SPORTURI  »  ALTELE  »  OLIMPISM

Umor englezesc şi candidaturi » Lordul Sebastian Coe a fost premiat de COSR

Ceremonia a avut loc la Muzeul Olimpic, Petrache oferindu-i Colanul unui Coe extrem de bine dispus // Foto: Pascal Pamfil /NOC Romania
Ceremonia a avut loc la Muzeul Olimpic, Petrache oferindu-i Colanul unui Coe extrem de bine dispus // Foto: Pascal Pamfil /NOC Romania

Articol de - Publicat vineri, 28 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 28 noiembrie 2014 00:09

Lordul Sebastian Coe, dublu campion olimpic şi preşedintele comitetului naţional britanic, a fost premiat de COSR şi şi-a anunţat dorinţa de a deveni şeful IAAF.

Coe este exemplul perfect de fost sportiv care se pricepe la management. Acum în vîrstă de 58 de ani pe care nu şi-i arată, Sebastian Coe a fost, pe rînd, campion olimpic la 1.500 de metri în 1980 şi 1984, preşedinte al Comitetului de Organizare a JO de la Londra şi este preşedinte al Comitetului Olimpic din UK.

La Bucureşti, Lordul Coe şi-a confirmat intenţia de a deveni preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Atletism, la alegerile ce vor avea loc în luna august a anului 2015 şi care se vor desfăşura la Beijing.

Coe a primit din partea lui Alin Petrache, preşedintele COSR, cea mai înaltă distincţie a acestui for, Colanul Olimpic. La decernare, Coe a oferit o felie din cel mai pur umor englezesc, adresîndu-i-se lui Petrache: "Vă mulţumesc pentru distincţie. Acum trebuie doar să le opresc pe fetele mele să o poarte prin cluburile de noapte. Dar sînt flatat şi onorat. Veniţi la Londra să ne vizitaţi în curînd şi cu siguranţă vă voi oferi ceva asemănător pe care să-l purtaţi la gît".

"I-am admirat întotdeauna pe sportivii români"
Coe, suporter implicat al echipei de fotbal Chelsea, şi-a motivat dorinţa de a deveni şeful atletismului internaţional, în locul lui Lamine Diack, prin faptul că este momentul să îşi ajute sportul care i-a adus succesul.

Sebastian Coe, care în perioada 1992-1997 a fost şi membru al Parlamentului britanic, şi-a adus aminte că ultima Olimpiadă la care a participat, cea de la Los Angeles, în 1984, a fost cea mai bogată pentru România din întreaga istorie.

"Erau timpuri politice grele pentru ţara voastră, dar sportul s-a ridicat deasupra politicii. I-am admirat întotdeauna pe sportivii români, dar cei mai dragi mi-au fost, desigur, cei care reprezentau atletismul", a mai spus Coe.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
mihrp
mihrp  •  29 Noiembrie 2014, 00:58

Sebastian Coe si Alin Petrache. Ce sa mai zic !?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close