STIRI  »  AUTO  »  

La cererea cititorilor scoatem un nou tiraj din Noul Cod Rutier! Vineri, 31 octombrie, exclusiv cu Gazeta Sporturilor.

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 octombrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 30 octombrie 2014 12:06

Noul Cod Rutier a intrat în vigoare pe data de 28 octombrie. Faţă de vechiul Cod Rutier, au fost modificate 22 de articole.

Conform noilor reglementăr, conducătorii auto nu mai au voie să transporte copii cu vîrsta sub 12 ani pe bancheta din faţă a autoturismului.

Deasemenea, pasagerii trebuie anunţaţi cu privire la obligaţia legală de a purta centura de siguranţă.

Copiii cu vîrsta sub 3 ani pot călători doar în autovehicule care sunt echipate cu scaune speciale.

Noul Cod Rutier mai conţine Ordinul privind permisele de conducere reţinute şi sancţiunile aplicate.

Cele mai importante reglementări au fost făcute la Art. 36, unde au fost introduse 3 noi reglementări care aliniază legislaţia românească la prevederile Uniunii Europeană:

Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă trebuie să informeze pasagerii cu privire la obligaţia legală de a le purta în timpul circulaţiei pe drumurile publice.”

Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă au obligaţia să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranţă sau sunt transportaţi numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în condiţiile prevăzute de regulament.

Conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii în vârstă de până la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, cu excepţia celor destinate transportului public de persoane, precum şi a taxiurilor dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă, în condiţiile prevăzute în regulament. Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 cm, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă.

Nu rata Noul Cod Rutier, miercuri, 22 octombrie, doar cu Gazeta Sporturilor, la preţul de 12,99 lei!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gado
gado  •  18 Octombrie 2014, 20:37

"Noul Cod Rutier a intrat în vigoare pe data de 28 octombrie." iauzi ! chiar asa ? cand ? anul trecut ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează