INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Fiica legendei braziliene s-a supărat pe jurnalişti: "Voi îl ucideţi pe Pele!"

"O Rei Pele e nemuritor". Brazilienii speră ca pericolul să fi trecut // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 30 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 29 noiembrie 2014 22:59

Flavia, fiica lui Pele, afirmă: "Tata se simte foarte bine". Iar Carlos Alberto Parreira, fost selecţioner al Braziliei, e convins că "Pele va dribla această problemă aşa cum îşi dribla adversarii pe teren".

"Toţi brazilienii sînt îngrijoraţi. Pentru noi, Pele e cel mai important", afirmă Amarildo, înlocuitorul Perlei Negre la Mondialul din 1962, care s-a temut de ce e mai rău. "Situaţia era periculoasă", susţine Folha de Sao Paulo.

Pele, 74 de ani, a fost adus de urgenţă la spital cu elicopterul, avea mai mult decît o infecţie urinară, la două săptămîni după ce suferise o operaţie pentru îndepărtarea unor calculi renali. Fotbalistul secolului prezenta simptomele septicemiei, dezvăluie cotidianul paulista.

Ablaţie la New York
O altă informaţie a provocat alarma în Ţara Cafelei. "Pele trăieşte cu un singur rinichi". ESPN Brasil a anunţat că, în 1977, cînd s-a retras de la Cosmos New York, suferise o ablaţie, îndepărtîndu-i-se rinichiul drept, afectat de atîtea lovituri primite în carieră. Iar faptul că era internat la terapie intensivă şi, la un moment dat, nu răspundea la tratamentul cu antibiotice, a transformat alarma în panică.

Doctorii Fabio Nasri şi Marcelo Costa Batista, care l-au urmărit clipă de clipă la spitalul Albert Einstein, au liniştit spiritele:  "Dializa l-a ajutat. Pele e lucid, respiră neasistat, mănîncă normal".

"Nu a avut nici o criză"
În acelaşi timp, fata lui Pele, Flavia Christina Kurtz Vieira de Carvalho, a atacat Folha pentru vestea că fostul erou al lui Santos, triplu campion mondial cu Selecao, a riscat să facă septicemie: "Impresia mea este că tata se simte foarte bine după tratament. Nu este şi nu a fost în criză nici un moment. Voi, ziariştii, îl ucideţi pe Pele".

Alături de ea a fost şi Carlos Alberto Parreira, fostul selecţioner carioca. "Îl cunosc pe Pele şi ştiu că va dribla această problemă aşa cum îşi dribla adversarii pe teren. Un mit nu moare niciodată".

"Pele are o sănătate de fier, un organism excepţional. Nilton Santos, Gilmar, Garrincha şi Bellini ne-au părăsit, dar nu şi Pele. El se luptă şi se va ridica" (Amarildo, campion mondial în 1962)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
aius
aius  •  30 Noiembrie 2014, 22:28

are dreptate !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează