TIMP LIBER  »  HOBBY  »  PLANURI DE WEEKEND

Ce facem în weekend » Bucharest International Air Show, concert la Arenele Romane, "Ted" la cinema

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 iulie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 21 iulie 2012 01:59

SPORT

Bucharest International Air Show 2012, 21-22 iulie, Bucureşti

Cel mai mare show aerian din România – Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition ( BIAS 2012) se va desfăşura în zilele de 21 şi 22 iulie 2012, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu. spectacolul aviatic din acest an reuneşte, în premieră pentru Bucureşti, două dintre cele mai faimoase formaţii de acrobaţie aeriană din lume:  Frecce Tricolori (Forţele Aeriene ale Italiei) şi  Turkish Stars (Forţele Aeriene ale Turciei).

Pe parcursul evenimentului vor evolua multe alte nume din elita acrobaţiei aeriene mondiale. În cele două zile, Aeroportul Bucureşti Băneasa va găzdui prima expoziţie de aviaţie generală din România – General Aviation Exhibition, unde vor fi expuse diferite tipuri de aeronave, de la avioane ultrauşoare la business jet-uri. Programul evenimentului include zboruri de agrement pentru public, demonstraţii de aeromodele, dar şi spectacole de muzică şi entertainment. Intrarea publicului este liberă.

În intervalele dintre evoluţiile aeriene vor fi efectuate zboruri de agrement cu 6 aeronave ultrauşoare, cu o capacitate de 2 locuri (pilot +pasager), durata unui zbor fiind de 15 minute. Preţul este de 100 lei/zbor. De asemenea, se vor organiza şi salturi cu paraşuta, în tandem, de la o înălţime de 3000 m. Costul unui salt este de 165 euro cu filmare HD inclusă în preţ.

Află totul despre acest eveniment aici!

Clujul pedalează la Polus, 22 iulie, Cluj

În această duminică, în parcarea Polus Center din Cluj are loc un concurs de îndemânare pe două roţi, care se adresează bicicliştilor de toate vârstele. Concursul va începe de la ora 11.00 pentru toate categoriile de concurs.

Vă puteţi înscrie pe site-ul evenimentului, dar şi la faţa locului între orele 9:00 - 10:30. Taxa de participare este 10 RON. Casca de protecţie şi prezenţa părintelui (tutorelui) sunt obligatorii.

Festivalul Sporturilor Montane “ Transalpin”, 20-22 iulie, Munţii Parâng

Între 20 şi 22 iulie, în Munţii Parâng are loc Festivalul Sporturilor Montane “Transalpin”. Evenimentul va cuprinde două competiţii: Maratonul Transalpin si Trofeul Jiului, dotate cu premii in valoare totala de 6.000 de euro. Află mai multe informaţii pe site-ul evenimentului!

Maratonul Transalpin cuprinde două categorii de concurs: feminin şi masculin. Concurenţii vor alerga pe drumuri forestiere, poteci turistice marcate şi asfalt. Pentru ambele categorii, traseul de concurs va fi următorul: Cabana Silvica (Start) - Cabana Aviatorilor (Control 1) - Lacul Calcescu (Control 2) - VF. Setea Mare ( Control 3 ) - Cabana Aviatorilor (Control 4 ) - Cabana Silvica.

Trofeul Jiului este un concurs outdoor între echipe şi reprezintă etapa a IV-a a Competiţiei 'Ştafeta Munţilor'. Sunt organizate trei categorii de concurs: juniori, seniori şi open, în cadrul cărora concurează echipe de câte trei persoane.

 

EVENIMENTE

Concert Nicolas Jaar, Soul Clap, Benoit & Sergio, 21 iulie, Bucureşti

Sâmbătă, 21 iulie 2012, începând cu ora 22.00, la Arenele Romane din Bucureşti va avea loc un concert incediar cu Nicolas Jaar (live - headliner-ul serii), Soul Clap, Benoit & Sergio (live), Voices of Black, Valentin Stip (live) şi Cos Mir.

Preţul unui bilet în avans este de 35 de lei, iar un bilet VIP costă 70 de lei. Pentru un bilet la intrare veţi plăti 50 de lei.

Kilipirim - târg de carte, muzică şi film, 29 iunie-5 august, Constanţa

Kilipirim, târgul de carte, muzică şi film cu discount, revine pe litoral pentru a VI-a ediţie estivală, în perioada 29 iunie - 5 august, pe faleza cazinoului Constanţa. Program de vizitare: zilnic, între orele 10:00 - 24:00. Intrarea este liberă.

Peste 10.000 de titluri, din toate domeniile: beletristică, hobby, carte pentru copii, autoeducare, artă, arhitectură şi design, de la cele mai importante edituri româneşti şi străine. Toţi iubitorii de lectură: copii, adolescenţi, părinţi şi bunici, vor putea găsi titlul preferat în cei 200 de metri pătraţi de carte sau pot alege din ingenioasele cadouri estivale şi accesorii de carte pregătite special pentru toţi cei care vor vizita târgul.

Cinema în aer liber, 13 iulie-16 septembrie, toată ţara

Din această vară, românii vor avea ocazia să testeze experienţa cinematografică în aer liber, în cadrul proiectului realizat de Asociaţia Culturală Metropolis,  ,,Cinema în aer liber”. Până pe 16 septembrie, cinefilii vor avea ocazia să urmărească pelicule româneşti apreciate peste hotare, două avanpremiere naţionale dar şi pelicule light pe un ecran gonflabil de 120 m²!

Caravana cinematografică va trece prin Braşov (10-15 iulie), Constanţa (17-22 iulie), Bucureşti (24-29 iulie şi 14 august-02 septembrie), Timişoara (31 iulie-5 august), Cluj (07-12 august), Iaşi (04-09 septembrie), Craiova (11-16 septembrie).

Intrarea este gratuită. Vezi aici ce filme vor rula vara aceasta!

 

FILM

Începând cu acest sfârşit de săptămână, cei interesaţi vor avea ocazia să vadă două noi pelicule în sălile de cinema: o comedie despre un bărbat în toată firea care vrea să scape cu tot dinadinsul de ursuleţul lui de pluş, Ted, adus la viaţă de o dorinţă pusă în copilărie şi o dramă despre ce înseamnă pentru un cuplu tânăr decizia de a deveni părinţi.

 

Ted (Ted); cu: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth MacFarlane. Filmul este nerecomandat celor sub 15 ani.

Un eveniment fericit (Un heureux evenement); cu: Josiane Balasko, Louise Bourgoin, Pio Marmaï. Filmul este nerecomandat celor sub 15 ani.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează