SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

Fostul campion mondial Jacques Villeneuve critică dur Formula 1: "Nu mai vezi curse propriu-zise, nu mai există respect între piloţi"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Tibi DemeterJURNALISPORT - Publicat luni, 16 ianuarie 2017 16:00

Fostul campion mondial din Formula 1, Jacques Villeneuve, crede că actualii piloţi din marele circ nu se respectă între ei şi numeroasele schimbări au ruinat acest sport.

Villeneuve a devenit campion mondial în 1997 cu Williams, depăşind astfel performanţa tătălui său Gilles, cel care a terminat pe doi în 1979 cu Ferrari.

Deţinătorul titlului mondial de acum 20 de ani a spus că folosirea sistemului DRS a făcut ca suspansul să dispară în momentul depăşirilor.

"Mă simt bătrân pentru că nu mă descurc cu noua tehnologie din F1. Se presupunea că vor fi curse mai rapide, mai scumpe, dar nu asta e ceea ce avem.", a spus Villeneuve pentru Autosport.

"Toate regulile au fost create pentru a avea un spectacol mai bun, dar avem unul mai prost. Nu mai vezi curse propriu-zise, vezi sute de depăşiri, dar acestea sunt plictisitoare acum.

Acum vezi un joc video, piloţii cred că se află într-un joc şi nu există respect între ei, nu au acest cuvânt în dicţionarul lor.

Există o mulţime de lucruri murdare, piloţii murdari nu mai sunt penalizaţi datorită noilor reguli lipsite de sens".

Jacques Villeneuve a activat în Formula între 1996 şi 2006 şi a bifat 11 victorii şi 23 de locuri pe podium.

surse: planetf1.com, sports.yahoo.com

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
craz1est
craz1est  •  16 Ianuarie 2017, 17:42

Ai fost pilotul meu preferat dupa moartea lui Senna, erai agil...,poate de 3 ori mai bun decat Hamilton si de tot atatea ori mai stapan si controlat, dar si tu la fel ca multi altii din lumea sportului de echipa ai preferat banii. Ai iesit campion mondial si te-ai dus la BAR Honda pentru fotografii in loc sa te autodepasesti. Atunci s-a incheiat cariera ta de pilot in F1.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează