GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  PROMO

Astăzi, Belodedici împlineşte 50 de ani! Gazeta îi dedică o ediţie extraordinară. Ce poţi citi în ziarul special

Articol de GSP - Publicat luni, 19 mai 2014 00:00 / Actualizat marti, 20 mai 2014 00:07

Miodrag Belodedici împlineşte azi 50 de ani! La chioşcuri vei găsi o ediţie specială a Gazetei Sporturilor cu 12 pagini dedicate acestei legende a fair-playului şi a spiritului sportiv!

Belodedici este unul dintre cei mai rafinaţi, iubiţi, eleganţi şi titraţi fotbalişti români. A cîştigat Cupa Campionilor Europeni cu două echipe: Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad. Vor fi 12 pagini spectaculoase, cu întîmplări neştiute despre Belo, interviuri şi episoade memorabile, 12 pagini de savurat cu plăcere aşa cum pe vremuri savuram cu toţii eleganţa acestui fotbalist uriaş.

În ediţia specială a Gazetei îşi face loc şi textul lui Marius Mărgărit, un ziarist cu mare experienţă, care l-a văzut pe Belo jucînd în mai multe etape ale carierei sale. Iată-l:

Belo, monarhul la perfectul simplu

Ai senzaţia că urmăreşti un episod din "Nemuritorul" cînd îl vezi pe Belo la televizor. E aproape neschimbat: părul negru, longilin, elegant. Doamne, cît aţi pierdut voi, cei care nu l-aţi văzut jucînd! Preluări cu pieptul, în propriul careu, la centrări şutate, deposedări feline, alergarea de ciută plutind peste capcane. Liberoul perfect, măturătorul în frac.

Nu apare prea des pe "sticlă" sau prin ziare. Nu-i place. Îmi amintesc că într-o zi mi-a spus, timid, aproape încurcat: "Nu mă mai pune pe mine să dau interviuri, nu le am eu cu vorbele!".

Nu e doar neschimbat fizic, omul Belodedici a rămas la fel. E parcă tot puştiul de acum 30 de ani, care a plecat din Socol să cucerească lumea. Nu l-a schimonosit gloria, n-are aere de vedetă, chiar dacă e încă singurul român care a cîştigat Cupa Campionilor de două ori, cu marile sale iubiri, Steaua şi Steaua Roşie Belgrad.

Dacă e cineva care nu crede, să dea o fugă în Socol, prin august. Belo se duce mereu acasă, că e sărbătoare mare, joacă în echipa satului. Povesteşte simplu cum se duce pe tăpşanul copilăriei, se trînteşte în iarba fragedă şi "simt cum mă umplu de putere. Fiindcă pentru mine, nicăieri nu e ca acasă". Să-l auzi cum se bucură: "Iar am cîştigat finala, i-am bătut pe toţi! Anul ăsta am ieşit şi bombarder, aşa zicem noi pe acolo la golgeter. Mi-au dat şi o cupă!". Belo,  dublu campion al Europei, se mîndreşte cu cupa de "bombarder" după o finală sătească.

Acum 3 ani s-a relegitimat în fotbalul românesc, la o echipă de veterani, în Liga a 4-a. Marele Belo, care a încîntat milioane de fani jucînd pe cele mai mari arene ale lumii, joacă şi acum pe terenuri cu gropi şi hîrtoape. L-am întrebat de ce. Mi-a raspuns: "Pentru că îmi era dor să simt durerea de la genunchii juliţi la fotbal! Fiindcă fotbalul e viaţa mea!" Simplu.

NU RATA! Ediţia specială a Gazetei Sporturilor dedicată lui Belodedici apare în zori la toate chioşcurile de presă din ţară şi e disponibilă de la ora 01:00 şi în platforma Gazeta Digitală!

 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (12)
neaalecu50
neaalecu50  •  20 Mai 2014, 11:05

La multi ani,Belo! Ai fost unul dintre cei mai mari fotbalisti romani din toate timpurile.Te-am vazut jucand si sunt convins ca ai fi putut juca la oricare dintre marile cluburi europene.

gica.paunescu
gica.paunescu  •  20 Mai 2014, 09:26

La multi ani, Belo ! Fara tine in apararea Stelei anilor acelora ( din '84 ai ,,devenit'' stelist, asa-i ? ) n-am fi ajuns, probabil, sa jucam o semifinala si 2 finale ale CCE - '86, '88 si '89 ( cum se chema atunci ceea ce astazi este Champions League ). Si-ti mai multumesc ptr. ceva; toata suferinta mea, de copil suporter stelist, din perioda anilor ' 70-'76, cand Dinamo o cam ,,altoia'' pe Steaua, a fost razbunata de palmaresul Stelei in anii despre care-am amintit mai inainte; colegilor mei de serviciu din perioada aceea, dinamovisti multi dintre ei, nu le facea tocmai placere sa recunoasca superioritatea Stelei, insa, spre cinstea lor, erau fair-play. Toate cele bune, Belodedici !

spinoza
spinoza  •  20 Mai 2014, 08:04

LA MULTI ANI BELO!!! NE ESTE MEREU DOR DE TINE!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează