SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA-SPANIA

Imagine amuzantă surprinsă de fotoreporterul GSP la Galaţi, unde începe azi confruntarea România-Spania din Fed Cup » Se umflă Dunărea? :)

Articol de , , - Publicat sambata, 07 februarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 07 februarie 2015 09:33

Suprafaţa de joc montată pe patinoarul din Galaţi se numeşte poliflex, este o vopsea acrilică specială aplicată în straturi pe un suport de lemn. "E o suprafaţă care le convine fetelor, mai ales Simonei. Am angajat special aceeaşi firmă care s-a ocupat şi la turneul de la Sofia, cîştigat de ea în 2013", explică federalii. Aseară, terenul avea zone care arătau foarte rău, cu imperfecţiuni şi denivelări, dar cei din federaţie nu se panichează, susţinînd că problema se poate rezolva pînă la ora primului meci. George Cosac, preşedinte FRT, a declarat: "Arbitrul principal şi arbitrul de scaun au inspectat în fiecare zi terenul, ei pot lua decizia să nu se joace dacă nu le convin condiţiile, dar credem că nu va fi cazul. Pînă la ora primului meci se vor mai face reglaje".

Simona Halep va deschide astăzi contra Silviei Soler-Espinosa disputa care poate duce România în barajul pentru Grupa Mondială, iar Irina Begu o va înfrunta apoi pe Garbine Muguruza.

Luminile se aprind brusc în interiorul Patinoarului din Galaţi, scăldînd suprafaţa mov într-un val orbitor. Încă miroase a vopsea şi a lemn, iar singurele lucruri care amintesc de hochei şi de gheaţă sînt mantinela şi scaunele joase, de plastic portocaliu.

În tribună e cald, hainele groase devin inutile, chiar dacă afară a început să ningă îndesat. E 15:30, ora celui de-al doilea antrenament al zilei, cîteva dungi de lumină se mai zăresc doar la capetele incintei. Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru bat mingea de zor, aşa cum o făcuseră dimineaţă, de la 9:00, Simona Halep şi Irina Begu.

Sub ochii arbitrului principal şi ai celui de scaun, mai cunoscutul portughez Carlos Ramos, fetele testează toate loviturile pe o suprafaţă care nu e atît de plană pe cît ar trebui. În dreptul liniilor careurilor de serviciu, baza de lemn de dedesubt e uşor vălurită, făcînd mingea să sară inegal.

De cînd a fost instalată, zilnic s-au făcut ajustări şi corecţii din partea celor de la firma angajată s-o monteze. Aceeaşi firmă care a produs terenul de joc de la Sofia, pentru Tournament of Champions din 2013, turneu cîştigat de Simona Halep. Un pic mai mare îngrijorare au stîrnit însă mingile, de tip Wilson Australian Open, care sînt destul de grele.

Ceva mai devreme, la prînz, se stabilise ordinea meciurilor în întîlnirea contra Spaniei. Disputa care decide cine merge în barajul pentru Grupa Mondială şi cine în cel pentru Grupa Mondială II. Fetele au coborît din camerele pe care le ocupă la hotelul-club Viva păstrînd încă buclele coafurii pentru dineul de cu o seară înainte.

Tragerea la sorţi a fost, ca de obicei, simplă şi rapidă. Dintr-o minge galbenă a ieşit bileţelul cu numele Silviei Soler-Espinosa, stabilindu-se astfel că primul meci, astăzi, va fi între ea şi numărul 1 în echipa României, Simona Halep.

Bileţelul cu numele Silviei
"Eram pregătită să joc şi primul meci, şi al doilea. Primul meci e mai bun, intru mai repede în competiţie, ceea ce îmi place. Nu stau să mă gîndesc prea mult. Sînt pregătită să intru şi să joc cel mai bun tenis al meu. Sper să o şi fac. Sînt sigură că publicul va fi alături de noi. Sper să vină în număr cît mai mare şi să ne susţină, pentru că avem nevoie", a spus Simona.

Al doilea meci le va opune pe Irina Begu şi pe Garbine Muguruza, spaniola cel mai bine clasată în ierarhia WTA, care însă îşi va face debutul în Cupa Fed la Galaţi. Ele s-au mai întîlnit o dată, chiar la Bucureşti, în 2012, în "sferturile" challenger-ului de 100.000 de dolari organizat în Capitală.

"Meciul de acum trei ani a fost pe zgură. De atunci, lucrurile s-au schimbat. Ea a progresat foarte mult, la fel şi eu, consider că sînt într-o perioadă foarte bună. Va fi un meci foarte greu. Sper însă să fac un rezultat cît mai bun şi să aduc puncte echipei" sînt cuvintele Irinei. "E ceva nou pentru mine, dar e o plăcere să mă aflu alături de fete şi sper să am o evoluţie bună", a spus şi Muguruza.

A doua oară acasă
Echipa României evoluează iar acasă, la fel ca anul trecut, cînd a întîlnit Serbia la Bucureşti. Ca şi în Cupa Davis, se ţine cont de o alternanţă a poziţiei gazdă-oaspete, iar acolo unde nu există un precedent, se apelează la tragere la sorţi.

"Faptul că jucăm acasă este un avantaj. De Paşte, în aprilie, am jucat în faţa a foarte mulţi oameni. Ne dorim cît mai multe ediţii în acest fel şi, de ce nu?, să jucăm cît mai mult acasă. Ţine şi puţin de noroc", a spus căpitanul nejucător Alina Tecşor.

"Fetele, într-adevăr, fac un efort şi vin cu sufletul la Fed Cup. E foarte important că joacă pentru ţară, se simt foarte bine şi asta contează", a încheiat ea.

Amintiri cu sora ei
Cea mai veche componentă a echipei României prezentă la Galaţi e Monica Niculescu, care a debutat în Cupa Fed în 2004, contra Turciei. "Mie îmi place foarte mult să joc în Cupa Fed, mă simt foarte bine aici. Fetele sînt prietenele mele. Am jucat totul timpul şi simplu, şi dublu, îmi aduc aminte de nişte meciuri cu sora mea, Gabriela", a spus Monica.

"Sper să facem o figură frumoasă în weekend. Am venit devreme aici, ne place foarte mult suprafaţa, ne place foarte mult în Galaţi, ne simţim bine. Asta e foarte important şi abia aşteptăm prima zi".

Taping pe gleznele Simonei
La primul antrenament susţinut la Galaţi, cel de marţi, Simona Halep a purtat pe ambele glezne nişte orteze. Apoi, în ziua următoare, a renunţat la ele. "La meciuri o să port taping, aşa fac de obicei, nu e o accidentare, pur şi simplu e nevoie de protecţie pentru gleznele mele", a explicat Halep.

De cinci ori campioană
Căpitanul nejucător al Spaniei, Conchita Martinez, 42 de ani, a făcut parte din echipa Spaniei la fiecare din cele cinci victorii ale acesteia în Cupa Fed (1991, 1993, 1994, 1995, 1998).

"Evident, are multă experienţă, a cîştigat 5 trofee şi asta ne face să muncim mai mult. Ne transmite ce trebuie să jucăm, ştie să organizeze foarte bine lucrurile şi să ducă echipa la cel mai înalt nivel la sfîrşitul săptămânii, ceea ce credem că vom reuşi şi de data aceasta", a spus Anabel Medina Garrigues, 32 de ani, veterana team-ului spaniol.

"Mă bucur că am revenit la echipă, că sînt alături de fete, ne înţelegem bine şi vrem să scoatem un rezultat cît mai bun" (Alexandra Dulgheru)

Astăzi, ora 13:00, direct Dolce Sport şi liveTEXT GSP.ro
Simona Halep - Silvia Soler Espinosa
Irina-Camelia Begu - Garbine Muguruza

Duminică, ora 12:00, direct Dolce Sport  şi liveTEXT GSP.ro
Simona Halep - Garbine Muguruza
Irina-Camelia Begu - Silvia Soler Espinosa
Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu - Lara Arruabarrena/Anabel Medina Garrigues

650967-cote-pariuri.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
valiza.epo
valiza.epo  •  07 Februarie 2015, 12:39

E normal sa fie denivelat covorul de joc. Daca se calca pe el!?!

hap.ciu
hap.ciu  •  07 Februarie 2015, 12:10

Otraviti fantanile,ardeti lanurile de grau!Rusine!Propun ca lotul Spaniei sa joace cu bate de baseball!

anne1970_ar
anne1970_ar  •  07 Februarie 2015, 12:01

Numai amarata aia de Dolce transmite intalnirea???? TVR-ul transmite numai concursuri de tigai si alte aiureli??? Fara comentarii. Eu, in locul presedintelui, mi-as fi declinat prezenta la deschidere...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează