SPORTURI  »  ALTELE  »  PATINAJ

Weir nu merge la JO » Patinatorul a renunţat la cariera sa pentru un post de comentator

Johnny Weir a fost la o ediţie a Jocurilor Olimpice, în 2010, la Vancouver // Foto: Reuters
Johnny Weir a fost la o ediţie a Jocurilor Olimpice, în 2010, la Vancouver // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 27 octombrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 26 octombrie 2013 22:31

Nu ca patinator, în orice caz. Ci ca expert comentator NBC. În plus, Johnny, căsătorit cu un rus american, spune că nu va contesta legea antigay din Rusia.

Johnny Weir (29 de ani), medaliat cu bronz la CM din 2008, nu va merge la Soci. Pune capăt carierei de amator şi rămîne cu un post de comentator, după două Olimpiade unde nu a urcat pe podium.

Cel care se descrie mereu "extraordinar" şi "flamboiant" şi care nu se teme să-şi folosească bagajul de cuvinte în orice situaţie este, de asemenea, un filorus cunoscut. Este căsătorit din 2011 cu Victor Voronov, un american de origine rusă, şi are costume scandaloase. Evident, apără drepturile homosexualilor, dar iubeşte Rusia, unde este şi el foarte îndrăgit.

"O să-mi ţin gura"
Dacă pînă acum Weir şi-a exprimat regretul faţă de legea care nu tolerează comportamentul gay în Rusia, acum însă a şocat. "Cît mă voi afla la Soci nu voi deschide subiectul despre această lege. O să-mi ţin gura. Soci nu este locul unde să faci declaraţii politice", a spus patinatorul. "Este clar că am fost gay toată viaţa. Nu cred că mai am nevoie de curcubee sau de legi încălcate ca să demonstrez acest lucru".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
sorineldumitru
sorineldumitru  •  27 Octombrie 2013, 10:13

Cadou pt Plushenko?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează