INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Aleargă cu defibrilatorul la el! » Fotbalistul care nu se lasă nici după două infarcturi şi patru operaţii

Engelbrecht (dreapta), cînd juca la Bochum într-un duel cu Kiessling (Leverkusen) // Foto: Guliver/GettyImages
Engelbrecht (dreapta), cînd juca la Bochum într-un duel cu Kiessling (Leverkusen) // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 08 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 07 noiembrie 2014 22:59

Daniel Engelbrecht, 24 de ani, atacantul lui Stuttgarter Kickers (D3), povesteşte spaima prin care a trecut: "Puteam cădea oricînd. Mi-era frică şi să ies cu prietenii la restaurant sau la cinematograf".

Un caz cu totul special acest Daniel Engelbrecht. Din 21 iulie 2013, trăieşte un coşmar. Atunci s-a prăbuşit prima oară pe teren, inconştient. A mai urmat o cădere în neant. De fiecare dată a fost întors la viaţă, dar a trecut prin momente extreme.

Atacantul lui Stuttgarter suferă de o aritmie cardiacă şi, în orice clipă, inima sa poate ceda. "Îmi era atît de rău că nu eram în stare nici să mă mişc sau să vorbesc. Speram atunci ca sfîrşitul să fie rapid. Apoi, mă simţeam mai bine, dar puteam cădea oricînd. Mi-era frică şi să ies cu prietenii la restaurant sau la cinematograf. Prea mulţi oameni în jurul meu, nu mai aveam aer să respir".

Şi totuşi, Daniel Engelbrecht n-a renunţat la fotbal. I s-a implantat un defibrilator cardiac şi aşa va alerga de acum. Scopul său: "Să joc şi să trăiesc".

"Am fost atît de aproape de moarte încît nu mai sufăr cînd aud că un jucător are ruptură de ligamente încrucişate sau fractură de tibie şi peroneu. După accidentări te refaci oricînd, să trăieşti e important" (Daniel Engelbrecht, atacant Kickers)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează