Articol de GSP - Publicat sambata, 23 august 2014 00:00 / Actualizat sambata, 23 august 2014 17:10

În perioada  iunie – august 2014, Dolce Sport în parteneriat cu SmartAtletic şi GetFit, a organizat a patra ediţie a evenimentului de masă “Cea mai mare oră de sport” la Bucureşti, Braşov şi Mamaia, precum şi crosul caritabil de la Braşov pentru susţinerea copiilor bolnavi de cancer.

Evenimentele au făcut parte din campania pro-sănătate “Mişcarea face bine”.

Peste 20.000 de persoane au participat la evenimentele din Bucureşti, Braşov şi Mamaia (direct şi ca spectatori);
Au fost implicaţi peste 80 de instructori din ţară şi din străinătate;
Peste 20 de copii diagnosticati cu cancer vor primi medicamente prin intermediul Fundaţiei Romtelecom pentru români;
Aproximativ 600 de persoane au beneficiat gratuit de teste medicale pentru verificarea stării de sănătate.

“Campania “Mişcarea face bine” şi evenimentul „Cea mai mare oră de sport” reprezintă crezul nostru că mişcarea şi sportul sunt deosebit de importante pentru sănătate şi pentru o viaţă echilibrată”, declară Vlad Enăchescu, Director General Dolce Sport.

În cadrul evenimentelor au avut loc demonstraţii de fitness, precum: Zumba, Kangoo Jumps, Body Art, Khai Bo, X-Tempo, AeroKick, Rebound AAS, Steel Programs, TotalX30, Strike Zone, Summer Abs Training, Functional Training, KickBox, Freestyler. De asemenea, au fost amenjate zone pentru Boot Camp Training, TRX, Cycling, Nordic Walking, skandenberg, fotbal, dar şi una pentru carturi cu pedale. Sesiunile au fost susţinute de peste 80 de instructori români din Cluj, Mangalia, Sibiu, Tulcea, Dej, Bistriţa, Slobozia, Iaşi, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Braşov, Ploieşti, Buzău şi internaţionali din Argentina, Marea Britanie şi Republica Dominicană. La evenimente au participat atât echipele instructorilor invitaţi, cât şi entuziaşti care au dorit să facă mişcare.

„Noi milităm pentru ca mişcarea să devină o obişnuinţă pentru fiecare dintre noi, iar sportul o necesitate socială", spune Vlad Stoica, Preşedinte SmartAtletic.

„Prin această serie de evenimente, promovăm în rândul românilor ideea de sănătate prin mişcare şi sport. Am reuşit să oferim accesul gratuit oamenilor la o mare varietate de antrenori şi de activităţi.”, adaugă Cristi Mărgărit, consultant în nutriţie şi fitness,  fondator GetFit.

În urma crosului caritabil, la care au fost invitaţi iubitorii de mişcare, peste 20 de copii diagnosticati cu cancer de la Spitalul Fundeni vor primi medicamente prin intermediul Fundaţiei Romtelecom pentru români.
La evenimente participanţii au putut să viziteze şi cortul medical, unde au beneficiat de teste gratuite (glicemie, tensiune, indice de masă corporală, nivel de grăsime în corp) pentru verificarea stării de sănătate. Au fost evaluate peste 600 de persoane.  Aproximativ 50 de persoane au fost identificate cu probleme de sănătate şi au fost îndrumate către medicii specialişti.

“Mişcarea face bine” este o campanie pro-sănătate prin sport şi dietă corectă, demarată de Dolce Sport, canalul TV al Romtelecom, în anul 2011.

Despre Dolce Sport
Dolce Sport, televiziunea de sport a Romtelecom, prezentă pe piaţă din 2010, şi-a obişnuit clienţii cu un conţinut de calitate şi exclusiv, transmis şi pe canalele Dolce Sport 2 (cu emisie permanentă), 3 şi 4 (cu emisie temporară). Dolce Sport este prezent şi online, pe www.dolcesport.ro si pe www.facebook.com/dolcesport. 

Despre Fundaţia Romtelecom pentru români
Fundaţia "Romtelecom pentru români", înfiinţată în 2008, derulează proiecte prin care susţine diferite categorii de persoane aflate în situaţii speciale şi cauze sociale, precum cea a copiilor diagnosticaţi cu boli grave. Fundaţia vine ca o extindere naturală a implicării Romtelecom în bunul mers al societăţii româneşti, care s-a concretizat în ultimii ani prin numeroase proiecte susţinute de companie.

Despre Asociaţia Club Sportiv Smartatletic
Asociatia Clubul Sportiv Smartatletic, fondată în 2004 de Ioan Stoica (fost ciclist în echipa de aur a României) şi Vlad Stoica (multiplu ironman triathlon finisher), este o asociaţie sportivă care susţine practicarea sportului  prin organizarea de evenimente sportive de masă şi prin educarea în spirit sportiv a copiilor.

Despre GetFit
GetFit şi Cristian Mărgărit activează pentru promovarea mişcării şi a nutriţiei sănătoase încă din 2001 prin site-uri de informare, evenimente sportive, tabere de fitness, workshopuri, articole în media, apariţii TV şi alte activităţi conexe. Comunitatea online numără mai multe mii de membri şi este una dintre cele mai mari din România.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”