INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DOR DE CRUYFF

FOTO Despărțirea de zeu » Johan Cruyff a părăsit această lume în aplauzele fotbalului

Articol de - Publicat duminica, 27 martie 2016 00:00

Meciul Olanda - Franța (2-3) a fost întrerupt în minutul 14 pentru Johan Cruyff.

Steaua Olandei s-a ridicat la cer. Joi, Johan Cruyff a pierdut meciul vieții, la 68 de ani, învins de cancerul pulmonar galopant în ultimele două săptămâni. Vineri, amicalul împotriva Franței s-a oprit în minutul 14, la fel ca numărul său devenit legendă. Era ultimul omagiu pentru cel mai mare fotbalist batav al tuturor timpurilor.

Cu câteva zeci de secunde înainte ca arbitrul să întrerupă meciul, Franța a înscris. Era 2-0 pentru les Bleus. Și Giroud a sărbătorit al 14-lea său gol la "națională". Apoi, la centrul terenului, a început să aplaude. El, ceilalți jucători de pe gazon și toți cei 40.000 de spectatori din tribune. Un steag imens cu Johan a fost desfășurat în peluză. Pe tabelă, chipul maestrului privea spre înălțimi. Sus de tot, acolo unde "salvatorul" Cruyff a fost mereu.

În minutul 87, Matuidi, alt francez, a marcat golul victoriei, punând punct partidei. Numărul de pe tricoul lui? 14! Semnul despărțirii de geniu.

14a fost purtat vineri de jucătorii batavi pe mâneca tricoului; FIFA n-a acceptat ca Olanda să retragă numărul lui Cruyff, dar e posibil ca el să nu mai fie dat nimănui la "națională"

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
chromophobia
chromophobia  •  27 Martie 2016, 17:23

Imi pare rau ca nu l-am prins jucand.Multi dintre noi suntem mici.Dumnezeu sa-l odihneasca si sa speram ca apare si un roman ca el

spinoza
spinoza  •  27 Martie 2016, 09:58

Mare jucator de fotbal, antrenor si om! A intrat in istorie ca fotbalist si va ramane in galeria "celor mari" tot timpul. Zboara olandezule la cer si vegheaza ca sportul rege sa mai nasca talente si fotbalisti asa cum ai fost si TU. Ai ridicat in picioare stadioane si ai facut fericiti mii de oameni. Odihneste-te in pace eroule, iti multumim.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează