GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  INCENDIU

A ars discoteca fotbaliștilor » Clubul ”Bamboo” din Capitală a fost mistuit de flăcări, fiind distrus în totalitate

Articol de - Publicat duminica, 22 ianuarie 2017 00:00

România a trecut pe lângă o dramă ce-a adus aminte de tragedia din "Colectiv", din toamna lui 2015.

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 4:00, un incendiu a izbucnit la clubul " Bamboo" din Capitală, iar flăcările au distrus localul din zona Lacului Tei.

44 de persoane au fost transportate sau au ajuns pe cont propriu la spital, doar 5 mai erau internate aseară. Alte sute s-au ales cu o mare sperietură. N-a fost niciun deces! Niciunul dintre pacienții care mai sunt internați în spital în urma incendiului nu prezintă arsuri și doar o singură persoană internată la Spitalul Floreasca se află într-o situație ce necesită supraveghere specială, a informat ieri după-amiază Ministerul Sănătății. Bineînțeles, a demarat ancheta pentru a se afla cauzele incendiului, până aseară fiind doar supoziții.

Conform informațiilor oferite de reprezentanții ISU și MAI, clubul nu avea, încă, autorizație de securitate la incendiu.

Gigi: "Sataniști. Le pun eu muzică bisericească!"

Ba că se fuma, "palmat", ba că ar fi fost artificii, ba un scurtcircuit. "Discoteca fotbaliștilor" nu mai există, a ars din temelii. După 2000, a fost locul preferat al fotbaliștilor și conducătorilor de club, atât români, cât și străini. Steliști, dinamoviști, rapidiști și de la alte echipe au fost clienți fideli ai "Bamboo"-ului. "Asta e, s-a dus! Nimic nu este veșnic pe acest pământ", au declarat ieri mai mulți ex-dinamoviști, care au solicitat să nu le fie dezvăluit numele: "Nu ne băga că apoi apare că am fost party-boys. Ne-am distrat, am dansat pe mese, am băut șampanii cu domnișoare frumoase, dar erau ale tinereții valuri".

Generații întregi de jucători ai "câinilor" au petrecut acolo, mai ales că localul e la un kilometru distanță de stadionul din Ștefan cel Mare. "N'Doye stătea acolo mai mult decât la antrenamente la Dinamo", s-au amuzat foștii colegi ai senegalezului. Dar și Gigi Becali a avut probleme cu ai lui din cauza clubului. Jucătorii săi își făcuseră abonament la "Bamboo", iar patronul Stelei a amenințat public: "Aud doar "Babababau". Acolo e muzică de sataniști! Ei, lasă că mă implic eu și se va auzi acolo doar muzică bisericească!".

3 supoziții ale viceprimarului sectorului 2, Dan Cristian Popescu

  • "Una este legată de fumat, de fumatul ilegal"
  • "O altă supoziție este legată de artificiile acelea care se pun la băuturile mai scumpe, la şampanie"
  • "Poate să fi fost un scurtcircuit, la sistemul electric"

"Din fericire, niciun om nu și-a pierdut viața. Am trecut însă pe lângă o altă tragedie de proporții. Reguli și legi au fost, se pare, din nou încălcate. Până nu vom înțelege că legea e una pentru toți, societatea va fi mereu în pericol"
Klaus Iohannis, președinte România

"Noi am avut o reclamație legată de club în decembrie privind fumatul ilegal. Se pare că totuși nu se fuma sau nu se fuma excesiv. Așteptăm raportul oficial de la pompieri"
Dan Cristian Popescu, viceprimar sectorul 2

"Cinci persoane mai sunt internate sâmbătă după-amiază, în urma incendiului de la clubul Bamboo. Oamenii au suferit intoxicări cu fum, hipotermii și contuzii"
Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI

"Este posibil ca focul să fi fost pus cu intenție. Ne-au costat 100.000 de euro materialele de securitate. Chiar am fost felicitați că suntem locația cu cele mai multe și mai largi uși de evacuare. Plus sute de extinctoare. Evacuarea s-a făcut în 7 minute, oamenii clubului au evacuat clienții. Când au sosit pompierii, după 15-20 de minute, nu mai aveau pe cine lua din club"
Cătălin Botezatu, acționar "Bamboo"

2002este anul în care a fost fondat "Bamboo Club"

260 de pompieriau intervenit pentru stingerea incendiului

8 autovehiculespeciale au rămas în aria clubului pentru supraveghere: 6 autospeciale de stingere, o mașină de descarcerare și o ambulanță SMURD

Și-n 2005 a fost mistuit de flăcări

Clubul a mai ars din temelii în iunie 2005. Patronul Joshua Castellano spunea atunci: "Singurul vinovat este natura". Cătălin Botezatu, acționar, acuza: "Focul a fost pus intenționat". A fost un incendiu izbucnit pe terasa de lemn a discotecii. Atunci, în nici o oră, clubul a fost distrus. N-au fost victime, întrucât clubul urma să se deschidă peste alte 3 ore. Pagube: 5 milioane de dolari la acea dată. Aceeași pagubă ar putea fi calculată și acum.

Giovanni a făcut iureș

În noaptea de Revelion, în 2010, Ioan Becali a avut o altercație în clubul respectiv cu patronii, frații Joshua și Ciro Castellano. Impresarul a fost nemulțumit că pentru 1.000 de euro plătiți nu i s-a oferit o masă dorită de el. Giovanni a avut, ulterior, o intervenție televizată incendiară la adresa celor doi, fiind amenințat că nu va mai fi primit în club. La un moment dat, și fostul șef dinamovist Cristi Borcea a fost îmbiat să vină ca acționar al clubului "Bamboo", având în vedere relația de prietenie cu patronii.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  22 Ianuarie 2017, 20:19
Postat de vasy86le pe 22 Ianuarie 2017, 10:36

Mare paguba.. bine ca nu au fost victime, ca de clubul ala de fite chiar nu imi pasa, a scapat Bucurestiul ***

Stai linistit ca se face la loc. Incendiul se poarta in zilele noastre. Se vor incasa o groaza de bani si o sa vezi ca in mai putin de un an se deschide alt club acolo.

1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  22 Ianuarie 2017, 20:17

***, musamalizare, bani incasati din asigurari si tot asa. Se stiu astea si deja ne plictisim. E Romania!! Cand a ars Dragonul Rosu, unde printre actionari era si Elena Udrea, presa scria numai prostii. Pentru ca doar prostii credeau *** alea. Pe strada se stia exact de ce si cum a luat foc complexul ala, focar de infectie si de afaceri dubioase. Si cred ca si acum e cam la fel iar cei care stiu mai multe sunt, ca de obicei, pompierii. La fel ca si la Dragon sau ca si in alte cazuri de incendii izbucnite din senin in locatii in care se invart multi bani si interese. Voi ocupati-va sa scrieti povesti. Sau doar sa constatati un fapt. Restul e can can pentru voi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alex_x
alex_x  •  22 Ianuarie 2017, 14:30

mafioti,cat or fi avut asigurarea contra incendilor?sigur cateva milioane euroi...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează