FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  DERBY DE ROMÂNIA - EPISODUL 166

Derby de România în cifre » Partea a III-a » 5 recorduri pentru steliști: cele mai multe goluri înscrise, cea mai mare diferență + cine e "omul-derby"

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2016 12:33

Episodul cu numărul 166 din Derby de România se consumă astăzi. Dinamo și Steaua se întâlnesc azi, de la ora 20:30. Meciul și cele mai tari informații înainte și după meci pot fi urmărite pe GSP.RO. Partida va fi transmisă în direct la Digi, Dolce, Look și liveTEXT pe GSP.RO.

În cursul zilei de azi GSP.RO îți va oferi cele mai tari cifre pentru cel mai important meci din fotbalul românesc. 

5 Recorduri printre steliști 

  • Cele mai multe goluri marcate de stelişti în derby-urile din campionat: Gheorghe Constantin - 10, Ion Alecsandrescu - 9, Florea Voinea şi Ion Vlădoiu - 7. Pentru "Profesorul", primele reuşite în poarta rivalei au venit pe 16 septembrie 1956, CCA-Dinamo 4-3, joc în care a a izbuit o dublă.
  • 09.10.1957, Dinamo-CCA 3-2, primul derby pentru "Lordul" Emeric Ienei, cel care a strâns de-a lungul timpului ca jucător şi antrenor 46 de dueluri în toate competiţiile, cifră fără egal în istoria "clasicului".
  • 10.05.1964, Steaua-Dinamo 4-1, triplă Cornel Pavlovici, performanţă pe care a mai reuşit-o în tricoul "roş-albastru" "Jean" Vlădoiu de două ori.
  • Pentru Steaua, cele mai multe prezenţe în Liga 1 le-au bifat Tudorel Stoica - 24, Vasile Zavoda - 22, Marius Lăcătuş şi Emeric Ienei - 21.
  • 04.04.1998, Steaua-Dinamo 5-0, este cea mai mare diferență înregistrată în confruntările din campionat. Dănciulescu de două ori, Iosif Rotariu, Denis Şerban şi Cristi Ciocoiu au punctat pentru echipa antrenată la vremea respectivă de Mihai Stoichiţă.

    Echipele probabile:
    Dinamo: Brănescu- Romera, Nedelcearu, Marici, Filip- Nistor, Busuladzici, Palici- Lazăr, Nemec, Hanca

    Steaua: Niță- Ov. Popescu, Tamaș, Toșca, Momcilovici- Pintilii (Bourceanu), Muniru - Ad. Popa, Boldrin, De Amorim- Golubovici

    Derby-ul dintre Dinamo și Steaua se va disputa astăzi, de la ora 20:30, în direct la Digi, Dolce, Look și live-TEXT pe GSP.ro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează