GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  FOTOREPORTAJ

Să mai şi rîdem că altfel ne luăm cîmpii » Au colorat echipele portocaliu în cinstea PD-L :D

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 iulie 2010 00:00

Tricourile oranj sînt noua modă în sportul românesc. Mai multe echipe din fotbal, handbal, volei şi baschet susţinute de Consilii Locale dominate de PD-L şi-au schimbat echipamentul tradiţional ca să facă pe plac primarilor de partid. Fenomenul a debutat în perioada Adrian Năstase, cînd Romică Paşcu a pus FC Braşov să joace pe piept cu cei trei trandafiri, iar acum s-a extins fără precedent.

Full orange
În ultimii ani, unele porţiuni din sportul românesc au căpătat, la propriu, culoarea cu care actuala putere a cîştigat alegerile în anul 2006. E, de fapt, nuanţa cu care se identifică şi naţionala Olandei

FOTBAL - Schimbări din interes
Ceahlăul s-a schimbat din galben-negru în portocaliu din motive politice. Mutarea s-a produs în urmă cu 3 ani şi jumătate, iar noua arenă a nemţenilor este dominată de culoarea tradiţională a Partidului Democrat - Liberal, al cărui membru marcant este Gheorghe Ştefan, primarul oraşului şi preşedintele de onoare al grupării. În continuare, la FRF, ca şi culori tradiţionale sînt trecute galben şi negru, iar portocaliul este echipamentul secund. "Localnicii au acceptat noua culoare, întrucît sînt conştienţi că fără Gheorghe Ştefan "Pinalti" nu s-ar fi auzit de oraş, de echipă. Fără banii aduşi de el nu s-ar fi refăcut stadionul, astfel încît să fie cotat în primele 3 din ţară. La Piatra Neamţ echipa naţională vine să joace diverse partide", au explicat ieri jucătorii moldoveni. O treime din buget este susţinută de municipalitate, o altă treime de către Consiliul Judeţean, iar restul de către cei 38 de sponsori. (Eduard Apostol)
Culori tradiţionale: galben-negru

Partidul dă banii, dar şi culoarea
FCM Tg. Mureş, echipa cu cea mai scurtă istorie din Liga 1, nu are nici o legătură cu ASA, fostul club al lui Boloni, desfiinţat în iunie 2005. "Portocaliii" s-au înfiinţat trei ani mai tîrziu, cînd FCM a preluat locul Unirii Sînnicolau Mare în divizia secundă. Deşi e doar preşedinte de onoare, viceprimarul oraşului, Claudiu Maior, membru PD-L, a fost cel care a manageriat înfiinţarea şi ascensiunea echipei, inclusiv reconstrucţia stadionului, vopsit tot în albastru şi portocaliu, culorile partidului de guvernămînt. Acţionar majoritar e Consiliul Local Tg. Mureş, care asigură integral bugetul echipei, 3,5 milioane de euro. Culorile echipamentului de joc, inclusiv cel de rezervă, sînt portocaliu-albastre.

BASCHET - Tîrgovişte portocaliu
În ultimele două sezoane, MCM Tîrgovişte a adoptat un nou echipament, de culoare portocalie. Coincidenţă sau nu, primarul ales al urbei este Gabriel Boriga, membru PD-L, care deţinea şi funcţia de preşedinte de onoare al formaţiei. Echipa a promovat în 1991 în prima divizie, după care a urmat un şir de succese pentru formaţia dîmboviţeană, care a ajuns în acets an pînă în sferturile de finală ale FIBA EuroCup. Confruntat cu probleme financiare, clubul este în pragul desfiinţării, Gabriel Boriga retrăgîndu-se din funcţia pe care o deţinea.
Culori tradiţionale: galben-albastru

VOLEI - Portocalele din Tîrgu Mureş
Echipa masculină din Tîrgu Mureş a ocupat în campionatul trecut poziţia a şasea, dar se confruntă în acest sezon cu probleme financiare. Deşi a primit sezonul trecut ajutor din partea Consiliului Municipal, primar fiind Dorin Florea, liderul PD-L Mureş, se pare că nu mai sînt bani pentru aşa ceva. Pe lîngă echipamentul portocaliu, voleibaliştii de la Tîrgu Mureş au avut scris pe tricouri cu litere mari Consiliul Municipal Tîrgu Mureş.
Culori tradiţionale: alb-albastru

HANDBAL - HCM Roman sub aripa primarului
HCM Roman a promovat în Liga Naţională acum patru sezoane şi de atunci se menţine în primul eşalon al handbalului feminin. Semifinalistă în Challenge Cup în sezonul 2006-2007, echipa a terminat campionatul în 2010 pe locul 6. Formaţia este susţinută în principal de Primăria Roman, sigla acesteia regăsindu-se pe tricourile de joc de culoare portocalie. Primarul oraşului Roman este Laurenţiu Dan Leoreanu, preşedinte PD-L. (Roxana Fleşeru)

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
pedrogar
pedrogar  •  29 Iulie 2010, 13:16

Inca nu ati luat stirea asta de aici de ieri? Hai domnilor ziaristi si postati anunturi despre sport, ca voua va pasa de sport, poate pre mult!

sergono.1995
sergono.1995  •  29 Iulie 2010, 12:43

PD-L l-a putere până în 2014 după aceea vine la putere Partidul Poporului Român.

ravanelly
ravanelly  •  29 Iulie 2010, 02:14

asta e romania...!!!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close