FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BRAŞOV 2-1

VIDEO Buni, dar noroc cu Balaj » Dinamo a reuşit o victorie la limită cu Braşov, 2-1. Arbitrul n-a văzut al doilea penalty

Valentin Lazăr a marcat primul său gol în Liga 1 pentru Dinamo
Valentin Lazăr a marcat primul său gol în Liga 1 pentru Dinamo

Articol de - Publicat luni, 04 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 04 noiembrie 2013 00:12

După ce au avut nenumărate ocazii şi au controlat jocul, "cîinii" puteau fi egalaţi pe final dacă arbitrul băimărean acorda un penalty evident pentru braşoveni.

Studierea adversarului din teren? Nu mai e la modă! "Cîinii" au început meciul atacînd: Rus l-a lansat în atac pe Ţucudean la prima fază periculoasă, dar vîrful s-a pierdut cu firea şi a centrat în careu, unde nu se afla nimeni.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Meciul era presărat cu ocazii mici, iar la zece minute apăreau fazele de gol. Prima dată după primul sfert de oră, cînd Luchin i-a pus o minge pe frunte lui Boubacar, africanul a trimis sub bară, dar Mutu a scos miraculos.

"San" Mutu şi atît
Portarul braşovenilor şi-a continuat evoluţia aproape perfectă, într-o repriză în care colegii nu prea l-au ajutat. Matei a scăpat pe dreapta, a şutat puternic, dar "stegarul" a fost iar la post. Respectînd regula celor zece minute între ocaziile mari, Curtean l-a depăşit pe Străuţ, şi-a concentrat toată forţa şi l-a testat din nou pe Mutu, dar acesta a boxat în lateral. Ţucudean s-a implicat şi el în fază, dar nu a putut să o bage în aţe, cu zece minute înainte de final.

Bombardamentul a continuat: Lazăr a trimis la firul ierbii din dreapta, Boubacar s-a întins, dar tabela a rămas "albă". Şi durităţile şi-au găsit locul. În minutul 45, Mateiu a intrat urît la Filip şi a fost avertizat. Braşovenii au fost pedepsiţi pentru intrarea închizătorului, Curtean a centrat din lovitură liberă, iar francezul Thicot a împins mingea în plasă în prelugirile primei părţi. Pauză!

S-a respectat regula
Alte zece minute, altă fază. Lazăr a combinat superb la jumătatea terenului cu Boubacar, a pătruns pînă în marginea careului şi a "plesnit-o", fără nici o şansă pentru Mutu. Ţucudean a primit o pasă filtrantă, dar a tras puţin pe lăngă buturi.

"Cîinii" s-au relaxat şi Surdu a profitat. Boubacar l-a faultat şi croatul Aganovici a transformat, cu 15 minute înainte de final. Putea fi 2-2 dacă Balaj nu trecea cu vederea un fault în careu al lui Grecu la Dias. Braşovenii au mai forţat pe final, dar nu au putut schimba într-un sfert de oră o evoluţie mediocră per total.

10-5 în favoarea lui Dinamo a fost raportul ocaziilor la meciul de aseară

"Am avut cel puţin un ofsaid dictat total aiurea! Eu cred că am fost mult peste Braşov şi victoria e meritată. Am văzut o altă atitudine, dar încă ratăm foarte mult" (Ionuţ Negoiţă, finanţator Dinamo)

"Mă bucur că am strîns trei victorii consecutive. Sînt mulţumit de cum arată echipa şi sînt optimist în ceea ce priveşte viitorul" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

"Ne simţim frustraţi, am fi meritat un punct. Sîntem prea mici pentru a avea parte de un arbitraj corect. Cred că am fi meritat şi noi un punct din acest meci" (Cristi Ionescu, căpitan Braşov)

"E a patra înfrîngere consecutivă, iar trei dintre ele se datorează arbitrilor. Balaj a greşit, asta e clar! Venisem aici să luăm cel puţin un punct. Din păcate, am făcut şi mari erori în defensivă şi asta ne-a costat" (Constantin Zotta, preşedinte Braşov)

"Important e că noi sîntem în creştere şi alţii, mă refer la cei care au jucat tot cu o echipă din Braşov, sînt în scădere" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

"Am avut cîteva ocazii să ne desprindem, dar le-am ratat. Nu ne putem bucura prea mult de această victorie pentru că am suferit pe final. Am avut o săptămînă magică, două victorii în campionat şi una în Cupă" (Laurenţiu Rus, fundaş Dinamo)

593582-dinamo-brasov-2-1.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Pelici şi-a dat demisia!
Antrenorul lui FC Braşov, Alexandru Pelici, a anunţat la finalul partidei de aseară că va demisiona azi: "S-a greşit mult împotriva Braşovului, am pierdut o grămadă de puncte din cauza arbitrajului. Nu ni le mai dă nimeni înapoi, eu am decis să plec. A fost ultimul meu meci la această echipă. Sînt om de onoare şi spusesem dinainte că voi pleca".

"O să am o discuţie cu Pelici. Ne anunţase după eşecul din Cupă că va pleca, indiferent de rezultat. Sper totuşi să se răzgîndească", a spus Constantin Zotta, preşedintele Braşovului.

Minut pentru "Tata Ucu"
Înainte de startul partidei, oficialii dinamovişti au ţinut un minut de reculegere în memoria lui Laurian Taus, sau "Tata Ucu", aşa cum a fost cunoscut fostul medic al braşovenilor. Acesta a decedat sîmbătă, la vîrsta de 87 de ani, şi ocupa pînă atunci o poziţie onorifică în clubul pe care l-a servit timp de 53 de ani. Printre altele, Taus a fost singurul medic al unei echipe de fotbal din România recunoscut de FIFA.

Danciu n-a prins lotul!
Atacantul Ionel Dănciulescu, 36 de ani, nu a fost inclus în lotul de 18 de către antrenorul Flavius Stoican pentru meciul cu Braşov. În locul lui Danciu au fost preferaţi Ţucudean, titular, iar pe banca de rezerve opţiunile din ofensivă au fost tînărul Dorin Rotariu şi francezul Joel Thomas.

Popa, rupt, Aganovici forţat
Mijlocaşul Iulian Popa a suferit o accidentare de ultim moment şi nu a putut face parte din lotul pentru deplasarea din "Ştefan cel Mare". Cel mai probabil acesta va absenta aproximativ o săptămînă. Pe de altă parte, croatul Adnan Aganovici a fost recuperat la limită de staff-ul medical şi a intrat titular, fiind folosit de Alexandru Pelici în spatele vîrfului Buga.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (46)
beetlejuice
beetlejuice  •  05 Noiembrie 2013, 02:52
Postat de cristi1097 pe 04 Noiembrie 2013, 15:25

sa vazut la corona ca nu jucati nimic , va bateau aia daca nu va ajuta arbitrul breee

vai a fost 11m . Da,ca si faza a fost,dar nimeni nu spune ca inainte de 11m a fost hent si situatie de offside. Dar hai sa comentam sa ne aflam in treaba

bibiloiu
bibiloiu  •  04 Noiembrie 2013, 18:32

Noua steaua si noul dinamo sunt de fapt vechile cluburi banditesti ale fotbalului romanesc .........................

calinescu_
calinescu_  •  04 Noiembrie 2013, 18:09

AM SPUS CA V-A FI GREU .....!!! STELIANO FILIP E O NULITATE ABSOLUTA ....!!!! COSMIN MATEI LA FEL ....!!!! CU ASEMENEA OAMENI NOI VOM INCEPE FIECARE MECI CU UN HANDICAP ....!!!! PACAT .......!!!!

Vezi toate comentariile (46)
Comentează