INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARC

VIDEO Lumea se închină la Leo Messi » Planeta sportului uluită după recitalul argentinianului la Barca - Manchester City 1-0

Prima pagină a Gazetei de azi +4   FOTO
Prima pagină a Gazetei de azi

Articol de - Publicat vineri, 20 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 19 martie 2015 21:47

Messi nu joacă, zboară. "Îngerul" Barcei a plutit deasupra tuturor cu City. "El e cel mai mare din toate timpurile. Nici să nu îndrăzniţi să mă contraziceţi!", a comentat legendarul englez Gary Lineker.

Miercuri, nu a existat decît numărul 10 blaugrana pe gazon. Nu a înscris, dar a făcut spectacol. Un show unic, uluind lumea întreagă. Cînd Leo i-a strecurat mingea printre picioare lui Milner într-un gest de o fineţe rară, Gary Neville a exclamat live pe Sky Sports: "Să-mi strîng picioarele!"

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului Barcelona - City 1-0!

"Pe Messi îl compar cu Pele şi Maradona. Pe Ronaldo îl compar cu Messi. Aţi înţeles care e diferenţa dintre Leo şi Cristiano?". Hristo Stoicikov, bulgarul-rachetă, cîştigător al Ligii cu dream-team-ul Barcei lui Cruyff din 1992, le face cu ochiul jurnaliştilor, zîmbind şugubăţ.

"Totul e atît de uşor cu Leo"
Demonstraţia lui Messi se încheiase. Cu City, argentinianul a inventat un sport nou, fotbal în levitaţie, a plutit deasupra tuturor, conducîndu-i cu o baghetă fermecată în cea mai bună repriză a carierei sale. 45 de minute de vis, care i-au adus lumea la picioare. Fotbalişti, antrenori, ziarişti, impresionaţi de vrăjitorul argentinian. Leo joacă la fel ca la 17 ani, atît de natural, cu o plăcere unică, fericit în imensa lui pasiune.

Curios, tocmai acum n-a înscris, dar a fost divin. Gazzetta dello Sport a trepidat văzîndu-l: "Messi assist, Messi «urechi», Messi aleargă, Messi cade şi se ridică, imun la loviturile adversarilor, Messi ajută apărarea, Messi recuperează. Iată inima Barcelonei! Cu Messi, totul e atît de uşor".

Pep, fermecat de clipa magică
Cînd decarul blaugrana i-a strecurat mingea printre picioare lui Milner, aruncîndu-l în fund pe ferocele britanic (minutul 37:37) - noi îi spunem "urechi", italienii tunel, spaniolii cano, englezii nutmeg -, Gary Neville a exclamat în direct la microfonul Sky Sports: "Să-mi strîng picioarele!". Iar cîteva secunde mai tîrziu, o legendă a fotbalului insular, Gary Lineker, a comentat pe Twitter: El e cel mai mare din toate timpurile. Nici să nu îndrăzniţi să mă contraziceţi".

În tribună, Guardiola a fluierat încîntat de arta messiană, acoperindu-şi apoi faţa cu mîinile. "«Doamne, ce minune!», pare să spună antrenorul lui Bayern. Pep îl ştie atît de bine de la Barca şi tot e fascinat de el", a scris Daily Mail.

"Sînt trist pentru Leo"
La final, analizînd jocul la Sky Sports, Thierry Henry a încheiat cu o observaţie: "Sînt trist pentru Leo. Şi supărat, pentru că oamenii se îndoiesc de el uneori. Cum e posibil? Cum să ai dubii cu Messi? A atins un nivel atît de ridicat încît mi-e imposibil să cred că unii au încă îndoieli. N-ar trebui decît să ne bucurăm cu el. E pură plăcere".

Brave Hart
Faptul că Messi, Suarez, Neymar şi ceilalţi catalani n-au înscris decît un gol miercuri e din vina lui Joe Hart. Portarul lui City a fost senzaţional. A blocat 10 mingi în poziţii extreme, cele mai multe parade într-un meci de Ligă. "E fenomenal", l-a elogiat Messi. "Nu, el e fenomenul", i-a răspuns Hart.

Va fi Real - Barca?
Tragerea la sorţi pentru "sferturile" Ligii va fi azi, de la ora 13:00 (în direct pe Digi 1, Dolce 1 şi Eurosport), la sediul UEFA de la Nyon. Nu mai există nici o regulă: pot juca şi două echipe din aceeaşi ţară. N-ar fi exclus un Real - Barca ori un alt superderby ca Bayern - PSG.

Anglia, 0 echipe!
Pentru a doua oară în ultimii trei ani (prima dată, în 2012-2013), Premier League nu mai are nici o reprezentantă în "sferturile" Champions. Liverpool a fost eliminată în grupe, iar Chelsea, Arsenal şi Man. City în "optimi". Englezii cer vacanţă de iarnă în campionat: "Toţi sîntem extenuaţi"

"În urmă cu cîteva luni spuneaţi că sînt un dezastru. Ce repede am trecut de la dezastru la cel mai bun!" (Leo Messi, atacant Barcelona)

"Am jucat împotriva lui Bayern în acest sezon şi n-a ieşit rău. Dar cum să joci împotriva lui Messi?" (Manuel Pellegrini, manager Man. City)

"Am spus mereu că e cel mai bun fotbalist din istorie. Sînt fericit că-i sînt antrenor" (Luis Enrique, antrenor Barcelona)

"Messi e masterclass. Nu există nici o dezbatere. Cei care iubesc fotbalul ştiu că e cel mai mare" (Jordi Alba, apărător Barcelona)

"Messi e o legendă vie. Face întotdeauna trucuri la care nu se aşteaptă nimeni" (Javier Mascherano, mijlocaş Barcelona)

"Leo ne surprinde la nesfîrşit. Totul e atît de natural la el. Fanii vin la fotbal pentru Messi" (Andres Iniesta)

Presa europeană îl adoră:

L'Equipe, jurnal francez:
"Messi e singur pe planetă. Fotbalul înseamnă el şi ceilalţi"

Daily Mail, jurnal britanic:
"Genial. Se distrează cu adversarii precum un toreador cu taurul"

Mundo Deportivo, jurnal spaniol:
"Sublim. Fiecare atingere de balon ovaţionată de Camp Nou"

29 de ocazii de gol a creat Messi în acest sezon de Champions, cele mai multe

16 driblinguri a făcut Messi miercuri, mai mult decît toată echipa lui Man. City (10)

4 tacklinguri a adunat Leo în "dubla" cu City; Kompany, stoperul rival, doar unu

8 calificări consecutive în "sferturile" Ligii are Barcelona, recordul competiţiei

1 jucător suspendat va avea Barca în "sferturi", Dani Alves (cumul de "galbene")

Cifrele lui Messi cu City:
- 8 şuturi
- 5 pase-cheie
- 1 assist
- 16 driblinguri
- 3 "urechi"

BARCELONA - Man. City 1-0 (2-1 în tur)
(Rakitici 31)

BARCELONA: Ter Stegen - Dani Alves (90+1 Adriano), Pique, Mathieu, Jordi Alba - Rakitici (84 Rafinha), Mascherano, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar. Antrenor: L. Enrique

MAN. CITY: Hart - Sagna, Kompany, Demichelis, Kolarov - Nasri (46 Navas), Y. Toure (72 Bony), Fernandinho, Milner (87 Lampard) - David Silva - Aguero. Antrenor: M. Pellegrini

A arbitrat Gianluca Rocchi (Italia)

Cine cîştigă Liga?
1. Bayern 3,25
2. Barcelona 3,50
3. Real Madrid 4,50
4. Paris SG 12
5. Atletico 13
6. Juventus 15
7. FC Porto 41
8. AS Monaco 67
* Cotele caselor de pariuri internaţionale.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (36)
totdd
totdd  •  20 Martie 2015, 22:05
Postat de bogdzsch pe 20 Martie 2015, 11:57

Daca tu zici ca Hagi a fost mai bun ca Messi,inseamna ca nu mai avem ce discuta.

nu am spus ca hagi a fost mai bun ca messi, am spus ca ce mare harat a facut messi? a dat craci unui adversar, pai hagi facea deastea meci de meci si nu mai urla presa internationala. ba cateodata ii dadea de 2 ori craci la acelasi jucator in aceeasi faza. am spus ca messi nu a facut nimic altceva, decat a dat craci unui adversar......ce dreacu e asa senzational?

totdd
totdd  •  20 Martie 2015, 22:03
Postat de bogdzsch pe 20 Martie 2015, 11:51

La ora actuala Messi face mai multe decat a facut vreodata Ronaldinho.Leo e complet din toate punctele de vedere,pe Ronaldinho l-a dat in jos si viata personala/de noapte.Ronaldinho a fost un magician,dar nu era la fel de bun ca Messi la pase decisive,recuperari,nici macar la goluri inscrise.

ca sa fie complet ar trebui sa aiba lovitura de cap si detenta mai bune decat ronaldo portughezul. de asemenea ca sa fie complet ar trebuis a inscrie in forta de pe la 40 metri, ca portughezul.....asa ca, amandoi sunt doi jucatori foarte buni, dar sunt departe amandoi de cei mai buni din toate timpurile

ziggyman
ziggyman  •  20 Martie 2015, 18:08
Postat de adi84. pe 20 Martie 2015, 12:13

www.youtube.com/watch?v=Tea20qaiYl4 www.youtube.com/watch?v=k8tfpb9zUa0 Iar ronaldinho, este cu mult peste Messi...Zidane la fel. Azi nu mai exista jucatori ca pe vremea celor 3 magnifici,Ronaldo, Ronaldinho si Zidane, sau daca mai jaca unii dintre ei sunt deja in ultimele clipe ale carierei. Nu mai exista Nesta, Stam, Maldini, Cannavaro, Dennis Berkamp, Zanneti, Batistuta, Keane, Figo, Nedved, Henry, Kluivert, Del Piero, Costacurta etc, toti de o valoare incredibila. Ei, peste toti acesti monstri sacri ai fotbalului, au existat 3 zei ai fotbalului iar Ronaldo a fost incredibil. Cand auzi din gura lui Zidane ca Ronaldo este cel mai bun njucator contra caruia a jucat, ce mai este d spus?

ca nu a jucat impotriva lui Messi

Vezi toate comentariile (36)
Comentează