GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ATENTATE BRUXELLES

Refugiu din fața terorii » Clipe de groază pentru Luana Rednic: ”Am lăsat tot, nu-mi păsa”. Antrenorul își aduce familia în România

Mircea și fata sa, Luana
Mircea și fata sa, Luana

Articol de - Publicat miercuri, 23 martie 2016 00:00

Mircea Rednic a decis să-și aducă familia din Belgia în România, de urgență, după momentele de groază de ieri.

"Am ales să trăiesc în Belgia pentru liniștea acestei țări, să lucrezi corect și să-ți duci viața calm, în siguranță".

Declarația îi aparține lui Mircea Rednic, e din 2014, când era antrenor la Standard Liege, casa familiei fiind la câțiva kilometri de academia clubului valon.

Amintirile se întrerup subit, după o nouă explozie la Bruxelles. Tehnicianul e panicat, Belgia e înmărmurită, Europa și lumea tremură.

Teroare și speranțe

Mezina tehnicianului, Luana, era chiar la aeroportul Zaventem în timpul primei deflagrații: "Era la farmacie, să-mi ia un medicament, trebuia să vină în România cu avionul de ora 10:30. Norocul ei a fost că la prima explozie se îndrepta spre ghișeul Tarom, avea ceva de luat de acolo. Ulterior, n-am mai știut nimic de ea vreun sfert de oră. La un moment dat, vorbeam cu ea și s-a auzit o explozie puternică. După, țipete, urlete! A venit o prietenă mai târziu s-o ducă acasă. Mă gândeam să mă duc eu s-o iau, să venim cu toții în România. Până la urmă, vor veni cu un prieten, vom sta o perioadă la București".

Soția, cele două fiice își vor muta reședința, pe termen nelimitat, în România. Urmează să ajungă azi sau mâine, dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut, în funcție și de disponibilitățile granițelor. Familia Rednic nu agrea, oricum, zborurile cu avionul, Mircea merge periodic acolo, în special cu mașina.

"Am lăsat tot, nu-mi mai pasă"

Luana Rednic, mezina familiei Rednic, era șocată la câteva minute după atacul de la aeroport: "Așteptam să-mi iau bagajul, la check-in. Lumea a început să alerge în toate direcțiile. Înainte de "Plecări", de control, s-a produs explozia, prima. Lumea a început s-o ia la fugă, speriată, era panică, s-au auzit focuri de armă. Am început și eu să alerg, nu m-am mai uitat în jur. Eram disperată să ies mai repede, mi-era frică să nu alerg într-o zonă în care erau alte bombe. Erau răniți, cred că și morți pe lângă care alergam, doar fugeam. Am fost ascunși într-o cameră, apoi pe pistă. Îl aștept pe tata să vină să mă ia cu mașina!".

Ulterior, Luana, 25 de ani, a fost luată de o prietenă, de la aeroport, și dusă acasă, lângă Liege.

"Nu putem să ne ascundem, să stăm doar în casă, să trăim cu frica în sân, le-am da satisfacție celor care produc asemenea catastrofe. Dar acum o să fie teamă să mergi în locurile aglomerate. Viața merge înainte. Dar merge înainte cu teamă"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează