SPORTURI  »  OLIMPIADA 2008  »  INCASARI

Stadionul Olimpic din Beijing a avut încasări de 54,2 milioane de dolari după JO din 2008

Articol de GSP - Publicat joi, 14 ianuarie 2010 00:00

Stadionul olimpic din Beijing, denumit "Cuib de pasăre", a încasat în urma vizitelor turistice şi a evenimentelor organizate suma de 54,2 milioane de dolari, după ce au avut loc Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, a informat cotidianul Marca, preluat de NewsIn.

Un purtător de cuvânt din staff-ul administrativ al arenei olimpice a explicat că vânzarea biletelor de vizitare abia dacă acoperă cheltuiala zilnică de întreţinere. Costul anual de exploatare a arenei ajunge la suma de 21,9 milioane de dolari, conform informaţiilor furnizate de cei care administrează stadionul.

După încheierea Jocurilor Olimpice din 2008, "Cuib de pasăre" nu a găzduit foarte multe evenimente sportive şi pentru moment administratorii nu ştiu cum să facă din arenă un loc rentabil.

În 2009, stadionul a a găzuit Supercupa Italiei, pe 8 august, opera Turandot pe 6 octombrie, Cursa Campionilor pe 3 noiembrie şi un festival de iarnă la jumătatea lunii decembrie.

Reprezentantul administraţiei arenei olimpice a anunţat că se plănuieşte construirea unor galerii comerciale pe o extinere de 600 de metri, un hotel şi restaurante cu tematică olimpică.

De asemenea, va fi deschis un muzeu olimpic unde vor fi expuse articole folosite la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Arena a fost inaugurată în iunie 2008, ocupă 21 de hectare şi are o capacitate de 91.000 de locuri.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează