GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  FRF

RADIO GSP » Sandu şi Popescu atacaţi dur de un candidat la şefia FRF: "Este o lipsă de responsabilitate!"

Articol de GSP - Publicat joi, 17 octombrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 17 octombrie 2013 19:35

Răzvan Burleanu a anuntat astăzi la Radio GSP că la sfîrşitul lunii intră oficial în lupta pentru şefia FRF.

Dupa primul său interviu, cel din "Gazeta Sporturilor", Mircea Sandu l-a atacat dur pe site-ul FRF. "Nasul" a spus ca e o blasfemie ca Burleanu să fie considerat mini-Platini, şi că minifotbalul nu e recunoscut oficial. Astăzi, Burleanu a contraatacat la Radio GSP.

"In primul rand, Sandu nu cunoaste terminologia si adevaratul sens al cuvantului blasfemie. Mai consider ca e mai agreabil sa fiu numit mini-Platini, decat mini-Nasul. Mai constat ca domnul Sandu nu are simtul umorului. Cel mai grav este insa ca dovedeste ca pe langa faptul ca e rupt de la o realitate nationala, acum este departe si de cea europeana.

Nu e racordat la ce inseamna fotbalul european. Altfel, ma asteptam sa stie ca foarte curand FIFA si UEFA se vor apropia de minifotbal, pe care-l considera deja un fenomen social.

Reactia FRF e una primitiva. Nu ma afecteaza pentru ca vine din partea unor oameni non performanti. FRF este doar un aparat obez, o structura organizationala care trebuie sa intre rapid intr-o reforma", a declarat Burleanu.

"Voi cere un audit financiar!"

Răzvan Burleanu a spus si ce ar face in prima zi dupa castigarea alegerilor: "Dupa ce voi castiga, in prima zi voi cere un audit financiar, o analizare a personalului. Intr-un interval de 30 de zile programul de guvernanta sa se transforme intr-o strategie de dezvoltare a fotbalului romanesc".


Sfat pentru Sandu

"Mircea Sandu conduce o organizatie ajunsa intr-o situatie falimentara. Sandu trebuie ca pe final de mandat sa nu ajunga unul dintre cei mai dispretuiti romani. L-as invita sa lase din mana acest sistem corupt. Are tot mai multe reactii spasmotice, precum aceea de a mari artificial o prima de calificare, de parca numai de asta ar avea nevoie echipa nationala.

Acum fotbalul romanesc s-a mutat la TAS, daca ne referim la nivel european, iar la nivel national s-a mutat la DNA", a spus Burleanu.

Măsură împotriva blaturilor

Presedintele Federatiei Europene de Minifotbal propune si o interesanta masura impotriva blaturilor: "Voi insista ca in codul penal sa avem introdusa o masura impotriva trisorilor din fotbal. Inainte de asta e nevoie de educarea fotbalistului si sa inteleaga fiecare ce risca prin colaborarea cu mafia pariurilor. E nevoie de o prezenta a acestor aspecte si in codul penal."

Atac la Gică Popescu

Razvan Burleanu va fi la sfarsitul lunii un candidat oficial pentru conducerea FRF. Astazi, La Radio GSP, acesta a atacat dur decizia lui Gica Popescu de a se inscrie si el in aceasta disputa: "Este o lipsa de responsabilitate sa anunti candidatura fara sa spui ce iti propui. Inainte de orice, trebuie sa stabileasca ce se intampla cu el.

Si-a dat demisia din structurile UEFA, pentru a nu fi acuzat de incompabilitate cu statutul din dosarul transferurilor, dar candideaza la sefia FRF.

Cum pentru UEFA nu esti bun, dar la FRF esti extraordinar. Am vazut si ca toate implicarile lui fotbalistice ca manager sunt egale cu falimentul. Limbajul folosit, cum ca ne dor barbile daca ne spune averea lui, nu se potriveste pentru functia de presedinte FRF.

Statutul de om de afaceri nu cred ca compatibil cu sef la FRF. Nu poti lasa afacerile si sa mergi in alta organizatie."

"Selecţiile la loturi sînt făcute aiurea!"

"Mircea Sandu spunea ca inainte de a candida trebuie sa lucrezi cativa ani in FRF. Nu inteleg de ce, sa vezi ce nu merge ?

Ca selectiile la loturile de juniori si tineret sunt facute aiurea, ca antrenorii sunt pusi la lotul de tineret doar pentru ca se afla in lista de telefoane a unor oameni din FRF ? Meritocratia va fi singurul element important pentru cei care vor lucra in FRF cu mine presedinte", a adăugat Burleanu, continuînd: "Am discutat cu fosti sponsori la FRF, care vor sa se intoarca si care mi-au spus ca au plecat din cauza unui management defectuos. O sa aveti posibilitatea sa aflati despre cine e vorba. Unii s-au orientat spre alte sporturi."

"Vreau alegeri anticipate!"

Razvan Burleanu nu se teme de masina de vot din FRF. Este chiar optimist: "Nu am pierdut nici o competitie in care am fost implicat. As vrea chiar alegeri anticipate. Daca nu intervenim acum, riscam sa intram intr-o situatie fara scapare. L-as invita pe Sandu sa ne comunice data alegerilor.

Voi propune ca un presedinte sa nu poata sta in fruntea FRF mai mult de doua mandate. Altfel, esti interesat sa creezi un mecanism pentru interese personale".

Diferenţă uriaşă faţă de Vest

“FRF avea 132 de angajati la sfarsitul anului trecut. Ei raspund de 12 000 de jucatori care participa la competitile organizate direct.

In Germania sînt 150 de angajati care gestioneaza aproape 7 milioane de jucatori. Mai avem vreo 40 la Mogosoaia.

Centru care trebuie sa fie de profit, dupa investiile anuntate de FRF. Ei bine, profitul e de 970 de lei pe cap de angajat.

In orice firma in care investesti 2 sau 3 milioane, daca ai doar un profit atat de mic, in mod normal trebuie sa faci bagajele si sa pleci acasa”, a încheiat preşedintele Federaţiei de Minifotbal, la Radio GSP.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (16)
darkdark
darkdark  •  18 Octombrie 2013, 10:11
Postat de margelatu2011 pe 18 Octombrie 2013, 06:26

Nu am auzit in viata mea de Răzvan Burleanu, dar din cate spune aici mi se pare un om mult peste Sandu si trupa lui. Sincer sa fiu, ma bucur sa vad ca mai exista astfel de oameni in romania. Sper sa reuseasca baiatul. E de mult timpul! Desteapta-te romane/DNA! SANDU & MITICA dupe fileu! Jos cu INCOMPETENTA si HOTIA!!!

Am mai citit foarte putin cate ceva despre el dar se pare ca cel putin la nivel declarativ este candidatul ideal, in primul rand pentru fotbal. Exact din aceasta cauza nu are nici o sansa.

bogdared9
bogdared9  •  18 Octombrie 2013, 09:56

Cred ca presa ar trebui sa ii faca mai multa propaganda lui Burleanu. Pana de curand l-am sustinut pe Gica Popescu, insa nu mai am atat de multa incredere in abilitatile lui de a ridica praful depus pe centrele de copii si juniori din Romania... Practic de la asta pleaca totul

margelatu2011
margelatu2011  •  18 Octombrie 2013, 06:26

Nu am auzit in viata mea de Răzvan Burleanu, dar din cate spune aici mi se pare un om mult peste Sandu si trupa lui. Sincer sa fiu, ma bucur sa vad ca mai exista astfel de oameni in romania. Sper sa reuseasca baiatul. E de mult timpul! Desteapta-te romane/DNA! SANDU & MITICA dupe fileu! Jos cu INCOMPETENTA si HOTIA!!!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează