Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 mai 2016 11:21

Timișoreana, un produs românesc de succes, ajunge la comunitățile de români din diaspora

Tuturor ne place să descoperim lucruri noi. Dar întotdeauna tânjim după plăcerile noastre obișnuite. De aceea, unul dintre cele mai puternice branduri din România a ținut să fie aproape de români.

Așadar, berea Timișoreana este exportată în Spania, Italia, Franța, Grecia sau produsă și in Republica  Moldova pentru piața de acolo. În aceste țări există comunități mari de români, care, deși și-au construit o viață nouă, nu au uitat România și nici mărcile românești cu tradiție. Timișoreana, berea românească cu cea mai îndelungată tradiție și liderul pieței locale de bere, a rămas aproape de români chiar și în afara granițelor țării, oferind comunităților din diaspora ocazia de a se bucura de rețeta maeștrilor berari Timișoreana chiar la mare depărtare de țară.   

Iată mărturia emoționantă a lui Constantin Ene, un român care a locuit 6 ani în Marea Britanie: “De multe ori, îmi alinam dorul de casă alături de ceilalți români din zona în care stăteam.  Căutam des produse românești, însă magazinele care aduceau produse din țară erau doar în orașele mari, iar noi nu locuiam în Londra. De aceea, erau sărbători sau aniversări înainte de care mergeam și câte o oră cu autobuzul ca să cumpărăm puțin din „gustul” de acasă! Cel mai mult ne interesa berea adusă din țara noastră. Chiar dacă englezii aveau fel și fel de sortimente de bere, nu era gustul cu care ne-am obișnuit. Și căutam Timișoreana peste tot, că noi veneam din Banat. O găseam mai mult la doză, pentru că probabil era mai ușor și pentru comercianți, însă eram fericiți când mai găseam uneori și la sticlă: Timișoreana la sticlă asa cum o cumparam acasa e gustul de acasă, orice bănățean știe asta!”.

 Anual, mii de hectolitri de bere Timișoreana ajung către românii din comunitățile cele mai numeroase din diaspora. Cantitatea este suficient pentru ca spectatorii de pe Arena Națională să ciocnească o halbă de bere la 50 de meciuri consecutive. 

 „Ne-am dorit ca toți cei care trăiesc departe de casă să aibă acces la unul dintre produsele care au o puternică istorie pentru noi, românii, și care îi fac să simtă că au păstrat o legătură cu tradițiile locale” - Mihai Bârsan, VP Marketing Ursus Breweries.

 

Despre Timişoreana

Fabricată încă de la 1718, berea Timişoreana aduce cu sine experienţa şi tradiţia maeştrilor berari ce şi-au lăsat amprenta peste ani. Timişoreana s-a născut în cea mai veche fabrică de bere din România, fiind atestată printr-un act petiţionar al magistratului oraşului Timişoara, care datează din 1 ianuarie 1718. 

De-a lungul timpului, gustul său inconfundabil a fost recunoscut de specialişti - distincţii foarte vechi atestă acest lucru: bronz la expoziţia din Budapesta (1855), argint la expoziţia din Timişoara (1891) sau Grand Prix-ul expoziţiei din 1908.

În ultimii ani, Timişoreana a fost premiată cu aur şi distincţia Champion Lager Trophy în 2007 şi cu argint în 2008 la Australian International Beer Awards, al 2-lea concurs ca importanţă din lumea berii, iar la World Beer Championship în Statele Unite, a primit medaliile de argint (2007 şi 2008).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”