SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU DIN ABU DHABI

Vettel nu l-a lăsat pe colegul Webber să cîştige la Abu Dhabi şi a bifat a şaptea victorie consecutivă

Vettel va ataca recordul lui Ascari (9 victorii consecutive) în cele 2 curse care au rămas pînă final, Austin și Interlagos
Vettel va ataca recordul lui Ascari (9 victorii consecutive) în cele 2 curse care au rămas pînă final, Austin și Interlagos

Articol de - Publicat luni, 04 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 noiembrie 2013 20:15

Australianul plecase din pole position, iar la finalul sezonului se va retrage din Formula 1. Germanul a vrut cea de-a şaptea victorie consecutivă, pe care a obţinut-o, egalînd recordul lui Schumacher din 2004.

Dominaţie Vettel! Dominaţie Red Bull! Şi nu s-a terminat Marele Circ! Mai sînt două etape, dar lucrurile s-au lămurit săptămîna trecută în India, atunci cînd Sebastian Vettel a devenit matematic campion mondial. Şi tot atunci, Red Bull cîştiga titlul la "constructori".

La fotbal, în ultimele etape, în situaţia în care pentru unele din echipe competiţia nu mai are miză, apar blaturile.

N-a fost blat la Red Bull
Ieri, la Abu Dhabi, se aştepta o victorie a lui Mark Webber, care obţinuse pole-position-ul, iar în spatele său se afla chiar Vettel, colegul de echipă. Mai mult decît atît, australianul se pregăteşte să agaţe definitiv casca de pilot în cui.

Aceeaşi echipă, aceeaşi maşină, un Vettel, cu patru titluri mondiale la rînd, toate cărţile în favoarea lui Webber.

Mai trebuia să vrea şi Vettel acest lucru. Iar Vettel e german şi ştiţi cum sînt nemţii, fără sentimente atunci cînd e vorba de o competiţie.

Şi ar mai fi ceva. Înaintea Grand Prix-ului din Abu Dhabi, Vettel avea 6 victorii consecutive, iar încă un succes însemna egalarea recordului deţinut de un alt german, Michael Schumacher: 7 victorii la rînd.

Cursă solitară pentru Vettel
Asta s-a şi întîmplat. Vettel, plecat al doilea în cursă, s-a pus repede pe treabă. A trecut în frunte, profitînd de un start ratat al australianului, şi dus a fost.

Webber a luat locul doi, însă diferenţa dintre cei doi a fost de o jumătate de minut.

A trişat Alonso?
Alonso a terminat pe locul 5, dar spaniolul încă nu e sigur de asta. Imediat cum a ieşit de la boxe, pilotul lui Ferrari l-a depăşit pe Vergne (Toro Rosso) prin exterior, dar pe o bandă aflată în afara circuitului, ceea ce este interzis.

Comisarii de cursă urmează să-şi spună cuvîntul, iar dacă Alonso va fi găsit vinovat, va primi 20 se secunde penalizare, ceea ce l-ar retrograda pe spaniol pînă pe locul 9. Ar bine pentru Mercedes, care se luptă cu Ferrari pentru locul doi în clasamentul constructorilor. Ultima miză a acestui sezon. Şi recordurile lui Vettel, bineînţeles.

7 victorii consecutive a adunat Sebastian Vettel în acest sezon. Germanul a egalat astfel performanţa lui Michael Schumacher, recordul lui Schumi fiind obţinut în 2004

9 victorii consecutive este recordul absolut deţinut de italianul Alberto Ascari de 60 ani. Vettel poate egala această performanţă dacă va cîştiga următoarele două curse, ultimele de altfel, SUA şi Brazilia

11 este numărul de victorii obţinute de Vettel în cele 17 curse desfăşurate în acest sezon

6 podiumuri are Mark Webber în acest sezon. Nici o victorie pentru australian

593504-cursa-abu.jpg

593505-clasamente.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
flo_ax
flo_ax  •  04 Noiembrie 2013, 10:24

nenea... comisarii si-au spus de ceva timp cuvantul in cazul Alonso. Startul ratat al lui Webber a fost ca n-a avut KERS.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează