INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GRECIA

Răzvan Lucescu e în spirală negativă la Skoda Xanthi: "Norocul nu mai joacă alături de noi"

Răzvan Lucescu pare să nu mai găsească soluția salvatoare la Xanthi
Răzvan Lucescu pare să nu mai găsească soluția salvatoare la Xanthi

Articol de - Publicat marti, 26 ianuarie 2016 00:00

Într-o echipă care ratează enorm, vîrful Kapetanos are un singur gol în 1.044 de minute (17 meciuri) în SuperLiga elenă.

Sezonul trecut, Răzvan Lucescu era un erou la Xanthi. A teleportat-o în prima sa finală de Cupa Greciei. A pierdut-o, 1-3 cu Olympiakos pe Olimpicul atenian, dar patronul clubului i-a dat pașaport pe viață. "Va rămîne la echipă cît va dori el", spunea atunci Christos Panopoulos.

"La Xanthi și în liga a 4-a"

Însă euforia a trecut, iar micuța Skoda a început să dea rateuri. Pe 5 decembrie, după 0-2 cu Platanias acasă, al doilea eșec la rînd în campionat, se zvonea deja că Luce jr. va fi demis. A doua zi, Panopoulos l-a susținut într-o declarație frapantă:

"Nu-l dau afară pe Răzvan nici dacă retrogradăm în cea de-a patra divizie. Continuăm cu el"

Proprietarul i-a dat încredere totală, numai că victoriile au fugit de Xanthi. Are doar trei în această ediție a SuperLigii elene, și ultima a fost pe 22 noiembrie, 2-0 cu Panionios. Din acel moment, a legat patru egaluri și patru înfrîngeri, trei dintre acestea la limită!

A jucat bine, dar a ratat în cascadă. Inclusiv un penalty la 1-2 în deplasare cu AEK și o șansă uriașă cînd Olympiakos încă nu marcase pentru 1-0 în ultima etapă.

0,9 goluri pe meci

"Norocul nu mai joacă alături de noi", se plînge antrenorul, completat de patron: "Nu am greșit execuția finală doar în partidele cu adversari puternici. În fața lui Atromitos, am irosit zece ocazii". Cuvinte confirmate de statistică. Xanthi are mai puțin de un gol pe meci: 17 în 19 etape!

Kapetanos, vîrful și golgeterul formației stagiunea precedentă (11 reușite), a înscris în ultimele șase luni o singură dată în 1.044 de minute! Depășit acum și de Herea (3), care e mijlocaș.

"Se poate răsuci peste noapte"

Ce se va întîmpla în viitorul apropiat, Xanthi fiind pe locul 12 (în 2014-2015 a fost pe 8), cu o medie de un punct pe meci?

"Panopoulos încă îl sprijină, însă el e tipul de patron pentru care nu există nuanțe. O zi este albă, iar a doua zi e neagră. Se poate răsuci peste noapte", îl descrie un jurnalist grec. Tot el îi ia apărarea lui Răzvan: "Nu are lot. Îi e foarte greu să mențină această echipă pe linia de plutire".

65 de zileau trecut de cînd Răzvan, Herea și Xanthi au cîștigat ultimul lor meci în campionatul grec

10rezultate de egalitate a adunat Skoda Xanthi în 19 etape, cele mai multe din SuperLiga elenă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  26 Ianuarie 2016, 16:05

cand minti fotbalul si joci doar la noroc, acesta nu te tine in brate o vesnicie! micul rasfatat al familiei lucescu nu are valoare decat de liga 1, din romanica...

mr.ban
mr.ban  •  26 Ianuarie 2016, 13:53
Postat de rumunek pe 26 Ianuarie 2016, 09:27

Nimic nou, mereu il deranjeaza ceva, vantul, iarba, mingea, oamenii din umbra. Acum e norocul, care a parasit echipa. El e bun, cel mai bun. Si nu uita niciodata sa dea o ciorba ziaristilor. Asta a facut mereu, ca sa poata impacheta frumos toate esecurile avute. Un antrenor fara valoare, un om fara caracter.

Eu nu sunt de acord cu tine. E foarte usor sa te arunci in acuze si critici. Dar sunt multe dedesubturi si multe detalii, pe care doar cei din apropierea echipei le stiu. Faptul ca echipa nu merge bine nu e vina antrenorului. Sunt multe cauze, multi factori care contribuie. Din cate imi aduc aminte, asa era si Rapidul in 2005. Nu facea mai nimic. Si apoi stim cu totii ce a urmat... Cat despre Razvan Lucescu ca om, cu tot respectul atribuit opiniei tale, dar te inseli. E un om cu mai mult caracter decat multi multi altii din lumea fotbalistica. Dar ma rog, fiecare cu opinia lui.

rumunek
rumunek  •  26 Ianuarie 2016, 09:27

Nimic nou, mereu il deranjeaza ceva, vantul, iarba, mingea, oamenii din umbra. Acum e norocul, care a parasit echipa. El e bun, cel mai bun. Si nu uita niciodata sa dea o ciorba ziaristilor. Asta a facut mereu, ca sa poata impacheta frumos toate esecurile avute. Un antrenor fara valoare, un om fara caracter.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează