GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ATAC

Spania, unită după tragedia care a zguduit Barcelona: "Nu ne predăm! Basta!"

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 18 august 2017 14:22

Lumea sportului unită după atacul terorist care a făcut ravagii la Barcelona: 14 morți, peste 100 de răniți!

La 13 ani de la atentatul asupra gării Atocha din Madrid (192 de morți, 2050 de răniți), Spania e iarăși sub asediul terorismului. Joi seară, Barcelona a căzut victimă asaltului Statului Islamic.

Un fanatic ISIS a pătruns în viteză pe L as Ramblas cu o dubă albă, făcând ravagii într-unul din locurile-emblemă ale capitalei catalane, mereu plin de localnici și de turiști.

14 oameni au murit și sunt peste 100 de răniți (inclusiv un român, cu multiple fracturi), dintre care 15 foarte grav. În noaptea ce a urmat, alți cinci jihadiști care aveau asupra lor centuri explozibile se pregăteau să lovească în stațiunea Cambrils, la 112 kilometri sud de Barcelona. Toți au fost uciși de polițiști.

"Te iubesc, Barcelona"

Jucătorul catalan Marc Bartra, ce supraviețuise atacului din 11 aprilie, când 3 bombe au explodat la Dortmund, atingând autocarul Borussiei Dortmund în drum spre stadion, a fost unul dintre primii sportivi care au reacționat.

"Acolo unde m-am născut, unde am crescut și unde trăiesc cei pe care îi iubesc. Tot sprijinul familiilor afectate. Te iubesc, Barcelona. Toți suntem Barcelona", a fost mesajul fotbalistului.

"Nu dictaturii fricii"

Leo Messi a protestat și el pe rețelele de socializare: "Nu ne predăm! Noi, cei ce vrem o lume liniștită, fără ură, cu toleranță și respect, suntem majoritatea covârșitoare".

Cristiano Ronaldo a scris: "Consternat de știrile care vin dinspre Barcelona. Sunt alături de familiile victimelor". Pentru Sergio Ramos, căpitanul lui Real, "inima s-a frânt. Nu terorismului. Nu dictaturii fricii". Iar pilotul de Formula 1 Fernando Alonso a urlat furios: "Basta!". Ajunge!

Toate meciurile din prima etapă a ligii spaniole vor fi precedate de un minut de reculegere. Și toate echipele Barcelonei (de la seniori până la cea mai mică grupă de juniori) vor purta banderole negre.

REACȚII

"Suntem împreună, mai mult ca niciodată, în fața unei asemenea barbarii" Gerard Pique, jucător Barcelona

"Șocați de ce s-a întâmplat și de veștile care continuă să apară din orașul nostru. Toată afecțiunea din partea mea" - Andres Iniesta, jucător Barcelona

"Câtă tristețe, furie, neajutorare... Multă putere tuturor celor afectați!"- Sergi Roberto, jucător Barcelona

"Am rămas fără cuvinte, Curaj, putere și respect pentru toți cei ce suferă"
Alvaro Morata, jucător Chelsea

"Sunt doar asasini. Niște criminali care nu ne vor teroriza. Toată Spania e Barcelona. Las Ramblas vor fi din nou ale tuturor" Felipe al VI-lea, regele Spaniei

"Noi, spaniolii, știm prea bine durerea absurdă provcată de terorism, dar știm și că teroriștii sunt învinși. Am avut multe bătălii cu terorismul și le-am câștigat pe toate. Și acum va fi la fel" Mariano Rajoy, premierul Spaniei

Doi suspecți arestați

După atentat, poliția a arestat doi suspecți. Unul dintre ei era Driss Oukabir, 28 de ani, un marocan care trăiește în Ripoll, la 100 de kilometri nord de Barcelona. Inițial, s-a spus că el a închiriat o a doua dubă, cu care teroriștii plănuiau să fugă.

Documentele acestuia au fost găsite în vehicul, dar acesta ar fi susținut la interogatoriu că fratele lui Moussa, în vârstă de 18 ani, care trăiește în Barcelona, i-a furat actele.

Marca: "Azi, nu putem vorbi despre sport"

Presa spaniolă de sport a dedicat coperta tragediei de la Barcelona. "Atentat sălbatic. Azi, nu putem vorbi despre Sport", a titrat Marca, publicând pe prima pagină reacțiile presei internaționale.

As a deschis ziarul cu mesajele de susținere din lumea sportului: "Durere". Mundo Deportivo a dat titlu: "Horror". Iar Sport crede că doar "Împreună, suntem puternici".

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
marius.bxl
marius.bxl  •  18 August 2017, 19:36

Parca au murit din vreo 24 țari nu toti din spania dar o sa ai ajut si eu cu ceva pe spanioli -imi pun drapelu spaniei peste poza mea de profil la facebuc.mai mult nu am cu ce sa ajut

valentinn10
valentinn10  •  18 August 2017, 15:14

Greu, urat, curaj Barcelona, condoleante familiilor indoliate, tristete mare, sportul nu mai are farmec dupa asemenea evenimente tragice si nu-si mai au rost discutiile, de orice fel...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează