşani) 6-9
Regina Maria (Botoşani) - CT Transporturi (Galaţi) 5-0
Regina Maria (Botoşani) - G. Vrînceanu (Bacău) 12-5

Clasament final:
1. Botoşani 10 puncte
2. Buzău 6 puncte
3. Brăila 4 puncte
4. Iaşi 3 puncte
5. Bacău 1 punct

Campioană: Banyai Janos (Harghita) (fete)
Rezultate obţinute:
Gr. Antipa (Bacău) - B. Janos (Harghita) 1-12
M. Eminescu (Iaşi) - B. Janos (Harghita) 0-14

Departajare la fotografie

Liceul Mircea Eliade din Sighişoara a obţinut biletele pentru Bucureşti graţie golaverajului.

Faza regională de la Tîrgu-Mureş a avut la start liceele Mircea Eliade (Sighişoara), Onisifor Ghibu (Sibiu), DP Marţian (Alba Iulia), LPS (Cluj), Andrei Bîrseanu (Braşov) şi Matei Basarab (Rm. Vîlcea). Orgolii - uriaşe, iar suspansul s-a păstrat pînă în ultima zi a competiţiei.

S-a jucat în sistemul "fiecare cu fiecare". La ultimul meci, liceenii de la Marţian aveau nevoie de un egal cu "Mircea Eliade" pentru a merge la Bucureşti şi, cine ştie, de aici la Doneţk.

"Marţienii" au fost aduşi cu picioarele pe pămînt, după un sever 4-7. A urmat LPS Cluj, cu un 3-0 la masa verde prin neprezentarea braşovenilor. Ultimul meci al turneului îi găsea faţă în faţă pe sibienii de la Onisifor Ghibu şi pe vîlcenii de la Matei Basarab. O victorie a ardelenilor facilita accesul luin LPS în faza finală de la Bucureşti, în timp ce orice alt rezultat promova Sighişoara.

Denis, pericol public
Sibiul a condus cu 2-0 şi părea să se desprindă în cîştigătoare. N-a fost de acord Denis, un puşti de 16 ani legitimat la CSM Rm. Vîlcea, care a driblat senzaţional şi şi-a ţinut echipa în joc. S-a terminat 3-3, iar adolescenţii lui Mircea Eliade au coborît pe teren, îmbrăţişîndu-i pe "aliaţii" de la Vâlcea.

Turneu final regional TG. MUREŞ
Campioană Mircea Eliade (Tg. Mureş / Sighişoara) (băieţi)

Rezultate obţinute:
M. Eliade (Tg. Mureş) - LPS (Cluj) 4-5
M. Eliade (Tg. Mureş) - A. Bîrseanu (Braşov) 17-7
M. Eliade (Tg. Mureş) - O. Ghibu (Sibiu) 3-6
M. Eliade (Tg. Mureş) - M. Basarab (Vîlcea) 9-2
M. Eliade (Tg. Mureş) - DP Marţian (Alba) 7 - 4

Clasamentul primelor trei:
M. Eliade 9 puncte 11-9
LPS 9 puncte 7-7
DP Marţian 9 puncte 7-9
* primele trei echipe au fost la egalitate de puncte. Departajarea s-a făcut după golaverajul din meciurile directe;

Campioană: Aurel Vlaicu (Cluj) (fete)
Rezultate obţinuite:
Ec. Transilvania (Tg. Mureş) - A. Vlaicu (Cluj) 0-19
O. Ghibu (Sibiu) - A. Vlaicu (Cluj) 1-16

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează