SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA SHENZEN

Tradiţia ultimilor ani » Simona Halep a ajuns în fiecare an din 2010 încoace cel puţin o dată în sferturile turneelor din categoria Internaţional

Articol de - Publicat joi, 08 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 07 ianuarie 2015 21:30

Simona Halep urma să joace azi nu înainte de 7:30 în sferturile de finală de la Shenzhen. Din 2010 încoace, românca a ajuns cel puţin o dată pe an pînă în sferturile de finală ale unui turneu de categorie International.

"Simt că joc din ce în ce mai bine. Îmi doresc să ajung cît mai departe la acest turneu pentru că îmi place foarte mult", a spus ieri Simona Halep. Ea a învins-o în optimile de finală pe Natalia Vihlianţeva cu 6-2, 6-2  la Shenzhen şi joacă azi al 24-lea sfert de finală al carierei.

Meciul cu rusoaica de 17 ani şi clasată pe locul 584 a durat o oră şi a fost dominat de Halep, care nu a avut nici o clipă emoţii pentru deznodămînt. "Nu a fost atît de uşor pe cît a părut, e o jucătoare bună şi a dat tot ce a avut mai bun", a completat a treia jucătoare a lumii. Simona a curăţat greşelile de la serviciu, făcînd doar două duble greşeli faţă de primul meci, cînd a comis zece.

Un început bun de sezon pentru Simona, care respectă încă de la primul turneu al anului o tradiţie pe care singură a creat-o. În ultimii cinci ani, ea a ajuns cel puţin o dată în sferturile de finală ale unui turneu International, ultima categorie de competiţii în circuitul profesionist.

Halep a ajuns pentru prima oară între primele opt în aprilie 2010, la Marbella. De atunci nu a existat sezon în care să nu obţină o astfel de performanţă, cel mai bun an al româncei în asemenea competiţii fiind 2013, cînd a cîştigat trei trofee, Nurnberg, s-Hertogenbosch şi Budapesta.

Azi, ea urma să joace în sferturile de finală de la Shenzhen cu Aleksandra Krunici, 21 de ani şi  84 WTA. Sîrboaica a făcut anul trecut senzaţie la US Open, după ce a învins-o în turul trei pe Petra Kvitova şi a cedat apoi greu în "optimi" în faţa Victoriei Azarenka.

Evoluţia Simonei Halep în turneele International
2010 - 7 turnee jucate - cele mai bune rezultate: finală la Fes şi "sferturi" la Marbella
2011 - 12 turnee jucate - cele mai bune rezultate: finală la Fes şi "sferturi" la Auckland
2012 - 5 turnee jucate - cele mai bune rezultate: semifinale la Fes şi "sferturi" la Barcelona şi Hobart
2013 - 7 turnee jucate - cele mai bune rezultate: cîştigătoare la  Nurnberg, s-Hertogenbosch şi Budapesta
2014- 2 turnee jucate - cele mai bune rezultate: cîştigătoare la Bucureşti

16-7 este raportul dintre sferturile de finală cîştigate şi pierdute de Simona Halep înainte de cel de la Shenzhen

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează