INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  REPERELE HAOSULUI

FOTO Eurojunglă! » O etapă nebună în Europa League: Răniţi, arestaţi, rasism, meciuri întrerupte

KIEV. Scaun devenit armă în mîna huliganilor dezlănțuiți +5   FOTO
KIEV. Scaun devenit armă în mîna huliganilor dezlănțuiți

Articol de - Publicat sambata, 28 februarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 27 februarie 2015 21:21

UEFA a deschis anchete în toate cele 3 cazuri. Recidivistă, Feyenoord riscă, pe lîngă o amendă drastică, mai multe meciuri acasă fără spectatori.

Tinde să devină o regulă: nici o seară de Europa League fără incidente! Dacă săptămîna trecută punctul fierbinte a fost Roma, unde huliganii lui Feyenoord au devastat centrul oraşului, joi a tunat şi fulgerat la Rotterdam, Kiev şi Napoli.

42 reţinuţi!
Înaintea returului Feyenoord - Roma (1-2, 1-1 în tur), poliţia din Rotterdam a luat măsuri excepţionale pentru a evita ciocnirile dintre fani. Iar pînă la meci n-au fost probleme deosebite. În tribune însă, ultraşii lui Feyenoord s-au dezlănţuit.

În prima repriză l-au provocat pe Gervinho, aruncînd o banană gonflabilă în direcţia atacantului de culoare al Romei. A fost prima oară cînd arbitrul Clement Turpin a oprit meciul. E adevărat, pentru scurt timp.

Apoi, în minutul 54, după ce l-a eliminat pe Te Vrede (Feyenoord), "centralul" francez s-a văzut nevoit să trimită echipele la cabine, fiindcă pe gazon ploua cu obiecte aruncate de huliganii locali. Abia după 15 minute jocul a putut fi reluat. Bilanţul zilei: 42 de arestări!

"Steward" Şovkovski
La Kiev, alt coşmar. Cu un sfert de oră înaintea fluierului final al meciului Dinamo - Guingamp (3-1), la scorul de 2-0, ultraşii ucraineni au coborît pe teren, în ciuda opoziţiei stewarzilor, hotărîţi să ajungă în sectorul fanilor francezi şi să-i atace.

Arbitrul a suspendat partida şi a trimis echipele la cabine timp de 9 minute, iar oaspeţii au fost evacuaţi din stadion. Portarul lui Dinamo, Şovkovski, a încercat să-i convingă pe scandalagii să se potolească, însă a sfîrşit apărînd un steward lovit de aceştia cu pumnii şi picioarele.

Patru la spital
Napoli - Trabzonspor (1-0) a fost de asemenea marcat de incidente. Înaintea întîlnirii, patru fani turci au ajuns la spital, răniţi. Iar în cursul meciului s-au înregistrat ciocniri în tribune, între poliţie şi suporterii oaspeţilor.

Reacţia UEFA: anchete în toate cele trei cazuri, cu Feyenoord, pedepsită deja pentru scandări rasiste, în pericol să joace mai multe partide pe teren propriu fără spectatori.

"E o ruşine ce s-a întîmplat! Huliganii nu realizează că îi fac mult rău în primul rînd lui Feyenoord!" (Fred Rutten, antrenor Feyenoord)

"Incidentele au avut loc după ce o parte a fanilor noştri ar fi văzut un steag al Rusiei în galeria oaspeţilor. După UEFA, ar fi vorba doar de un steag al Franţei ţinut invers" (Aleksei Semenenko, vicepreşedinte Dinamo Kiev)

"Am văzut un stadion pe picior de război şi cîini turbaţi dornici să se bată. Ăştia nu sînt fani, sînt terorişti!" (Bernard Desplat, preşedinte Guingamp)

INTER - CELTIC 1-0 (3-3 în tur): Ghionistul Puşcaş
Introdus în minutul 89 de antrenorul Mancini, George Puşcaş putea marca joi, în finalul returului "16"-imilor cu Celtic (1-0). "Am fost aproape să dau gol şi îmi pare rău că nu am reuşit, însă mă bucur că ne-am calificat. Sper s-o fac în partida următoare", a spus atacantul român al lui Inter. Puşcaş l-a înlocuit pe Palacio şi o va înfrunta în turul următor pe Wolfsburg.

FIORENTINA - TOTTENHAM 2-0 (în tur 1-1): Chiricheş, "un accident"
Revenit la Tottenham, după mai bine de-o lună, Chiricheş n-a strălucit cu Fiorentina (0-2) şi a părăsit competiţia. "A creat pericol în ofensivă, dar n-a putut şterge senzaţia unui accident pe cale să se întîmple", l-a încondeiat ESPN. "Accidentările m-au tras în jos, mi-a fost greu să joc 90 de minute. Dar cred că în mare parte mi-am îndeplinit sarcinile", a spus "tricolorul" la Digisport.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
1349magus
1349magus  •  28 Februarie 2015, 14:27
Postat de djeurofighter pe 28 Februarie 2015, 14:17

"kidDing" Am priceput, insa nu gust astfel de glume. Intelegi? Daca, prin absurd, cineva afla cum te cheama pe tine, sau orice alt user de aici si facea cont cu asa ceva, eu nu glumeam. Plus ca mi-ai gresit numele cu doua litere.

Habar n-aveam ca te cheama asa. Tot ce stiam e ca valahu iti facuse o clona ca sa te enerveze. Imi pare rau ca a iesit cum a iesit!

djeurofighter
djeurofighter  •  28 Februarie 2015, 14:17
Postat de 1349magus pe 28 Februarie 2015, 14:04

Just kiding. Ma mir ca n-ai priceput.

"kidDing" Am priceput, insa nu gust astfel de glume. Intelegi? Daca, prin absurd, cineva afla cum te cheama pe tine, sau orice alt user de aici si facea cont cu asa ceva, eu nu glumeam. Plus ca mi-ai gresit numele cu doua litere.

1349magus
1349magus  •  28 Februarie 2015, 14:04
Postat de djeurofighter pe 28 Februarie 2015, 14:00

Sa ma anunti cand trebuie sa rad.

Just kiding. Ma mir ca n-ai priceput.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close