GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DINAMO

Omor în 30 de secunde » Atât ar fi durat altercația care s-a terminat cu uciderea suporterului dinamovist Daniel Matei. Agresorul Alexandru Badea, 25 de ani, a fost prins

Articol de - Publicat sambata, 27 august 2016 00:00

A durat mai puțin de 24 de ore până la capturarea principalului suspect pentru uciderea lui Daniel Adrian Matei, suporterul dinamovist de 18 ani omorât după Derby-ul cu Steaua.

E vorba despre Alexandru Badea, un tânăr de 25 de ani care locuiește în cartierul Titan, la câteva sute de metri de locul crimei. După un maraton de audieri, el a fost reținut sub acuzația de omor.
Surse apropiate anchetei spun că Badea a recunoscut de la bun început incidentul și oferă un detaliu semnificativ despre modul în care a perceput evenimentul în primă fază: "Există mărturii că grupul din care făcea parte Badea se lăuda teribil cu bătaia respectivă până să afle că victima a decedat".

Filmul tragediei ar fi durat circa 30 de secunde, pe care procurorii și polițiștii au reușit să-l refacă prin declarațiile martorilor și cu ajutorul imaginilor de pe camerele de luat vederi din zonă, în intersecții și la buticurile vecine.

A lovit cu un baston telescopic

"A existat acolo o altercație între patru persoane, adică Matei, Badea și câte un prieten al fiecăruia, iscată pentru că un suporter dinamovist fusese acostat pe stradă pentru a fi întrebat de ce poartă un fular în culorile roș-albe într-un cartier de steliști", explică aceleași surse.

Badea a povestit că a consumat două sticle cu bere înainte de a lovi victima în cap cu un baston telescopic, pe care îl avea în dotare de la job, fiind agent de pază la un hipermarket din Capitală.

Stelist sau rapidist?

Informațiile despre simpatiile fotbalistice ale lui Badea sunt încă neclare. Pe de o parte, el ar fi invocat în anchetă că face parte din grupul "Titan Boys", facțiune a galeriei steliste. Pe de altă parte, invocând o declarație a unui vecin, ProSport a anunțat că Badea ar fi, de fapt, rapidist, membru al grupării "Radicals".

Trafic semiblocat

În cursul dimineții de ieri, agresorul a fost adus la locul faptei pentru o reconstituire. În jurul lui, a existat o adevărată desfășurare de forțe, demnă de capturarea lui Al Capone: 4-5 dubițe de Poliție și o întreagă brigadă de mascați, procurori și criminaliști. Când Badea a fost dat jos în intersecția bulevardelor Brîncuși și Grigorescu, traficul aproape că s-a blocat, iar în jurul scenei s-au adunat zeci de oameni curioși să asiste la un moment întâlnit pe neașteptate. Unii nu s-au ferit să-l huiduie sau să-l înjure din mașini sau autobuze pe băiatul cu șapcă și cu tricoul acoperindu-i jumătate de față pentru a-și masca figura în fața poporului gură-cască.

Totul a durat circa jumătate de ceas, pe durata căruia Badea le-a explicat pe larg polițiștilor mersul evenimentelor tragice, indicând deseori cu mâna direcția și punctele principale ale bătăii încheiate dramatic. După-amiază, el a fost prezentat Tribunalului cu solicitarea de arestare pentru 30 de zile.

"Face parte din galeria Rapidului şi mi-a zis după derby că au ieşit să se bată cu «câinii»"
Vecin al lui Alexandru Badea pentru ProSport

20 de an ide închisoare este pedeapsa maximă pe care o riscă Badea dacă instanța îl va găsi vinovat pentru uciderea lui Daniel Adrian Matei

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (45)
1238052499568728
Cristian Smadea  •  28 August 2016, 00:14

din pacate telescopicele se gasesc la magazine de SPORT de arme de pescuit la liber fara acte CA si nacete cuțite militare bricege arbalete arme cu bile alice de airsoft care toate pot omoară omul aici trebuia sa ia masuri POLITIA JANDARMERIA ARMATA SECURITATEA .NU VA MAI OMORATI INTRE VOI

zecs93
zecs93  •  27 August 2016, 23:06

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

q2016
q2016  •  27 August 2016, 20:40

"Există mărturii că grupul din care făcea parte Badea se lăuda teribil cu bătaia respectivă până să afle că victima a decedat" - lasitate de cea mai joasa speta, 4 contra 1. Cum sa te lauzi cu asa ceva? Sunt multi bolnavi liberi pe strazi...

Vezi toate comentariile (45)
Comentează