Articol de GSP - Publicat joi, 11 mai 2017 22:29

Cu o zi înaintea meciului decisiv pentru titlu, dintre Viitorul și CFR Cluj, Răzvan Marin dezvăluie secretele succeselor de la Academia Gheorghe Hagi

Viitorul Constanța și Gică Hagi sunt la 90 de minute de o performanță după care alții aleargă o carieră și nu reușesc să o atingă: titlul de campioni ai României. Atât a mai rămas, un meci, un singur meci, cel de mâine seară, contra celor de la CFR Cluj, disputat pe cocheta arenă de la Ovidiu.

Acolo unde altădată, și e mult de atunci, creșteau bălăriile, mâine seară s-ar putea decerna titlul de campioană a Ligii 1. În iarna lui 2009, Hagi a înființat oficial Academia pe care o tot pregătea de un an de zile. În toamna lui 2009, într-un birou din zona selectă lipită de parcul Herăstru s-au întâlnit doi oameni: Gică Hagi și Călin Clej, Marketing Director, Greater Balkans Beverages & SEE Franchise Pepsico. „Deși era la început, Gică mi-a vorbit despre planurile și proiectele sale timp de două ore. Când cineva vrea să atragă un sponsor are și ceva mercantil în discurs. La el nu era nimic mercantil. A fost prima dată în viața mea când un om îmi vorbea despre planurile sale cu atâta pasiune”.

Ianis Hagi: „Next 11 e proiectul din care să apară o nouă generație valoroasă”

Parteneriatul Pepsi - Academia Gheorghe Hagi a demarat în 2009. Trei ani mai târziu, Hagi anunța că din Academia lui se va naște o Generație de Aur. Vă amintiți, generația aceea scumpă, ca un film vechi, generația care a scos România în stradă într-o vreme în care nimic nu ne mai făcea să ieșim din case de bucurie. Așa că, în 2012, Academia Hagi, susținută de Pepsi, a lansat proiectul Next 11.

Ianis Hagi a ajuns la Fiorentina. E unul dintre produsele acestui proiect. Când îl întrebi despre Next 11, Ianis nu stă pe gânduri și vorbește cu aceeași pasiune pe care Gică Hagi o pune în toate: ”E vorba despre un proiect din care să apară o nouă generație de jucători care să joace la vârf pentru România. Eu nu am văzut pe viu meciurile Generației de Aur. Sunt născut în 1998, nu aveam cum, dar am văzut pe DVD-uri toate meciurile lor de atunci. Au fost valoroși și uniți. Chiar au avut spirit de echipă și spirit de învingători!”. 

De ce crede Răzvan Marin că a reușiT Hagi

Răzvan Marin a apărut și el tot în urma lansării acelui proiect. E deja titular în echipa națională. S-a transferat anul trecut la celebra echipă belgiană Standard. Vorbește despre anii petrecuți la Academie cu atâtă plăcere cu care ai savura o gaufre de Liege: ”Domnul Hagi a reușit pentru că are foarte multă încredere în dânsul. Și pentru că și-a investit toți banii și tot timpul în acest proiect. De fapt sunt două proiecte: Academia și echipa Viitorul. A, mai este și Next 11, un proiect cu care am crescut și noi. Am fost o generație foarte frumoasă, am rămas prieteni. Eu, Ianis, Carlo Casap, Florin Tănase, Țâru, Robert Hodorogea...”.

Next 11 e un proiect despre o poveste de succes și de viitor în fotbalul românesc. Un proiect din care să crească fotbaliști cu valoare și atitudine de campioni.

Au mai rămas 90 de minute.

 

2012este anul în care a demarat proiectul Next 11

Deși Hagi ține foarte mult la generația lui, el vorbește despre faptul că vrea să aducă fotbalului nostru o altă Generație de Aur. Așa, la ideea noastră, am demarat proiectul Next 11 Călin Clej, Marketing Director, Greater Balkans Beverages & SEE Franchise Pepsico

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”