SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  JO SOCI 2014

Uimitoarea transformare » Preşedintele CIO salută evoluţia oraşului Soci: ”S-a construit totul de la zero”

Articol de GSP - Publicat luni, 24 februarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 23 februarie 2014 23:24

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a remarcat ieri cum s-a schimbat Soci-ul dintr-o staţiune balneară stalinistă într-un oraş capabil să găzduiască o ediţie de succes a JO.

Pînă să primească organizarea Jocurilor din 2014, Soci-ul avusese alte două încercări eşuate. Actualul şef al CIO, Thomas Bach, s-a aflat în comisia de evaluare de la a doua tentativă ratată.

"Am venit aici şi mi-am spus: «Imposibil!»", şi-a amintit preşedintele într-o conferinţă de presă organizată ieri, în Rusia. "Tot ce vedeam era o veche staţiune balneară, construită în stil stalinist. Cînd intrai într-o cameră, trebuia să te uiţi în sus ca să te fereşti la timp în caz că se desprindea ceva din tavan şi-ţi cădea în cap", a descris el plastic situaţia de atunci.

"E uimitor ce s-a întîmplat", a remarcat Bach. "S-a construit totul de la zero. În plus, reacţia sportivilor, a comitetelor naţionale, a federaţiilor, sponsorilor a fost copleşitor de pozitivă. Voluntarii au arătat cea mai bună ospitalitate rusă. Nu au oferit doar un zîmbet, ci şi informaţia corectă".

Preşedintele CIO l-a apărat pe cel al Rusiei, spunînd că nu i se pare corect supranumele de "Jocurile lui Putin". El a argumentat că şi politicienii germani au beneficiat de pe urma succesului Cupei Mondiale de fotbal din 2006. "Domnul Putin a avut un rol important în pregătirea Jocurilor, ca şi Guvernul rus. Altfel am fi stat aici în altă stare de spirit".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close