GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  COMUNICAT

Peluza Sud a Stelei, reacție în cazul morții suporterului dinamovist: "Sunt prea multe incitări, se cântă de bricege sau altele"

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 august 2016 09:40

Peluza Sud a Stelei a publicat un comunicat după ce Adrian Daniel Matei, un suporter dinamovist de 18 ani, a fost ucis în timp ce se întorcea de la derby-ul Steaua - Dinamo.

Informațiile inițiale indicau faptul că agresorul lui Adrian Matei a fost un suporter stelist, însă cercetări ulterioare au arătat că Alexandru Badea (25 de ani) făcea de fapt parte din grupul "Radicals", al galeriei rapidiste.

Peluza Sud a roș-albaștrilor și-a exprimat regretul referitor la ceea ce s-a întâmplat, însă a subliniat și faptul că ura, injuriile și amenințările venite din partea dinamoviștilor nu sunt o practică nouă a acestora și alimentează comportamentul iresponsabil al ultrasilor.

Mai întâi de toate, vrem să ne declarăm regretul față de tragicul eveniment ce a avut loc după terminarea meciului FCSB – Dinamo, în urma căruia un suporter dinamovist și-a pierdut viața, iar pe această cale dorim să transmitem condoleanțe familiei îndurerate. (...)

Cine sunt cei care în aceste zile țin lecții de moralitate, amenință și parcă, prin cuvintele lor, chiar își doresc repetarea unui astfel de eveniment? Sunt cei care de atâtea ori au folosit practicile agresorului în diverse incidente dintre suporteri, sunt cei care fără regrete au recurs la metode ce nu au nicio legătură cu fair-play- ul unor confruntări. (...)

A venit momentul să fim sinceri cu noi, dar probabil voi veți avea aceeași atitudine influențată de aerul puternic de la Brașov, de cântecele voastre care invoca bricege sau de manifestările avute la campionatul nostru de fotbal, acțiuni la care au asistat copiii, prietenele și soțiile noastre, văzându-vă cum fluturați deasupra capului cozile de lopeți mai ceva ca neanderthalii. Comunicat Sud Steaua (aici textul integral)

 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (28)
564351217065972
Stefan Nica  •  28 August 2016, 18:07

becali avea dreptate,fcsb are ucigasi

red_panzer
red_panzer  •  28 August 2016, 15:24

Chiar există gruparea asta? Pe bune? Serios vorbesc

963242023697129
Eugen Eugenescu  •  28 August 2016, 14:47

din pacate cine seamana vant culege furtuna ! moartea acestui nefericit baiat ne aduce aminte de actiunea iresponsabila de incendiere a tibunelor stadionului Steaua...autorii or fi fost ei prinsi si pedepsiti ?

Vezi toate comentariile (28)
Comentează