SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Se încing spiritele! » Jucătoarele din Top 10 au început în forţă sezonul: doar Serena Williams a fost învinsă!

Victorie, pe urmă autografe pentru Maria Șarapova
Victorie, pe urmă autografe pentru Maria Șarapova

Articol de - Publicat miercuri, 07 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 06 ianuarie 2015 21:12

Şarapova a pierdut un singur game în primul meci al sezonului, Bouchard a învins-o pe Serena în Cupa Hopman, iar Kvitova şi Halep merg bine la Shenzhen.

Previziunile au fost făcute, întrebările au fost puse, acum e momentul acţiunii. Cu trei turnee în desfăşurare, la Shenzhen, Auckland şi Brisbane plus Cupa Hopman, primele impresii arată ca va fi un sezon încins în tenisul feminin.  Nouă din primele zece jucătoare ale lumii au ales să joace chiar de la săptămîna de debut a noului an.

La Shenzhen, turneu de categoria International, Simona Halep şi Petra Kvitova au cîştigat meciul din primul tur. Românca a avut nevoie de trei seturi pentru a trece, luni, de Annika Beck, iar cehoaica a învins-o ieri pe Bojana Jovanovski cu 6-1, 6-2. Halep urma să joace azi de la ora 07:30 cu Natalia Vihlianţeva pentru un loc în "sferturi".

Aglomeraţie la Brisbane
Restul jucătoarelor de Top 10 au ales Australia. La Brisbane joacă  Şarapova, Ivanovici şi Kerber. Maria s-a impus ieri cu 6-0, 6-1 în faţa Iaroslavei Şvedova. "E un început plăcut, mai ales că n-am mai jucat un meci de cîteva luni. În ciuda antrenamentelor, e un altfel de sentiment atunci cînd trebuie să concurezi împotriva cuiva. Am încercat să încep sezonul într-o formă bună şi cred că mi-a ieşit", a spus a doua jucătoare a lumii. Ana inaugurează sezonul azi, în timp ce Angelique şi-a trecut şi ea în cont prima victorie a lui 2015, după ce a învins-o pe Daria Gavrilova cu 6-3, 7-5.

Auckland-ul a fost ales doar de Caroline Wozniacki, care e favorită principală şi care a învins-o pe Julia Glushko cu 6-3, 6-2. "N-a fost cel mai estetic meci al meu, dar mă bucur că l-am cîştigat. Primul meci din sezon e mereu greu", a spus daneza care ocupă locul 8 în prima săptămînă a sezonului.

"Nu ştiu ce e în neregulă cu mine"
Perth-ul găzduieşte în aceste zile Cupa Hopman, o întrecere pe echipe la care au mers Serena Williams, Eugenie Bouchard şi Agnieszka Radwanska. Ieri, n-a fost o zi prea bună pentru liderul mondial, fiind învinsă de tînăra canadiancă cu 6-2, 6-1. Este prima victorie a lui Bouchard din trei partide disputate cu Serena.

"Nu ştiu ce e în neregulă cu mine. Mă simt foarte obosită, nu am deloc energie", a spus americanca. Însă ea a cîştigat luni primul meci al sezonului, cel pe care l-a disputat împotriva Flaviei Pennetta.

Radwanska, care a dus-o în echipa ei pe Martina Navratilova, şi-a cîştigat şi ea întîia partidă asezonului. Pînă la primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, mai sînt doar 11 zile.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
lapusneanul
lapusneanul  •  07 Ianuarie 2015, 10:22

doamna roxi, bouchard a luat si o bataie de la safarova, una urata rau :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează