GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SPERANŢĂ PENTRU ALBERT

GALERIE FOTO Lucian Goian, un fotbalist cu suflet mare » Fostul dinamovist organizează licitaţii caritabile cu tricouri ale fotbaliştilor

Articol de - Publicat luni, 23 septembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 23 septembrie 2013 18:21

Fostul jucător al lui Dinamo şi al Astrei, Lucian Goian (30 de ani), în prezent la Beijing Baxy, a intrat în rîndul fotbaliştilor care participă la campanii de ajutorare a copiilor bolnavi.

Goian a deschis pe pagina sa de Facebook o licitaţie caritabilă în campania "Speranţă pentru Albert", în care adună tricouri cu autograf de la fotbalişti importanţi şi le scoate la vînzare.

Toate fondurile obţinute sînt direcţionate către familia puştiului de 5 ani, care a fost diagnosticat cu o malformaţie cardiacă severă încă de la naştere.

La vîrsta de 1 an şi jumătate a suferit prima intervenţie chirurgicală. Neşansa lui Albert a fost că în timpul acestei operaţii a suferit un accident cerebral, avînd ca urmare instalarea şi dezvoltarea Sindromului Lennox, cea mai severă formă de epilepsie la copii, cu crize epileptice şi retard psiho-motor.

La un an şi trei luni a urmat cea de-a doua intervenţie chirurgicală. La acest şir de diagnostice s-au mai adăugat două: reflux gastroesofagian şi esofagie de reflux.

Vinde tricouri adunate de la fotbalişti

Lucian Goian şi-a propus să-l ajute pe micuţ, iar anii petrecuţi în fotbal l-au ajutat să-şi facă mulţi prieteni, cărora le cere tricourile pentru a le scoate la licitaţie.

Chiricheş, Matei, Raţ, Torje sau Lobonţ sînt doar cîţiva care şi-au donat tricoul în această campanie de ajutorare.

"Dumnezeu mi-a dat ideea că pot ajuta. Am luat jucători cu nume şi le-am cerut tricoul pentru a ajuta copilul cu bănuţi. Ultimul este al lui Torje, dar vor mai urma multe alte surprize", a explicat Goian.

Tricoul lui Matei, cumpărat de un stelist

La licitaţie a fost scos şi tricoul decarului dinamovist Cosmin Matei. Acesta a fost cumpărat de un stelist pentru suma de 300 de euro!

"Au fost şi întîmplări amuzante. Un stelist a cumpărat tricoul lui Matei, dar nu pentru el. L-a făcut cadou unui prieten dinamovist din copilărie, cu care s-a tachinat în trecut", a povestit Lucian.

Cum decurg licitaţiile

Lucian Goian a explicat şi cum face ca licitaţiile să decurgă într-un mod normal, fără a exista discuţii.

"Eu postez pe Facebook poza cu tricoul şi dau un termen de a licita. Oamenii intră şi comentează cu suma pe care o propun.

Cînd termenul limită se încheie, cîştigă cel care a oferit suma cea mai mare. Dacă nu se poate lua legătura cu acesta, intră următorul. Eu pun imediat tricoul la curier, iar toţi banii ajung în contul lui Albert".

A zîmbit după 5 ani

Fotbalistul este extrem de încîntat de gestul pe care îl face pentru familia lui Albert.

"Sînt atît de bucuros că pot să ajut. Mama copilului îmi mulţumeşte de foarte multe ori. Nu ştiu ce s-ar face altfel. E foarte greu.

Acum Albert (5 ani) este într-o stare bună. A fost la analize şi, de la 20 de crize pe zi, a ajuns să facă cel mult 3.

"Chiar am auzit că, deşi în 5 ani de viaţă nu zîmbise, acum a şi zîmbit, ceea ce mă face foarte fericit", a spus Goian la Radio GSP.

Sumele obţinute în urma vînzării tricourilor:

Iasmin Latovlevici - 650 de euro
Vlad Chiricheş - 550 de euro
Paul Pîrvulescu - 520 de euro
Răzvan Raţ - 400 de euro
Gabriel Torje - 350 de euro
Dorin Goian - 320 de euro 
Cosmin Matei - 300 de euro
Ionel Dănciulescu - 200 de euro 
Bogdan Lobonţ - 115 euro
Frederic Kanoute - 75 de euro

Vezi aici mai multe detalii despre Albert şi cum îl poţi ajuta!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
unu_din_lume
unu_din_lume  •  28 Septembrie 2013, 11:10

respect goian si respect kanoute, nu stiu sigur ce tricou a dat kanoute poate de la sevilla sau poate de la echipa din prezent din china beijing gouan,chestia e ca a facut un gest frumos sa i ofere tricoul lui lucian pt licitatia in scop caritabil,nu conteaza numele de pe tricou sau echipa de unde provine ci autograful care impreuna cu gestul il face unic de aceea se numeste licitatie in scop caritabil,cui nu i place ideea sa si cumpere tricouri de la mall.acum preturile obtinute variaza in functie de preferintele fiecaruia,decat sa comentati aiurea mai bine aruncati si voi cu banii...respect

iany_74
iany_74  •  23 Septembrie 2013, 20:22

"Sumele obţinute în urma vînzării tricourilor: Iasmin Latovlevici - 650 de euro Vlad Chiricheş - 550 de euro Paul Pîrvulescu - 520 de euro Răzvan Raţ - 400 de euro Gabriel Torje - 350 de euro Dorin Goian - 320 de euro Cosmin Matei - 300 de euro Ionel Dănciulescu - 200 de euro Bogdan Lobonţ - 115 euro Frederic Kanoute - 75 de euro" si suma oferita de marele trust gsp unde este???

d3ll
d3ll  •  23 Septembrie 2013, 19:38
Postat de talpaiadului pe 23 Septembrie 2013, 19:16

Prosti? De ce, ca au alte gusturi decat tine? Nu stiu cati colectionari de tricouri s-ar omori pentru unul cu Kanoute. Poate ca prostul esti chiar tu.

mda esti pilaf. Kanoute e un nume in europa iar verzele de mai sus au multe de demonstrat pana sa ii poate pronunta numele lu Kanoute....

Vezi toate comentariile (8)
Comentează