FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  STEAUA - DINAMO 1-1

VIDEO și FOTO » Fotbal, orgolii și spectacol! Steaua și Dinamo au remizat într-un superduel cu două goluri

Foto: Alex Nicodim +47   FOTO
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 august 2016 22:28

Steaua și Dinamo au terminat la egalitate cel de-al 165-lea derby din istorie, pe Arena Națională, scor 1-1, în etapa a cincea din Liga 1.

"Câinii" au deschis scorul rapid. În minutul 11, Vali Lazăr execută un corner, iar Rotariu reia cu capul și înscrie. La două minute după gol, spiritele s-au încins și jucătorii celor două formații s-au luat la bătaie la mijlocul terenului.

Roș-albaștrii au egalat în minutul 17 prin nou venitul William de Amorim, care a șutat de la 30 de metri și l-a învins pe Brănescu.

În partea a doua, Stanciu și-a încercat și el norocul, dar șutul său e respins în corner de Brănescu. Dinamo n-a terminat meciul în 11 jucători, după ce Steliano Filip a văzut cartonașul roșu pentru un cot aplicat în figură lui Adi Popa cu două minute înainte de final.

Palmares în Liga 1: 137 meciuri - 41 victorii Steaua, 50 remize, 46 victorii Dinamo 
Golaveraj: Steaua 185, Dinamo 180

27.027
de spectatori au fost în tribunele Arenei Naționale

STEAUA - DINAMO 1-1  VIDEO / liveTEXT
Au marcat: De Amorim 17 / Rotariu 11
Eliminare: Steliano Filip îi aplică un cot în figură lui Adi Popa, când stelistul a scăpat pe contraatac, și vede direct roșu în min. 88.

Steaua: Fl. Niță – Enache, Tamaș, Mitrea, Momcilovic – Ad. Popa, N. Stanciu (cpt), Boldrin, Hamroun – Fl. Tănase, De Amorim.
Rezerve: V. Cojocaru – Tudorie, Muniru, Aganovic, Achim, Ov. Popescu, Bourceanu.
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Dinamo: Brănescu – Romera, Nedelcearu, Mevlja (cpt), St. Filip – Hanca, Busuladzic, Palic – D. Rotariu, Gnohere, V. Lazăr.
Rezerve: Penedo – M. Popescu, D. Popa, P. Petre, Vl. Olteanu, I. Șerban, A. Marc.
Antrenor: Ioan Andone

Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti), Asistent 1: Vasile Marinescu (Bucureşti), Asistent 2: Adrian Radu Ghinguleac (Bucureşti), Rezervă: Marcel Bîrsan (Bucureşti), Observator LPF: Mircea Călin (București), Observator CCA: Aron Huzu (Sibiu) 

 

 
 

 

 
UPDATE 

În minutul 13, după golul dinamoviștilor, Gnohere și Boldrin s-au îmbrâncit la mijlocul terenului, iar ceilalți jucători au reacționat imediat, apoi fotbaliștii ambelor formații s-au încăierat. După intervenția arbitrului spiritele s-au calmat.


Foto: Raed Krishan (Gazeta Sporturilor)

UPDATE 20:50

Așa arată stadionul înainte cu 10 minute de startul derby-ului.

UPDATE 20:33

Mai mulți suporteri dinamoviști s-au luat la bătaie între ei în peluza destinată acestora. Unul dintre ei a fost împins pe scări și s-a lovit destul de serios. Conflictul s-a stins imediat!

UPDATE 19:10

Suporterii dinamoviști sunt dezbrăcați de vestele albe cu care erau pregătiți să facă o coregrafie în această seară. Nervii sunt întinși la maximum în zona Arenei Naționale, fanii "câinilor" fiind vizibil iritați de decizie. 

"Regulile le stabilește organizatorul și le aplica firma de pază cu care are contract. Jandarmeria nu poate interveni în această ecuație, poate doar să aplice legea, în care nu scrie că e interzis accesul cu veste", a declarat Georgian Enache, purtător de cuvânt Jandarmeria București, pentru GSP.ro.

update 18:30 

Cum se pregătesc dinamoviștii de coregrafia cu veste alb-roșii:

update 18:15

Dinamoviștii încep să se strângă la McDonalds-ul din apropierea Arenei Naționale. Alături de ei este și directorul sportiv Ionel Dănciulescu, cu mai mulți avocați.

Roș-albii ironizează pe rețelele de socializare prezența masivă a fanilor dinamoviști la meci, în contrast cu cei steliști, care nu prea s-au înghesuit la derby:

După ce au epuizat biletele la peluză, dinamoviștii merg și la tribuna a doua! Detalii AICI 

Laurențiu Reghecampf se confruntă cu mari probleme de lot înainte de derby și nu se poate baza pe Toșca, Pintilii și Golubovici.

De cealaltă parte, Ioan Andone nu se confruntă cu probleme de lot și speră să continue seria meciurilor bune din acest început de sezon, care au propulsat-o pe Dinamo pe prima poziție în Liga 1.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (826)
tonyys
tonyys  •  21 August 2016, 06:57

Daca Steaua nu era obosita dupa meciul extrem de dificil cu city,ar fi avut un meci usor cu dinamo....oricum arbitrii au fost cei mai buni jucatori ai lui dinamo anuland un gol valabil a lui Adi Popa si neacordand un 11m clar la hamroun.

bigdeal
bigdeal  •  21 August 2016, 05:37
Postat de robert_1 pe 21 August 2016, 00:57

Bravo...ti-ai castigat dreptul, iti raspund acum ! la ultimele 5 , antrenor este cel cu tavalugul din deal, care desi dispune de un lot in care sa investit 3 milioane vara asta, si ai aduce becali ce fotbalist doreste, nu este in stare sa bata o echipa cu jucatori liberi, platiti prost,,,si asta ptr ca in ultimele meciuri a intanlit niste antrenori, rednic ,andone, care fac din *** bici...si care stiu sa il surclaseze tactic, cu mijloace mult sub ceea ce are acest inganfat

Robert tata, te bat cu doom-ul in cap pana inveti sa scrii corect. *** la lectii!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lovesexanddrugs
lovesexanddrugs  •  21 August 2016, 05:23

nu stiu ce cai verzi pe pereti visati voi. poate va uitati la al meci. Ca la Steaua Dinamo n-a fost nici fotbal si nici spectacol. ci o demonstratie a neputintei fotbalului romanesc. faulturi, multe greseli, fara ocazii si goluri inscrise pe erori defensive.

Vezi toate comentariile (826)
Comentează
Close