GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Salonul Calului (27-30 septembrie), un eveniment în premieră în România

Articol de GSP - Publicat marti, 25 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 25 septembrie 2012 13:04

Salonul Calului, primul eveniment dedicat activităţilor economice, sportive şi culturale ecvestre, se desfăşoară în premieră pentru România, în perioada 27-30 septembrie 2012, lângă Bucureşti (DN1). Organizat de clubul de echitaţie Equestria, Salonul Calului îşi propune să aducă în România modelul faimosului Salon du Cheval din Paris si să creeze din activităţile ecvestre o sursă de inspiraţie pentru un stil de viaţă sofisticat, precum şi pentru un business cu un mare potenţial în România.

Derulat pe parcursul a 4 zile, Salonul Calului va include acţiuni dedicate publicului specializat (proprietari de herghelii, cluburi de  echitaţie, proprietari de cai, producători din domeniu), cât şi publicului larg şi tuturor admiratorilor acestui sport nobil. Programul evenimentului cuprinde prezentări de cai, standuri de prezentare produse şi echipamente ecvestre, alături de un program complex de spectacol ecvestru: parade, acrobaţii, dresaj, cascadorii etc.

Evenimentul mai include şi competiţia cu participare internaţională Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, la startul careia s-au înscris până în prezent peste 170 de cai din Danemarca, Germania, Elvetia, Grecia, Ungaria, Bulgaria şi Romania.

Ceremonia oficială care marchează prima ediţie Salonul Calului în România va avea loc sâmbătă, 29 septembrie, la sediul clubului Equestria din Tâncăbeşti (comuna Snagov) şi va include defilarea de onoare a Jandarmeriei Române, alături de parada cluburilor şi a celor 6 herghelii participante, prezentările cailor şi călăreţilor, parade de cai cu trăsuri, paradă de atelaje etc.
Nume de rezonanţă ale echitaţiei mondiale, precum Gilbert Remy (Luxemburg) - arbitru internaţtional gradul III acreditat FEI (Federaţia Internaţională de Echitaţie) şi Alice Debany, câştigătoare a numeroase premii la concursuri internaţionale tip Grand Prix sau Cupa Naţiunilor, vor participa la evenimentele din cadrul Salonului Calului.

“Prima ediţie a Salonului Calului> creează premisele unei deschideri europene care sperăm să se amplifice cu fiecare nouă ediţie, şi poate înscrie România printre ţările emergente tot mai ambiţioase din punct de vedere economic, social, sportiv şi cultural. Provocarea proiectului, prin interesul manifestat de expozanţii şi concurenţii confirmaţi şi mai ales prin ampla deschidere către viitor a ediţiilor ulterioare, recomandă ca potenţial de imagine şi investiţie de viitor care să contribuie la dezvoltarea României. Pentru editia din 2013, preconizăm organizarea în premieră pentru România a primei licitaţii de cai de rasă şi de performanţă”, a declarat dr. Ozana Moraru, proprietara clubului Equestria.

Prima ediţie a Salonului Calului este organizată în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Romsilva, Ministerul Dezvoltării Teritoriale şi Turismului sub egida Explore the Carpathian Garden, Jandarmeria Română.

Sponsori principali ai evenimentului: Audi, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, Oculus.

Parteneri: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Romsilva, Ministerul Dezvoltării Teritoriale şi Turismului, Jockey Club, BDR Associates.

Parteneri media: The Money Channel, Radio Zu, Gazeta Sporturilor, Evenimentul Zilei, Radio România Internaţional, Luxury, Şapte Seri, Calul Meu, City Compass, Romanian-Insider.com.

Informaţii suplimentare despre eveniment sunt disponibile pe site-ul evenimentului, la adresele www.salonulcalului-equestria.ro sau www.salonul-calului.ro.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează