GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  CHAPECOENSE

Primele măsuri ale autorităților din Bolivia » Trei oficiali ai companiei aviatice implicate în tragedia echipei Chapecoense au fost arestați

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat miercuri, 07 decembrie 2016 16:09

Autoritățile din La Paz, Bolivia, au arestat directorul și doi angajați ai companiei aeriene responsabile de prăbușirea avionului din Columbia, care a dus la moartea a 71 de pasageri.

Procurorul Ivan Quintanilla a comunicat presei că Gustavo Vargas, directorul firmei Lamia și alți doi angajați au fost puși sub acuzare pentru o presupusă neglijență criminală, care a provocat tragedia din munții Anzi, informează US News.

Toți sunt interogați asupra rolului lor în zborul aeronavei, care trebuia să se deplaseze de la Santa Cruz la Medellin, timp de mai bine patru ore, dar fără a avea suficient combustibil la bord, încălcând normele aviatice în vigoare.

Procurorii au anunțat că interogarea suspecților ar putea dura opt ore, iar după aceea, se va decide dacă aceștia vor fi arestați, în mod oficial. Anterior, autoritățile au efectuat percheziții la sediul companiei, precum și la agenția care supraveghează traficul aerian din Bolivia.

Avionul a transportat echipa de fotbal Chapecoense, care trebuia să dispute prima manșă a finalei Copei Sudamericana la Medellin, împotriva echipei locale Atletico National din Columbia.

În dezastru, au murit 19 jucători ai clubului brazilian și au supraviețuit doar trei. În urmă cu două zile, ca un omagiu postum adus victimelor din accident, Consiliul CONMEBOL a hotărât să acorde trofeul de campioană a competiției din America de Sud, formației Chapecoense.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează