FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  STEAUA - ACS POLI 2-0

Un cangur de Halloween » Steaua continuă cursa pentru a face eventul: 2-0 cu ACS Poli

Modul original de a se bucura al lui Georgievski a fost preluat rapid și de Piovaccari
Modul original de a se bucura al lui Georgievski a fost preluat rapid și de Piovaccari

Articol de - Publicat joi, 31 octombrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 30 octombrie 2013 22:49

Australiano-macedoneanul Georgievski s-a revanşat după ruşinea cu Chelsea şi aseară a calificat-o aproape de unul singur pe Steaua: gol şi fază creată de el la reuşita lui Piovaccari.

Reghecampf a învăţat ceva din eliminarea de anul trecut din Cupă. Atunci, tot în "optimi", folosea o echipă exclusiv din rezerve cu Chiajna şi era eliminat. Aseară, n-a mai riscat nimic şi a folosit din start aproape toţi oamenii de bază, plus Chipciu ca titular. Chiar şi aşa, meciul a început cu ratări mari ale oaspeţilor, printre care şi o bară a lui Furtado (5).

Georgievski, MVP
Lucrurile au reintrat în normal peste 6 minute, cînd driblingurile agitate ale lui Tănase au avut parte de o deviere fericită a unui fundaş timişorean, mingea a sărit din blocaj la Georgievski, care, dintr-o poziţie mai grea ca la autogolul cu Chelsea, a găsit totuşi drumul spre plasă. De aici, totul a părut să fie simplu pentru Steaua. Şi-a făcut jocul de pase, a dominat, şi-a creat şi cîteva ocazii pînă la pauză, însă Piovaccari şi Tănase au fost neinspiraţi.

Prima repriză 3-4-3, a doua 4-2-3-1
În partea a doua, Reghe i-a lăsat să joace şi pe Stanciu, şi pe Adi Popa, l-a scos pe Chipciu după 55 de minute şi a revenit din 3-4-3 la sistemul obişnuit, 4-2-3-1. Personajul debutului de repriză secundă a fost Piovaccari. Italianul a cerşit două penalty-uri, după două faze în care nimeni nu l-a faultat, şi s-a ales cu un "galben" pentru simulare. Apoi, s-a revanşat cînd a înscris cu toată poarta goală în faţa, după o fază pe dreapta creată perfect de Georgievski.

Caută eventul după 17 ani
La 2-0, plictiseala trebuie să-l fi cuprins şi pe Mihai Stoica, managerul general al Stelei care, chiar în timpul meciului, dădea like-uri la diferite fotografii pe facebook! Minutele de final au trecut fără ca măcar Poli să se apropie de poarta lui Niţă, iar Steaua merge în "sferturi".

Ultima dată cînd a fost acolo s-a întîmplat în 2010-2011, sezon în care trupa din Ghencea a şi cîştigat trofeul. Diferenţa e că, de data aceasta, Reghecampf vrea şi mai mult. Eventul, pe care Steaua nu l-a mai făcut din 1997, cînd Reghe era jucător în tricoul roş-albastru.

"A surprins modul în care m-am bucurat? Acesta e felul meu de a fi exuberant după ce marchez un gol. A fost o perioadă mai grea pentru mine, dar mi-au fost alături exact cei care contează, adică antrenorul, colegii, staff-ul, cei din conducere" (Daniel Georgievski, fundaş Steaua)

"Nu pot, deocamdată, să duc 90 de minute la ritmul de dinainte de accidentare. Nu am cum să mă gîndesc la barajul cu Grecia pentru că fizic nu sînt pus la punct. Cît priveşte Cupa, e un obiectiv clar pentru noi, vrem eventul" (Alexandru Chipciu, mijlocaş Steaua)

"Diferenţa de scor e prea mare. Am fi meritat să marcăm şi noi un gol, dar calificarea Stelei e absolut meritată" (Aurel Şunda, antrenor ACS Poli Timişoara)

"De aici înainte, orice echipă pe care o vom întîlni va fi un adversar puternic, dar la fel de adevărat e că şi pentru orice echipă, Steaua va fi un adversar cam imposibil de bătut" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

593040-steaua-poli-2-0.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

N-a mai riscat şi s-a calificat
Laurenţiu Reghecampf e decis ca în acest an să forţeze eventul cu Steaua, aşa că aseară a trimis marea majoritate a titularilor pe teren. Dacă anul trecut a riscat cu Chiajna şi a fost eliminat din competiţie, de această dată doar Florin Niţă i-a luat locul lui Tătăruşanu în poartă. Chiar dacă a jucat cu cei mai buni fotbalişti din lot, Reghe a luat şi decizii ciudate, lăsîndu-i în afara lotului pe Kapetanos, Pîrvulescu, Tatu sau Mihai Costea. Din lot a mai lipsit şi Mihai Pintilii, accidentat.

Puţini şi acum
După ce l-au băgat în sedinţă pe Mihai Stoica după meciul cu Basel din Champions League, suporterii roş-albaştrilor au reuşit să primească asigurări din partea conducerii că toate meciurile din competiţiile interne se vor juca pe stadionul Ghencea. Chiar şi aşa, aseară fanii nu s-au înghesuit să vină la stadion, chiar dacă cel mai ieftin bilet a costat 5 lei la peluză şi 10 lei la tribuna a II-a. Puţin peste 5.000 de suporteri au fost în tribune, iar cei de la Peluza Sud au continuat cu scandările împotriva lui MM.

Bucuria "cangurului"
Georgievski a reuşit să deschidă scorul în minutul 11 al partidei. Muntenegreanul poreclit "cangurul nebun" a reluat în poarta goală mingea respinsă de portarul advers şi imediat după asta s-a bucurat într-un stil original. S-a oprit în marginea careului de 16, a ţopăit de cîteva de ori ca un cangur, apoi s-a prăbuşit pe gazon ca şi cum ar fi fost împuşcat. Daniel continuă seria de coregrafii după goluri, începută de Latovlevici sezonul trecut, în deplasarea de la Piatra-Neamţ.

INBOX:
- Alexandru Chipciu a fost pentru prima dată titular după accidentarea care l-a ţinut cinci luni pe bară. El mai fusese folosit doar în partida cu Viitorul din campionat, atunci intrînd pe finalul reprizei secunde.
- Suporterii Stelei aflaţi la Peluza Sud au înjurat nonstop conducerea LPF, după ce aceasta a decis ca galeriile să fie interzise în deplasare după incidente la meciurile de pe teren propriu.
- Andrei Prepeliţă le-a dat emoţii steliştilor după ce, în minutul 9 al meciului, s-a prăbuşit pe teren după un şut de la 25 de metri. Acesta a putut continua partida, după ce-a fost consultat de medicul Paligora.
- După ce a fost mutat de la închisoarea Jilava la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, ieri, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a primit pentru prima dată vizita soţiei sale, conform România TV.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (38)
cfrclujole
cfrclujole  •  06 Noiembrie 2013, 23:23

Circari, la fel si in CL!..)))

aius
aius  •  31 Octombrie 2013, 22:05

interesant articol!!!!!:)))))....de ras...

polistul68
polistul68  •  31 Octombrie 2013, 16:48
Postat de ticutroya pe 31 Octombrie 2013, 15:12

Ce gesturi de handicapat [ auzi cangurul ?? ] , iti vine sa vomiti , zici c-a evadat de la ospiciu . S-arunca in cap ca boul pe brazda , dupa ce ca fundasii lui Poli se retrgeau din calea mingii , ce n-am vazut in viata mea !!

Prietene, sunt timisorean, si nu iti dau dreptate..din pacate, nu a fost blat. trebuie sa recunosc ca asta e valoarea jucatorilor de la Poli ina cest moment. Sper sa scapam de retrogradare, sa faca Relu Sunda ceva in iarna, sa mai cistigam si noi ceva...bani nu sunt, lot de jucatori nici atit, public nu....cam nasol, dar sper sa o scoatem la capat

Vezi toate comentariile (38)
Comentează