GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  ZIAR DEDICAT MEMORIEI LUI NICOLAE DOBRIN

Speriatu: "Kempes s-a inclinat in fata lui"

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 octombrie 2007 00:00

Andrei Speriatu, care a aparat poarta Argesului, spune ca Dobrin a reusit acum 29 de ani unul dintre meciurile perfecte ale carierei. 18 octombrie 1978. Stadionul 1 Mai, din Pitesti. Meci in Cupa UEFA, FC Arges - Valencia. La oaspeti titular in atac era Kempes, proaspat campion al lumii cu Argentina la CM '78. La pitesteni insa la mijloc a jucat marele Dobrin. Andrei Speriatu, care a fost titular intre buturile argesene, si-a adus aminte de acea intilnire. "Eram la inceput in Europa, Arges nu prea iesise mult in cupele europene. Am cistigat insa cu 2-1 in special pentru ca l-am avut pe Dobrin", spune, dupa care izbucneste in plins.

"Imi cer scuze, dar chiar nu imi pot stopa lacrimile. Dobrin a fost fabulos atunci. A marcat in minutul 10 pentru 1-0, executind inteligent o lovitura libera din partea dreapta. A tras pe linga zid si l-a derutat pe portar, care se astepta sa suteze pe coltul lung", a rememorat Speriatu golul "Giscanului" contra Valenciei.

"Totusi, ce m-a marcat la finalul acelui joc a fost gestul marelui Kempes. Fusese golgeterul Campionatului Mondial din vara acelui an, cel mai bun fotbalist si cistigator al turneului, dar Dobrin l-a pus la respect. Dupa ce arbitrul a fluierat finalul, Kempes s-a dus la Dobrin. S-a inclinat in fata lui, i-a strins mina, l-a batut pe umar si i-a zis: Esti un mare jucator!", a rememorat Speriatu unul dintre cele mai bune meciuri realizate vreodata de Dobrin.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează