Articol de GSP - Publicat marti, 01 octombrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 10 octombrie 2013 17:21

De mai bine de 5 ani reuşeşte să menţină atenţia întregii lumi asupra sa atunci când se discută despre box. Deţinător al centurii mondiale IBF, la categoria supermijlocie, timp de 5 ani (2007-2012), Lucian Bute a reuşit să îşi apere titlul de 9 ori consecutiv.

Gillette a lansat aplicaţia de Facebook “Real Men Camp”, al cărei protagonist este însuşi Lucian Bute.

Fanii Gillette se pot antrena ca un adevărat campion mondial de box pe pagina de facebook Gillette, în aplicaţia Real Men Camp. Premiul pentru primii zece fani care obţin cel mai bun punctaj constă într-un loc într-o tabără reală de antrenament coordonată de Lucian Bute. Cel mai bun din tabără câştigă premiul cel mare:  o excursie la Montreal pentru a-l susţine pe Lucian Bute.

Lucian ne vorbeşte acum despre box, despre ce înseamnă să fii un campion mondial şi despre paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a reuşi.

 

Un sportiv petrece foarte mult timp cu antrenorul său. Cum ai caracteriza relaţia ta cu antrenorul tău?

Într-adevăr, petrec foarte mult timp cu antrenorul meu, câte şapte-opt luni pe an. Este ca o relaţie tată-fiu. Am multe de învăţat de la el, are multă experienţă şi, da, pot spune că este ca al doilea tată pentru mine.

Cât de importantă este pregătirea pe care o faci tu?

La acest nivel, când ajungi să boxezi pentru titlul mondial, pregătirea este cea mai importantă, atât fizică cât şi psihică. Practic, boxul e un sport individual. Te urci singur în ring şi boxezi, dar în spate e un sport de echipă. Lucrezi cu antrenor, cu nutriţionist, cu fizioterapeut, psiholog. Oameni care te ajută să reuşeşti!

Care sunt cele mai dificile antrenamente pe care trebuie să le pregăteşti pentru un meci?

Când boxezi într-un meci cu centura pe masă, toate antrenamentele sunt dure. Faci 2 antrenamente pe zi, timp de 2-3 luni şi trebuie să te dăruieşti total. Nu te poţi minţi pe tine, nu te poţi fenta pentru că adversarul nu te iartă în ring.

Antrenamentele fizice rămân, totuşi, cele mai dure: alergări pe distanţe lungi, sprinturi, intervale de câte 3 minute şi multe altele care se repetă de foarte multe ori.

Îmi imaginez că pielea ta are de suferit în urma acestor antrenamente. Care sunt factorii care afectează cel mai mult pielea?

Transpiraţie, praf, zgârieturi şi lovituri care pot face pielea să devină sensibilă. Da, am pielea sensibilă dar ştiu cum să am grijă de ea : folosesc Gillette Fusion ProGlide SilverTouch care oferă un bărbierit incredibil de fin, chiar şi pentru bărbaţii cu piele sensibilă.

Gillette

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”