FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  DINAMO - FCSB, LUNI, 20:30, GSP.RO, DIGI 1, DOLCE 1, LOOK

Dan Nistor speră să marcheze din nou în Derby și anunță revanșa: ”1 Mai victorios”

Articol de - Publicat duminica, 30 aprilie 2017 00:00

Dan Nistor este unul dintre jucătorii în care "câinii" își pun baza ca să marcheze și să răpună rivala mâine seară.

Mijlocașul de 28 de ani a fost cel mai bun jucător în runda precedentă pentru roș-albi, în meciul cu 2-2 cu CS U Craiova, cunoaște și gustul victoriei, și al reușitei personale în Derby de România, vrea să repete aceste isprăvi. Decarul dinamoviștilor are două goluri și o pasă decisivă în patru partide, cu el în teren "haita" învingând de trei ori și pierzând o dată.

"Sper din tot sufletul să marchez și să contribui la o nouă victorie. Sper să petrecem cu toți dinamoviștii un 1 Mai victorios, să sărbătorim alături de fanii noștri. Avem și o revanșă de luat, după ce am pierdut ultimul meci cu FCSB. Ne-a durut foarte tare. Dacă am fi câștigat atunci, mai ales că am avut șansa, acum ar fi fost Derby-ul ce decidea campioana.

Probabil, am intrat cu nasul pe sus, fiindcă veneam după o serie de 10 meciuri în care nu pierduserăm cu rivalii, am crezut că vom învinge la nesfârșit. Vom face totul ca să învingem luni, e o chestie de onoare, nu doar de puncte pentru clasament", a comentat mijlocașul roș-albilor.

6 goluriși 6 assist-uri are Nistor în acest sezon în 31 de meciuri

De la Patrick pentru dinamoviste

Patrick Petre speră să prindă lotul pentru Derby de România, după ce-a jucat vineri pentru echipa secundă a "câinilor", în meciul cu Astra II (2-0). Tânărul de 19 ani are un gol și-o pasă de gol în două Derby-uri în actuala ediție. Mijlocașul a ținut să prefațeze confruntarea într-un mod inedit (foto), fotografiindu-se ținând în brațe un buchet de trandafiri și un câine cu o cravată roșie la gât. Plus mesajul: "O inimă din trandafiri pentru toate dinamovistele, înainte de Derby".

"Și Dinamo e-n lupta la titlu"

Gică Popescu, 49 de ani, a evoluat în cariera sa, printre altele, și la Steaua, și la Dinamo. El consideră că vom asista la un derby echilibrat mâine seară: "Rivalitatea a rămas la fel de mare, iar situația este foarte strânsă în clasament acum, într-un final încins de sezon. Multe echipe pot câștiga campionatul. Chiar și Dinamo are șanse la titlu, poate deveni chiar o candidată și mai serioasă dacă își învinge rivala".

Mutu merge în Italia

Adrian Mutu va pleca la Torino, în perioada 16-17 mai, chiar înainte de finala Cupei Ligii, când Dinamo va întâlni Timișoara, oficialul roș-albilor urmând a participa la un meeting important, "Wyscout Forum", în care se vor reuni scouteri din toată lumea pentru a dialoga despre transferuri. Evenimentul se va desfășura în incinta Juventus Stadium, iar printre invitați sunt scouteri importanți care lucrează cu Manchester United, Juventus, Bayer Leverkusen, Salzburg, Galatasaray, Anderlecht și Sevilla. Dinamo este singurul club din Liga 1 care participă la acest eveniment. Mutu va avea misiunea nu doar de a încerca să țintească jucători ieftini, dar care să crească nivelul echipei, ci și să-i propună pe cei mai buni fotbaliști ai lui Contra în speranța că vor putea fi vânduți pe sume importante.

Urmăriți de polonezi

Trei dintre jucătorii dinamoviști, căpitanul Antun Palici (foto), mijlocașul ofensiv Sergiu Hanca și fundașul stânga Steliano Filip, vor fi urmăriți mâine seară de doi scouteri polonezi de la Legia Varșovia (locul 3 în campionatul intern), ce vor sosi la partidă pentru a stabili pentru cine vor face o ofertă concretă la începutul lunii mai. Palici va fi liber de contract în luna mai, dar nu a stabilit nimic în ceea ce privește viitorul său fotbalistic, Hanca și Filip sunt și ei monitorizați de mai multe cluburi europene.

Lucescu junior: "Steaua, favorită"

Răzvan Lucescu n-a fost implicat în Derby de România nici ca jucător, nici ca antrenor, ci doar ca vechi simpatizant al "câinilor". Fostul antrenor al Rapidului și-al echipei naționale a făcut o scurtă avancronică a meciului de pe Național Arena într-un interviu acordat Dolce Sport: "Meciul este echilibrat și ultimele rezultate din acest an arată că a fost o luptă echilibrată, chiar ușor înclinată balanța pentru Dinamo. Steaua a arătat în acest play-off că are experiență și știe să gestioneze momentele de tensiune. O văd favorită din două motive: prin experiența pe care o are, să joace meciurile acestea grele, și în al doilea rând pentru faptul că a avut o strategie foarte bună. A cumpărat tot ce era mai bun de la echipele cu care se bate acum".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
spinoza
spinoza  •  30 Aprilie 2017, 09:54

Dan? Acest Nistorloy al fotbalului romanesc este depasit, frustrat si la nivelul diviziei secunde! De ce n-a ramas in Franta? De bun?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează