SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Viteză în noapte » Simona Halep s-a ţinut de cuvînt: "Am jucat mai bine ca în primul tur”

Simona Halep s-a bucurat intens la finalul meciului
Simona Halep s-a bucurat intens la finalul meciului

Articol de - Publicat joi, 22 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 21 ianuarie 2015 21:54

A treia jucătoare a lumii a dominat meciul cu Jarmila Gajdosova, 6-2, 6-2, pe care l-a încheiat după 57 de minute, aproape de ora unu noaptea la Melbourne.

Simona Halep a adormit tîrziu ieri la Melbourne. Nu-i place să piardă nopţile, dar ieri n-a avut încotro. Evenimentele au obligat-o să iasă din rutina pe care o respectă cu multă precizie. Partida sa cu Jarmila Gajdosova a fost programată ultima pe Rod Laver Arena.

Nimeni nu s-a gîndit că meciul dintre Nadal şi americanul Smyczek va dura peste patru ore. Românca a avut mult de aşteptat, dar nu s-a plîns de acest lucru. "Am stat în vestiar cu echipa mea. Am vorbit, am rîs, nimic special. Am făcut încălzirea o singură dată pentru că ştiam că Nadal va cîştiga", a spus ea.

După meciul din primul tur cu Karin Knap, românca a spus că va juca mai bine în următorul meci. Şi aşa a făcut. Scăpată de emoţiile debutului şi avînd scopul de a încheia cît mai repede partida, Simona a jucat aproape perfect, a întîlnit mingea devreme, a stat aproape de linia de fund şi a deschis unghiurile aşa cum ştia ea cel mai bine.

Unidimensionalităţii Jarmilei i-a răspuns variat, cu lovituri bine măsurate. "Am jucat mai bine ca în primul tur, aşa că sînt fericită. Am fost mult mai agresivă şi am servit foarte bine. Am fost foarte, foarte rapidă", a completat ea.

Impresionaţi de Simona
Jocul Simonei de ieri l-a impresionat şi pe Ivan Ljubicici, fostul număr trei mondial şi acum antrenor al lui Milos Raonici. Croatul a scris pe Twitter: "Ce atletă Simona Halep! E o bucurie să o vezi mişcîndu-se pe teren". În studioul Eurosport, Mats Wilander şi Barbara Schett au lăudat-o pe româncă.

"Are o deplasare foarte bună, e parcă mai agresivă ca anul trecut. Lumea se înşală atunci cînd spune că nu are arme să cucerească un titlu de Mare Şlem. Maria Şarapova sau Serena Williams trebuie să joace cel mai bun tenis al lor pentru a o învinge", a spus suedezul. Mai departe, vineri, a treia jucătoare a lumii o va întîlni pe Bethanie Mattek-Sands.

21 de lovituri direct cîştigătoare a reuşit Simona Halep, ieri, în meciul cu Jarmila Gajdosova

ALTE ŞTIRI DE LA AUSTRALIAN OPEN:

Şarapova a fost în pericol
Maria Şarapova a fost nevoită să salveze două mingi de meci în partida din turul al doilea cu Alexandra Panova pe care, pînă la urmă, l-a cîştigat cu 6-1, 4-6, 7-5. "Cred că am rămas cam mult agăţată de greşelile pe care le-am făcut, nu eram în prezent. Apoi am încercat să iau punct cu punct, să gîndesc pozitiv", a spus rusoaica. Întrebată la conferinţa de presă de după meciul cu Gajdosova dacă Maria e cea mai luptătoare din tenisul feminin, Simona a răspuns: "E una dintre ele. Îi place să lupte. O admir pentru că nu renunţă niciodată, joacă fiecare punct în parte. E o mare campioană şi ştie cum să se descurce în orice situaţie în timpul meciurilor". În turul următor, Maria o va întîlni vineri pe Zarina Diyas din Kazahstan.

Luptă titanică
Rafael Nadal a căzut în genunchi şi a pus capul pe teren la finalul partidei cu Tim Smyczek. Trecuseră patru ore şi douăsprezece minute de la prima minge şi cinci seturi pline de dramă. Spaniolul s-a impus cu 6-2, 3-6, 6-7 (2-7), 6-3, 7-5 , dar a avut parte de tot felul de probleme. "La finalul primului set am început să mă simt obosit. Transpiram foarte mult. N-ar fi trebuit să mă simt aşa doar după patruzeci de minute de joc. Am suferit foarte mult pe teren. Mă bucur că am putut să cîştig, dar sper să mă pot recupera pînă la următorul", a spus spaniolul. El a adăugat că era ameţit, a simţit un fel de greaţă şi la un moment s-a gîndit să abandoneze. Smyczek, în vîrstă de 27 de ani şi locul 112 ATP, a spus că se simte dezamăgit, dar că va încercă să ia lucrurile pozitive din meci.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
axy1
axy1  •  22 Ianuarie 2015, 15:46

Atentie Simona, B. Mattek a fost la un moment dat pe locul 30 WTA la simplu prin 2011. S-a profilat insa in ultimul timp mai mult pe dublu. E foarte bune jucatoare de dublu, are un joc excelent la fileu si o gama variata de lovituri. Trebuie tratata cu toata seriozitatea. In plus este experimentata si capabila de a-si adapta jocul in functie de adversar. Acum a revenit in forta in circuit, dupa ce anul trecut a avut probleme medicale serioase.

emv2013
emv2013  •  22 Ianuarie 2015, 10:10

Multa bafta in continuare!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează