GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  PRESA INTERNAȚIONALĂ

O cunoscută publicație sportivă din SUA, reportaj amplu despre moartea lui Patrick Ekeng: "Raportul autopsiei este un nonsens" » Feussi povestește o scenă traumatizantă petrecută la spital

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat joi, 11 mai 2017 17:21

Americanii de la cunoscuta publicație Bleacher Report au realizat un material amplu în care analizează în detaliu cauzele morții lui Patrick Ekeng, pe data de 6 mai 2016.

"Un vis care a murit pe teren: povestea tragică lui Patrick Ekeng", este titlul materialului realizat de jurnaliștii americani, care încep povestea cu primele mecuri jucate de Ekeng în Camerun, pe terenurile din Anguissa, cartier în capitala Yaounde.

Agentul camerunez Maxime Nana le-a povestit celor de la Bleacher Report că "ajungerea lui Ekeng în fotbalul european, la Le Mans, a avut loc după turneul de tineret al Cupei Africii pe Națiuni din  Rwanda, în 2009, când fotbalistul i-a impresionat pe francezi".

În material apar și părerile a doi medici consultați de jurnaliști în privința motivelor care au dus la decesul lui Ekeng, iar doctorul Sanjay Sharma a declarat că "raportul autopsiei este un nonsens. A fost cu siguranță făcut de cineva care nu avea nici cea mai mică idee despre ce e vorba". 

Matt Janik, cardiolog în Carolina de Nord, împărtășește părerea și declară că "pare mai degrabă că acoperă toate cauzele posibile, mai mult decât să arate o cauză clară a morții prin atac de cord".

Contactat pentru a oferi un interviu, Feussi a povestit un episod care a avut loc imediat după ajungerea sa la spital.

"L-am văzut; am fost traumatizat. Tot spuneam: «hai, frate, mișcă-te. ce faci?» Am zis «ce este asta?», iar doctorul mi-a transmis să mă calmez. Întrebam «ce se întâmplă? Fă ceva! E acolo, doar nu-l vei lăsa așa»".

Patrick Ekeng a murit pe teren, în timpul unui meci disputat de Dinamo cu Viitorul pe teren propriu în sezonul trecut. Fostbalistul de 26 de ani a făcut stop cardiac la câteva momente după ce a fost introdus pe teren.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
betman99
betman99  •  12 Mai 2017, 11:20

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

6.6.6
6.6.6  •  12 Mai 2017, 05:22

popularizarea *** unora in al caror cap e o noapte continua...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

249130265561850
Juka Stil  •  11 Mai 2017, 21:58

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează