INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PREMIER LEAGUE

Încă trei "tricolori" ar putea juca în Premier League » Torje, Nico şi Marica ar ridica numărul românilor la 6!

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 29 iulie 2013 21:28

GABRIEL TORJE: West Ham sau West Brom.


Udinese nu-l mai vrea, Anglia ar fi o scăpare. Alături de Raţ ori de Tamaş?

Torje, 23 de ani, mai are contract pînă în 2016 cu Udinese, dar friulanii nu l-au inclus în planurile pentru noua stagiune. Gabi nu e trecut pe lista pentru Europa League. În acelaşi timp, nici Granada n-ar mai fi interesată de un alt împrumut al "tricolorului", după 2012-2013.

Se deschide însă calea spre Premier League. Florin Manea, agent cu excelente relaţii în Anglia, spune: "Am oferte pentru Torje". Surse din Marea Britanie susţin că ar fi West Ham şi West Bromwich. În ambele cazuri ar avea un coleg de "naţională": Raţ şi Tamaş.


580835-nico.jpg
DANIEL NICULAE: Crystal Palace sau Boro

Fără contract după despărţirea de Kuban, Daniel Niculae visează la Anglia. Premier sau Championship?

La începutul lunii, Daniel Niculae, 30 de ani, era anunţat la Montpellier, însă Franţa (unde a jucat 6 ani, la Auxerre, Monaco şi Nancy) nu-l mai atrage. Transferul a căzut, iar atacantul, liber de contract după ruptura de Kuban Krasnodar, se îndreaptă tot spre Anglia. Şi tot prin acelaşi impresar, Florin Manea. O variantă ar fi Crystal Palace, nou-promovată în Premier League. Şanse mai mari ar avea însă Middlesbrough ("coşmarul" Stelei din Cupa UEFA 2005-'06), în liga secundă.

580834-marica.jpg
CIPRIAN MARICA: West Ham


Şase ani a jucat în Germania. Caută altceva. Destinaţia ar putea fi Londra. Dacă nu, Serie A

Are 27 de ani, ultimii 6 în Bundesliga, la Stuttgart şi Schalke. Şi el fără angajament, Marica aşteaptă o provocare, la vîrsta ideală pentru cariera unui fotbalist. Ţinteşte sus, Anglia sau Italia, Premier League sau Serie A. Managerul lui West Ham, Sam Allardyce, care a insistat şi la transferul lui Raţ, îl are pe atacantul "naţionalei" pe lista sa prioritară. Însă Ciprian are oferte tentante şi din Peninsulă, unde Lazio, Torino şi Parma îl atrag pentru noua stagiune.


Pînă acum, maximum 3!
Începînd cu 1994, nouă români au jucat în prima ligă engleză, cinci din Generaţia de Aur: Dan Petrescu, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu şi Viorel Moldovan. Însă numai o singură dată au fost trei în acelaşi timp în ultimii 19 ani.

Sezonul 1994-1995
Gică Popescu Tottenham
Ilie Dumitrescu Tottenham
Dan Petrescu Sheffield Wed.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  31 Iulie 2013, 23:48

"Şase ani a jucat în Germania. Caută altceva." Nu cauta altceva doar ca nu are oferta certa din Bundesliga.Marica a spus ca ar prefera sa ramana in Germania,tara in care sa acomodat si unde se simte foarte bine.

harison
harison  •  30 Iulie 2013, 10:11
Postat de harison pe 30 Iulie 2013, 10:10

Cum sa ajunga la 6 cu astea 3,deja sunt cel putin 6 in ligue 1:keseru(bastia),nicolita(st. etienne),roman(touluse),mutu,popescu(ajaccio),chitu(valenciennes).

AAA scuze e prea dimineata.e vorba de Premier League =))

harison
harison  •  30 Iulie 2013, 10:10

Cum sa ajunga la 6 cu astea 3,deja sunt cel putin 6 in ligue 1:keseru(bastia),nicolita(st. etienne),roman(touluse),mutu,popescu(ajaccio),chitu(valenciennes).

Vezi toate comentariile (7)
Comentează