GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECES

Cutremurător! Care au fost ultimele cuvinte ale lui Tiote înainte să moară pe teren

FOTO: Gulive/GettyImages
FOTO: Gulive/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 06 iunie 2017 09:59

Cheick Tiote, fostul mijlocaș al lui Newcastle, 30 de ani, a murit la spital, luni, la o oră după ce căzuse din picioare, inconștient, în timpul antrenamentului pe care-l efectua cu actuala sa echipă din China, Beijing Enterprises. Infarct!

Un prieten apropiat a dezvăluit ultimele cuvinte rostite de Cheick Tiote, fost jucător al lui Newcastle. Anglia fotbalistică e consternată de moartea subită a ivorianului Cheick Tiote.

"Atât de tânăr, atât de tragic", a postat pe Twitter fostul internațional englez Gary Lineker, în timp ce un prieten apropiat al jucătorului, designerul Yusuf Abubakar Tumi, a dezvăluit ultimele cuvinte pe care i le-a spus Tiote cu puțin timp înainte să moară: "Fie ca Allah să ne dăruiască Paradisul și nu luxul acestei lumi".

139de meciuri și un gol a bifat Tiote la Newcastle (2010 - februarie 2017). A mai jucat la Anderlecht, Roda, Twente și la Beijing Enterprises

Gol memorabil

În afara Cupei Africii pe Națiuni câștigate cu naționala în 2015 și a pasiunii sale pentru modă, ivorianul va rămâne în memoria colectivă în primul rând grație unui gol memorabil, singurul înscris în Premier League, într-un meci cu Arsenal, în 2011.

Newcastle era condusă cu 4-0 de "tunari" și a reușit să revină și să obțină un punct. Iar egalarea la patru a semnat-o chiar el, în minutul 87, cu o bombă de la 18 metri!

 

Newcastle - Arsenal 4:4 | Cheik Tiote Equaliser from Tanasiev Aristin on Vimeo.

Două neveste și-o amantă! una dintre soții este însărcinată

În 2014, Tiote a declanșat și un scandal monstru, când s-a aflat că, deși căsătorit în Anglia, având și-o amantă, el și-a luat nevastă și în țara de baștină. Dar lucrurile au fost lămurite de impresarul său, Jean Musampa: "Cheick e musulman și nu e nicio problemă să aibă două soții".

Una dintre soțiile lui Tiote urmează să nască în curând. Acesta mai avea trei copii.

51 de selecții și un gol a adunat mijlocașul ivorian în naționala țării sale între 2009 și 2015

25 de "galbene" a încasat Tiote în primele sale două sezoane în Premier (50 de meciuri)

De ce l-a refuzat Galatasaray?

Cu câteva săptămâni înainte de a pleca în China, Tiote și-a încercat norocul la Galatasaray. Însă a fost respins din cauza unei probleme medicale, fără a se preciza despre ce era vorba. Divizionara secundă Beijing Enterprises, în schimb, n-a avut nicio ezitare în a-l angaja pe 9 februarie 2017. 

2014 e anul în care Tiote a lansat împreună cu Abubakar Tumi o linie de îmbrăcăminte denumită TIC

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
831959706877275
Cristian Baltaru  •  07 Iunie 2017, 22:40

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

schwartz69
schwartz69  •  06 Iunie 2017, 17:58

aia sunt 18 m dupa parerea voasta ? :))))))))))))

tonyys
tonyys  •  06 Iunie 2017, 12:52

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează