INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Joci contra lui Reghe, eşti criticat în Bundestag! » Amicalul cu Al Hilal i-a adus numai necazuri lui Bayern

Pep Guardiola alături de preşedintele lui Al Hilal, Abdulrahman bin Musa'ad. O fotografie care la Berlin a deranjat
Pep Guardiola alături de preşedintele lui Al Hilal, Abdulrahman bin Musa'ad. O fotografie care la Berlin a deranjat

Articol de - Publicat joi, 22 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 21 ianuarie 2015 21:54

Nici antrenorul Guardiola n-a scăpat: "Să vii să spui că te duci să joci acolo sună a cinism. În Arabia Saudită, femeile nici nu au voie să asiste la un meci!"

Tragedia de la Charlie Hebdo a sensibilizat foarte mult lumea civilizată. Atît de mult încît un amical disputat de Bayern sîmbătă, la Riad, acel 4-1 cu Al Hilal-ul lui Reghecampf, a stîrnit o vie dispută în Bundestag, Parlamentul Germaniei!

"Ce-a căutat Bayern în Arabia Saudită?!", au sărit în sus politicienii: "Saudiţii sînt clienţi vechi ai Amnesty International fiindcă nu respectă drepturile omului. Ce mesaj transmitem dacă cel mai puternic club al nostru s-a dus să joace acolo?".

Just business
Munchenezii îşi încheiaseră stagiul de pregătire în Qatar şi ar fi trebuit să se întoarcă acasă sîmbătă. Însă sponsorul Volkswagen a insistat pentru acel test "ca să-şi întărească brandul în zona Golfului". Un purtător de cuvînt al bavarezilor a admis că s-au primit şi bani, dar a precizat că totul s-a derulat prin intermediul concernului auto, care le finanţase inclusiv cantonamentul de la Doha.

"Discriminare"
În Bundestag şi în presă însă, nimic despre Volkswagen. Şuturile le-au încasat exclusiv conducătorii lui Bayern. Nici Pep Guardiola n-a scăpat. Antrenorul spaniol a fost pus la zid mai ales de jurnaliştii de la Suddeutsche Zeitung: "Pep este un fin observator al lumii politice şi se manifestă activ pentru independenţa Catalunyei. Dar să vii să spui că te-ai dus să joci la Riad  «pentru suporteri» sună a cinism. În Arabia Saudită, femeile nici nu au voie să asiste la un meci de fotbal! Iar muncitorii străini sînt de asemenea discriminaţi".

Şi şeicul s-a supărat
Înainte de a fi criticaţi de politicienii germani, bavarezii îl supăraseră pe şeicul lui Al Hilal, Abdulrahman bin Musa'ad. După amicalul de la Riad, ambele echipe trebuiau să ia masa împreună, însă, dintr-o eroare de comunicare a celor de la Volkswagen, Reghe şi jucătorii au fost ţinuţi la uşa restaurantului. Preşedintele lui Al Hilal s-a supărat foarte tare şi i-a ordonat tehnicianului român să îmbarce echipa în autocar şi să plece acasă.

Dar în Qatar ce-au căutat?
Bayern efectuează de ani buni cantonamente în Qatar. "Şi acolo drepturile omului sînt puternic îngrădite, iar muncitorii nepalezi care lucrează la stadioanele CM 2022 mor pe capete din cauza condiţiilor mizere în care trăiesc", a observat Suddeutsche Zeitung în acelaşi articol critic la adresa clubului. Dar pînă acum, la Berlin nimeni n-a protestat.

1,5 milioane de euro ar fi încasat Bayern în urma amicalului cu Al Hilal de la Riad

"Fotbaliştii nu sînt politicieni. Asta e clar. Dar ar trebui să le fie cunoscută situaţia drepturilor omului şi să dea un exemplu" (Dagmar Freitag, parlamentar SPD)

"Nu e nici o onoare să joci la Riad cînd bloggerul Badawi e biciuit pînă la sînge. Munchenezii mai bine refuzau banii saudiţilor şi  transmiteau astfel un semnal puternic în susţinerea democraţiei şi a drepturilor omului" (Ozkan Mutlu, parlamentar Partidul Verzilor)

"Bayern e azi mai mult decît un club de fotbal. Iar cînd pleacă la drum transmite şi un mesaj pe plan internaţional. Călătoria la Riad o fi fost lucrativă. Dar lipsită de sensibilitate" (Suddeutsche Zeitung, cotidian german)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
gicapuia
gicapuia  •  22 Ianuarie 2015, 18:44

reghe spaima netilor. Te doare capul frate, Titlu de doi lei.

strazi1
strazi1  •  22 Ianuarie 2015, 14:58
Postat de djeurofighter pe 22 Ianuarie 2015, 10:37

Da, iar cei de la die Grünen (partidul ecologist) i-au criticat si pentru faptul ca au zburat cu charterul, contribuind astfel la poluarea fonica, si nu s-au dus pe jos pana in Arabia Saudita.

hahaahahah

djeurofighter
djeurofighter  •  22 Ianuarie 2015, 10:37

Da, iar cei de la die Grünen (partidul ecologist) i-au criticat si pentru faptul ca au zburat cu charterul, contribuind astfel la poluarea fonica, si nu s-au dus pe jos pana in Arabia Saudita.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează